Saamajna |
|
(28.8.2022 18:50:44) Jaky testo je nejlepsi? Dostala jsem kila fantastickych obrovskych, sladkych svestek, jen tak je snist nestihneme. Cast jich uz mam vypeckovanych, pujdou do mrazaku.
Deti miluji vsechny knedliky, tak prosim poradte, ktery testo se nejlip hodi..?
Umim tvarohovy, bramborovy a kynuty, vsechny spolehlive a jsou (zatim pokazde) moc dobry.
|
Senedra |
|
(28.8.2022 18:53:40) Na švestkové knedlíky dávám bramborové těsto.
|
|
Bouřka |
|
(28.8.2022 18:54:03) Všechny řekla bych, ale tvarohový dá nejméně práce
|
|
Stáňa * |
|
(28.8.2022 18:55:04) Dělám jen tvarohové. Bramborové neumím tak, aby neřídlo.
|
Senedra |
|
(28.8.2022 19:09:52) Stáňo, dělám bramborové ze sáčku
|
|
|
neznámá |
|
(28.8.2022 18:57:49) Já mám nejradši odpalované těsto. Ale nepohrdnu ani tvarohovým a ke švestkám mi jde i bramborové, které normálně na ovocné knedlíky nemusím.
Ale protože jsem líná knedlíky balit, tak jsem ráda, když na ovocné knedlíky někde narazím a těsto neřeším.
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(28.8.2022 18:58:06) Na švestkové se, myslím, hodí odpalované.
|
libik |
|
(28.8.2022 19:24:22) Odpalovaný mě přakvapuje svou oblibou, vždyť je to taková vařená krupičková kaše
Pečené, to je jiná.
|
|
|
Půlka psa |
|
(28.8.2022 19:00:09) Za me tvaroh, ale kazdy to ma jinak.
|
|
libik |
|
(28.8.2022 19:08:25) švestky dělala babička vždycky v bramborovém (tenoučkém), meruňky v tvarohovém a jahody v kynutém.
Já mám doma zlořády, co to nežerou nebo jenom v nouzi nejvyšší, takže jsem je možná 8 let nedělala (sama je miluji), pod bíkovinnou propagandou bych možná to bramborové těsto nějakým tím tvarohem trochu vytunila
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(28.8.2022 19:15:14) U nás to taky jím jenom já. Takže si to dávám v závodní jídelně. Zkusím se zeptat snachy, jestli by si nedala.
|
libik |
|
(28.8.2022 19:22:32) Já si to pravidelné dávám v restauraci, když mají, ale to je zajíc v pytli. Mohou být excelentní i nepoživatelné.
Ale ta kombinace brambor-tvaroh mi funguje třeba na bramborové šištičky ve strouhance. (šlejšky)
je to zhruba třetina od každého, když tak přidat mouku.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(28.8.2022 19:28:50) V jídelně to taky je někdy dobrý a někdy ne. Nejradši mám kynutý. Borůvky, meruňky, jahody.
|
|
|
|
|
Kaliope X |
|
(28.8.2022 19:16:06) Mám na všechno ovoce nejradši odpalované, ale to se mi nikdy nepovedlo, tak vařím tvarohové a odpalované si případně objednám u mamky. Kynutého je moc těsta na málo ovoce.
|
libik |
|
(28.8.2022 19:20:04) Odpalované chutná trochu jako krupičková kaše, to moc nemusím, ale není to žádná věda udělat.
|
Kaliope X |
|
(28.8.2022 19:26:26) Libiku, já vím, ale se mnou nespolupracuje, tak jsem se přestala snažit.
|
libik |
|
(28.8.2022 19:32:09) Péct odpalované?
Tam je jediná vychytávka a to neotevírat zbytečně troubu. Povedly se mi úplně všechny myslitelné konzistence, podle mě je to nejvíc blbovzdorná záležitost
Mně nejdou piškotové korpusy.
|
Kaliope X |
|
(28.8.2022 19:46:18) Libiku z odpalovaného nepeču a na knedlíky se mi při žádném pokusu nepovedlo, ale myslím, že víc než třikrát jsem to nezkoušela.
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(28.8.2022 19:49:13) Mně se povede málokdy. Většinou tak půka, ostatní jsou placky, co nejdou proříznout
|
libik |
|
(28.8.2022 19:53:02) Přitom ty, taková pekařka.
Jak říkám, je to ve způsobu pečení, těžko radit svou zkušenost na minuty a stupně, jelikož mám 20 let starou fagorku s velmi tolerantním termostatem.
Hlavně neotevírat alespoň 20 minut.
|
|
|
luthienka |
|
(28.8.2022 21:23:49) Libiku - piskotove jsem já, pekarsky antitalent, zvládla podle Kuchařky pro dceru. Jinak k tématu: moje babička taky měla bramborové se svestkami, tvarohove s merunkami a kynuté s jahodami. Já ale bramborové těsto na sladko úplně nesnáším a vše což do kynuteho kabatku. Miluju i jablečné nebo boruvkove.
|
libik |
|
(29.8.2022 11:44:46) Luthienko, jestli my nejsme ze stejného kraje (a babičky vařívaly stejné knedle)
|
|
|
|
|
Bouřka |
|
(28.8.2022 19:39:37) Já se snad odhodlám to odpalované znovu zkusit. Upéct ho umím, ale knedlíky jsem zkusila akorát jednou a vyšel mi blivajz.
|
libik |
|
(28.8.2022 19:50:54) Bouřko a nebylo to ono? Jak říkám, mně to až tak nebere.
myslím, že tohle je dobrý recept
https://regiony.rozhlas.cz/ovocne-knedliky-z-odpalovaneho-testa-varivala-babicka-milady-charvatove-delavala-7774731
v rendlíku to musí být takovej hustej kyd, co se odpaluje od stěn, pak do toho vrazíš vejce a dolatíš krupičkou, aby se s tím dalo pracovat.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(28.8.2022 19:53:16) Krupičku jsem do toho nikdy nedávaĺa.
|
libik |
|
(28.8.2022 19:57:55) Tak krupička nese. (já tedy krupičku nemívám, dávám hrubou)
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(28.8.2022 20:12:22) Dělám z hladký mouky, krupičku nemám žádnou.
|
|
|
|
Bouřka |
|
(28.8.2022 20:18:43) libik, to nevylučuju, že konzistence byla správná, ale konzument špatný Já to u nikoho nikdy nejedla ani neviděla, tak nemám představu o cílovém stavu
|
Bouřka |
|
(28.8.2022 20:22:10) Ale určitě jsem to nedělala z krupičky, možná tomu ještě dám šanci.
|
|
|
|
|
|
neznámá |
|
(28.8.2022 19:22:02) Já mám kynuté blbouny spojené se zimou a horama, v létě by mi asi nechutnaly.
|
Půlka psa |
|
(28.8.2022 19:25:26) Taky to mám jako zimní jídlo. Povidla, mák, vanilková omáčka a kynuté těsto jsou pro mě zimní Alpy.
|
|
|
|
Saamajna |
|
(28.8.2022 19:33:07) No zrovna to tady oblibeny odpalovany vubec neznam. Tak si rozsirim horizont !
Poradite recept?
|
Mia |
|
(28.8.2022 19:55:05) Tak dělám jen z odpalovaného - na 16 ks knedlíků - do hrnce trošku tuku (sádla), 1 hrnek mléka, 1 hrnek mouky polohrubé a špetku soli, míchat tak dlouho, až se těsto "oddělí" od hrnce a udělá se ti velká knedla. Potom přidám 1 vejce a krupici. Udělám těsto a nakraju z něj 16 knedlíků.
|
|
|
TaJ |
|
(28.8.2022 19:56:15) Já mám nejradši tvarohové, kynuté si jednou za čas někde dám, třeba borůvkové, na dovolené v létě, ale jinak mi nejvíc chutnají tvarohové.
|
|
holkamodroočka |
|
(28.8.2022 20:04:25) Mamka dělá z odpalovaného těsta, mňam
|
|
|