| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Olejová bublanina

 Celkem 33 názorů.
 Senedra 


Téma: Olejová bublanina 

(25.6.2022 9:17:48)
Prosím o VYZKOUŠENÝ recept na olejovou bublaninu. ( loni jsme měla na návštěvě s borůvkami a blbec jsem si neřekla o recept).

Běžně peču z těsta z podmáslí, ale měli jsme ji minulý týden, tak chci upéct něco trochu jiného.
 ALL 


Re: Vyzkoušená olejová bublanina 

(25.6.2022 9:47:39)
Zrovna jsem dělala obyč. hrnkovou - 3 vejce, 1 hrnek cukru, 1/2 hr. oleje, 1 hr. mléka, 2 hr. pol. mouky, 1/2 prdopeč. Je spíš do menšího pekáče, na plech nutno všeho víc. Jinak když chci "lepší" bublaninu a mám chuť a čas se s tím víc babrat, dělám tuto pracnější: ( ale v té je máslo, ne olej. Podle mne ale lze nahradit olejem.) 1/2 kg pol.mouky, 1/4 kg másla nebo Hery, 6 vajec, 200 g moučkového cukru, 1 prdopeč, 1/4 l mléka. Bílky ušlehat zvlášť. Ta je na velký plech.
 TaJ 


Re: Vyzkoušená olejová bublanina 

(25.6.2022 9:57:36)
ALL - dělám tu stejnou hrnkovou normálně na klasický plech, je sice trochu nižší, ale v pohodě...a nebo vzít trochu větší hrnek a bude vyšší. Ale jinak recept super.
 ALL 


Re: Vyzkoušená olejová bublanina 

(25.6.2022 10:18:11)
Jj, to je takový super univerzální a snadný recept na všechno pro líné hospodyňky, jako jsem já. Je z toho bábovka, citronová buchta, bublanina, perník, lze přidat ořechy, kokos, lze poklást ovocem...
 TaJ 


Re: Vyzkoušená olejová bublanina 

(25.6.2022 11:05:38)
ALL, tak já tohle těsto používám vlastně jen v létě na bublaniny, když je spousta různého ovoce...jinak třeba bábovku máme rádi tvarohovou, takže na tu zas máme jiný recept.
 kachna_ 


Re: Vyzkoušená olejová bublanina 

(25.6.2022 23:39:40)
nebo naopak ochudit vodoou (mám ji tak raději), ale prášek dávám celý.
 qéčko 


Re: Vyzkoušená olejová bublanina 

(25.6.2022 9:52:35)
V létě peču nejraději tuhle s čímkoliv, co zrovna dozrálo na zahradě: https://www.toprecepty.cz/recept/5116-bublanina-nadychana-s-jakymkoli-ovocem/. Šlehám v robotu opravdu dlouho, až je vaječná pěna hodně hustá a pevná (odhadem tak dvacet minut?), zbytek surovin vmíchám ručně. Pokud použiju hodně sladké ovoce, uberu cca 50gr cukru.
 Stáňa * 


Re: Vyzkoušená olejová bublanina 

(25.6.2022 9:58:42)
Dělám tuhle skoro každý týden, je naprosto blbuvzdorná.

4 vejce
120 g cukru
200 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
100 ml oleje
100 ml vody

Celá vejce ušleháme s cukrem, když je ro bílá pěna (po cca 8 minutach) přidáme olej a vodu. Dále šleháme asi 5 minut. Přidáme mouku s pradkem do pečiva.
Pokud mám Bio citrony, dám citronovou kůru.
Vyhovuje mi, že tam není moc mouky a cukru.
Dámám všechno možné ovoce. Jahody, maliny, rybíz, borůvky, ještě, třešně.
 Senedra 


Re: Vyzkoušená olejová bublanina 

(25.6.2022 10:19:31)
Stáňo, dáváš drobenku? Mám tady třešně a návštěvu za rohem ~t~
 TaJ 


Re: Vyzkoušená olejová bublanina 

(25.6.2022 11:08:38)
Senedro, já třeba drobenku na bublaninu nedávám, jen na kynutý ovocný koláč... Ta hrnková je fakt za chviličku a prakticky vlastně všechno na ní mám pořád doma...a ovoce naházím jakékoli, co zrovna máme.
 Stáňa * 


Re: Vyzkoušená olejová bublanina 

(25.6.2022 11:17:23)
Senedra, nedávám, právě proto, že je to bublanina a n3 buchta na plech (tak to alespoň rozlišuju ja 🙂 mám raději hodně ovoce a deobenka je jen mouka, maslo, cukr.
 Silvie+dva kluci 


Re: Vyzkoušená olejová bublanina 

(25.6.2022 10:53:00)
4 žloutky, 200g krupice, 1 bal.vanilkový cukr, 100ml oleje, 100ml vody, 200g hl. mouky, 1 bal. prášek do pečiva, 4 ks bílků na sníh
ovoce - jahody, třešne, ...
moučkový cukr na posypání.
Je rychlá, nedusivá a výborná. Teď dělám s jahodama.
 Stáňa * 


Re: Vyzkoušená olejová bublanina 

(25.6.2022 11:18:38)
Silvie, to je prakticky stejné jako můj recept. Mám ověřeno, že stačí 120 g cukru a vajíčka slehat celá.
 Silvie+dva kluci 


Re: Vyzkoušená olejová bublanina 

(25.6.2022 13:51:08)
Jednou jsem se nechtěla drbat se sněhem a slehala dohromady a nepřišla mi tak nadychana, ale možná to byla náhoda. Za mě by stačila polovina cukru, ale peču to pro vyhublé puberťáky, kteří milují vše hodně sladké.
 vrrtak 


Re: Vyzkoušená olejová bublanina 

(25.6.2022 11:15:18)
350 g polohrubé mouky, 250 g cukru (jde i méně) ,150 g oleje, 1 vejce, 1 velký (nebo 2 malé) bílé jogurty , 1 lžička jedlé sody. Vše dohromady smíchat, nahoru dát ovoce a dát péct. Dělám v různých variantách-v původní verzi jde do receptu ještě trocha skořice a lžička kakaa a je to bez ovoce, já dávám i s ovocem a třeba pro změnu na rebarboru nebo rybíz přidávám i posypku, jindy zase do základu přidám kávu a kakao a je z toho jiná buchta
 Senedra 


Re: Vyzkoušená olejová bublanina 

(25.6.2022 11:21:21)
vrrrtaku, recept vypadá pěkně, ale je podobný tomu z podmáslí ~y~

Musím vymyslet ještě něco, puboši sladké spíš vdechnou než sní. Chtěla jsem upéct mrkvovou bábovku, ale ve skupince se vyskytuje alergik a nesmí ořechy a mák... Tak přemýšlím, co s tím. Kdybych měla víc rybízu, tak udělám rybízový koláč se sněhem.
 ALL 


Re: Vyzkoušená olejová bublanina 

(25.6.2022 13:47:15)
Senedro, dala bys sem, prosím, recept na ten koláč se sněhem a rybízem? Díky!
 Senedra 


Re: Vyzkoušená olejová bublanina 

(25.6.2022 14:00:04)
Rybízový koláč se sněhem

Na větší plech:

400g hladké mouky
250 g hery
125 g cukru moučka
5 žloutků
( na špičku nože prášek do pečiva)
špetka soli
cca 1/2 kg (nebo trochu víc) červeného rybízu - jiné ovoce nedoporučuji, moučník by byl moc sladký
5 bílků
250 g cukru krupice

Postup:
mouku, cukr moučku, kypřící prášek, žloutky, heru a špetku soli rychle zpracujeme na těsto, které, které přeneseme na plech vyložený pečícím papírem ( plech lehce vypláchnu vodou a teprve pak položím papír - lépe drží) a vyválíme ( když to nejde namočím si ruce ve studené vodě a těsto roztáhnu do tenké vrstvy). Posypeme rybízem, můžeme do lehce do těsta vmáčknout, ideální je jedna vrstva kuliček. Pečeme cca 15 minut při teplotě 180 stupňů. Až těsto zrůžoví, vyndáme koláč z trouby. Mezitím vyšleháme z bílků a cukru krupice hustý sníh. na těsto opatrně stěrkou sníh rozetřeme - nemusí se moc rovnat a při 150 stupních dopečeme, dokud sníh nezrůžoví. Doporučuji jíst lžičkou a sníst hned v den upečení, další den sníh vlhne.

Moje rodina moc nejí ovocné moučníky, ale tenhle sprásknou hned.
 ALL 


Re: Vyzkoušená olejová bublanina 

(25.6.2022 14:12:03)
To vypadá skvěle!
 Senedra 


Re: Vyzkoušená olejová bublanina 

(25.6.2022 14:12:56)
Jen teda mívám zaprasenou troubu - jak se peče rybíz, tak některé kuličky prasknou a explodují ~b~
 Vranice 


Re: Vyzkoušená olejová bublanina 

(25.6.2022 14:34:53)
Senedro, dělám podobný, jen jiné těsto a rybíz opatrně stěrkou zamíchám do vyšlehaného sněhu s cukrem, navrstvím na předpečené těsto. Pak rybíz nevystřeluje, jen se musí pomaleji péct s tím sněhem.
 Senedra 


Re: Vyzkoušená olejová bublanina 

(25.6.2022 14:36:29)
Vranice, já vím, že někdo míchá rybíz do sněhu, nám chutná naše varianta. Za zaprasenou troubu mi to stojí ~t~
 Vranice 


Re: Vyzkoušená olejová bublanina 

(25.6.2022 15:42:08)
Senedro, v pohodě, jen jsem doplnila jinou variantu, kdy rybíz neprská a nerozmáčí těsto, takže výsledek se nemusí jíst lžičkou, je dobrý i druhý den. Třeba na vyzkoušení pro ty, co tenhle moučník neznají.
~;)
 Fern 


Re: Vyzkoušená olejová bublanina 

(25.6.2022 15:46:33)
Já si tedy predpecu samotné těsto,na to dám pak rybíz a na rybíz rozetru snih.

V pohodě se dá jist i druhý den,dyl většinou nevydrzi~t~
 Stáňa * 


Re: Vyzkoušená olejová bublanina 

(25.6.2022 15:02:56)
Taky dělám. Ale když jsem líná (peču nejméně dvakrát tydne) udělám základ jako na hrníčku buchtu, ale místo 2 vajec dám 4 žloutky a že 4 bílků udělám sníh.
 Fern 


Re: Vyzkoušená olejová bublanina 

(25.6.2022 15:44:02)
Tohle je hodně dobrý,dělám už léta,prdopec nedávám vůbec.
 Len 


Re: Vyzkoušená olejová bublanina 

(25.6.2022 11:28:05)
Nemam teda olejovou, ale maslo se urcite da nahradit. Taky neni dietni, ja nic dietniho nedelam, skoda prace, to si clovek muze vzit list salatu:-) Ale je takova svatecnejsi, sytejsi. Recept je na opravdu velky plech, ja doma o tretinu zmensuju, puvodni verzi delam jen v CR pro velky pocet stravniku.
200g cukru, 200g masla utrit, vmichat 4 zloutky, 200ml mleka, 400g polohrube mouky, prasek do peciva, vanilkovy extrakt. Nalit (naplacat, je to hustsi testo) na plech, poklast ovocem a pect na 180 stupnu asi do skoroupecena. PAk nanest vrstvu snehu ze 4 zbylych bilku a 200g cukru a dopect na nizsi teplotu do zkaramelizovane barvy snehu.

Jdu pect ted, konecne dozraly tresne. Davam je dohromady s rybizem.
 Vranice 


Re: Vyzkoušená olejová bublanina 

(25.6.2022 12:37:51)
Peču bublaninu ve velké remosce s průměrem nádoby 27-29 cm, vyjde akorát. Na velký plech bych dala 1,5-2násobnou dávku:

https://www.toprecepty.cz/recept/38517-jemna-rybizova-bublanina-z-remosky/

Chuť bublaniny vylepší, když dám půl špaldové a půl pšeničné mouky. Cukru jsem trochu ubrala, stačí 120 g. Drobenku dávám, jen když je hodně kyselé ovoce - višně, rybíz. Na třešně jsem nedávala.
 Anadar 


Re: Olejová bublanina 

(26.6.2022 3:19:47)
Olejový piškot Na jedno vejce 4 dkg mouky,3 dkg cukru a 1 lžíce oleje. Hodně dlouho šlehat bílky se špetkou soli s cukrem do tuhé pěny(10 minut),pak po jednom zašlehat žloutky vždycky se lžící oleje.
Na závěr opatrně ručně vmíchat mouku,může být hladká nebo polohrubá. Tohle těsto je úžasné i na dortový korpus.
Na velký plech s vyšší vrstvou těsta je třeba 8 vajec,na korpus zhruba 6
 Bouřka 


Re: Olejová bublanina 

(26.6.2022 7:27:09)
Anadar, tohle znám jako piškotovè těsto s tukem v podání na 1 vejce 1 lžíce mouky, 1 lźíce cukru, 1 lžička rozpuštěného másla (mám dojem, vždycky se chodím koukat jestli je to lžíce nebo lžička, nejsem s to to udržet v hlavě). Používám právě jako oblíbený dortový korpus.
 Anadar 


Re: Olejová bublanina 

(26.6.2022 7:46:30)
Je to lžíce, včera jsem pekla korpusy :-)
Napadlo mě použít to na bublaninu a je taky skvělá
 Bouřka 


Re: Olejová bublanina 

(26.6.2022 7:49:54)
Já se pak dojdu mrknout co je v mé kuchařce, teď tam ještě spí manžel :-)
 Bouřka 


Re: Olejová bublanina 

(26.6.2022 11:02:59)
Tak já tam mám lžičku.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.