| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Maso rok v mrazáku

 Celkem 12 názorů.
 Černá kronika 


Téma: Maso rok v mrazáku 

(16.10.2021 9:30:17)
Co myslíte, můžu z něj ještě uvařit? Je to vepřové maso, větší kusy, tři sáčky po 1,5 kg, bok, krkovice a ramínko. V mrazáku je téměř přesně rok. 20. 10. 2020. Počítám, že zkažený není, ale nebude vymrzlý a chuťově nedobrý? Vařili byste ještě z něj?
 Vaitea 


Re: Maso rok v mrazáku 

(16.10.2021 9:36:57)
Tak o vepřovem se píše, že bezpečná doba je 6-8 měsíců.
Takže bych se bála, zda kromě "vymrzlý" nebude taky závadný.
 Vaitea 


Re: Maso rok v mrazáku 

(16.10.2021 10:13:36)
Valkýro,
nevím, ale vzhledem k tomu, že u hovězího je to právě ten rok, tak myslím, že kvůli vyššímu obsahu tuku.
A asi nebude zcela závadný/nepoživatelný, ale dobré to asi (taky) 😉 nebude.
 neznámá 


Re: Maso rok v mrazáku 

(16.10.2021 10:21:36)
Záleží jak moc bylo zabalený, pokud pořádně a byl z obalu vymačkaný vzduch, tak v pohodě. Pokud jen tak leželo v mrazáku v nějak ledabyle zabaleném pytlíku, tak by vymrzlé být mohlo, zas to máš bůček, já bych to všechno, nakrájela na kostky a udělala výpečky, to libové a možná vymrzlé zvláční od bůčku.

Zkažené nebude, rok nám maso leží v mrazáku běžně, logicky, veškeré zvířectvo povraždíme touto dobou, včetně drůbeže nebo třeba krávy, není šance to sníst během pár měsíců, teď zdělávám loňské brojlery a kachny, musí uvolnit místo letošním a v poho. A vsadím boty, že budou zdravější a kvalitnější než ty ze supermarketu.

A samozřejmě dle mrazáku, pokud vlastníš jen nějaký výparník u ledničky (nebo jak se tomu říká), tak bych si iluze o kvalitě nedělala.

Zkažené maso přece poznáš.~;)
 Černá kronika 


Re: Maso rok v mrazáku 

(16.10.2021 10:24:47)
Balíčky balím vždy do dvou igeliťáků s popisem a datumem. Maso vypadá krásně, žádný sníh pod igelitem. Ale i tak právě nevím, zda ano nebo ne. Taky jsem u uvažovala o výpečcích z krkovice a z bůčku a z ramínka jsem myslela nějaký pikantní guláš.
 neznámá 


Re: Maso rok v mrazáku 

(16.10.2021 10:27:09)
Tak bych to neřešila a normálně z toho uvařila.
Já teď našla dva roky starý baliček jehněčího, byl v pohodě, jsme si dělali srandu, že byl "stařený".
 magrata1 


Re: Maso rok v mrazáku 

(16.10.2021 12:19:54)
Neřešila bych, případné načuchnutí mrazákem bych vyřešila úpravou, udělala bych špízy bez špejle - maso, cibuli, pikantní klobásu, česnek, hořčici, pořádně promíchat a upéct. Jestli máš čerstvou papriku, dala bych ji tam taky.
 *Kate* 


Re: Maso rok v mrazáku 

(16.10.2021 14:39:44)
Neznámá:"...není šance to sníst během pár měsíců, teď zdělávám loňské brojlery a kachny, musí uvolnit místo letošním a v poho"

A nemrzí tě, že vlastně tím pádem jíte starší maso, i když máte k dispozici čerstvější? Chápu, ze ve vašem případě to asi jinak nejde, ale takhle mi to přijde trochu paradoxní.
 Jojona 


Re: Maso rok v mrazáku 

(16.10.2021 10:35:31)
Jasne, v pohode
 Mosie 


Re: Maso rok v mrazáku 

(16.10.2021 12:44:03)
Ono v mražáku jde o to, že i během hlubokého zamražení dochází k pomalému rozkladu tuků. Jasně - zamražení a jeho rychlost je alfou i omegou. Myslím si, že když to je dobře zamražené a dobře zabalené, tak maximum co se může stát, že to bude chuťově mdlejší. Závadné to nebude určitě.
 Katka a 2 výrostci 


Re: Maso rok v mrazáku 

(16.10.2021 16:42:04)
Udělat to můžeš, ale dobrý to nebude (aspon teda já vepřové, co bylo delší dobu v mrazáku, poznám na sto honů). Možná nějaké segedín, pikantnější ragů...
 Stáňa * 


Re: Maso rok v mrazáku 

(16.10.2021 20:55:34)
V pohodě, dělám to tak už 30 let. Jednou za rok dostaneme/koupíme si maso z doma chovaného býka nebo prasete a pak z toho vařím do další porážky. Nedělám tedy steaky, ale většinou dušené, guláš, roštěnou apod., kde bývají další ochucující složky.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.