| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Maso rok v mrazáku

 Celkem 12 názorů.
 Černá kronika 


Téma: Maso rok v mrazáku 

(16.10.2021 9:30:17)
Co myslíte, můžu z něj ještě uvařit? Je to vepřové maso, větší kusy, tři sáčky po 1,5 kg, bok, krkovice a ramínko. V mrazáku je téměř přesně rok. 20. 10. 2020. Počítám, že zkažený není, ale nebude vymrzlý a chuťově nedobrý? Vařili byste ještě z něj?
 Vaitea 


Re: Maso rok v mrazáku 

(16.10.2021 9:36:57)
Tak o vepřovem se píše, že bezpečná doba je 6-8 měsíců.
Takže bych se bála, zda kromě "vymrzlý" nebude taky závadný.
 Vaitea 


Re: Maso rok v mrazáku 

(16.10.2021 10:13:36)
Valkýro,
nevím, ale vzhledem k tomu, že u hovězího je to právě ten rok, tak myslím, že kvůli vyššímu obsahu tuku.
A asi nebude zcela závadný/nepoživatelný, ale dobré to asi (taky) 😉 nebude.
 neznámá 


Re: Maso rok v mrazáku 

(16.10.2021 10:21:36)
Záleží jak moc bylo zabalený, pokud pořádně a byl z obalu vymačkaný vzduch, tak v pohodě. Pokud jen tak leželo v mrazáku v nějak ledabyle zabaleném pytlíku, tak by vymrzlé být mohlo, zas to máš bůček, já bych to všechno, nakrájela na kostky a udělala výpečky, to libové a možná vymrzlé zvláční od bůčku.

Zkažené nebude, rok nám maso leží v mrazáku běžně, logicky, veškeré zvířectvo povraždíme touto dobou, včetně drůbeže nebo třeba krávy, není šance to sníst během pár měsíců, teď zdělávám loňské brojlery a kachny, musí uvolnit místo letošním a v poho. A vsadím boty, že budou zdravější a kvalitnější než ty ze supermarketu.

A samozřejmě dle mrazáku, pokud vlastníš jen nějaký výparník u ledničky (nebo jak se tomu říká), tak bych si iluze o kvalitě nedělala.

Zkažené maso přece poznáš.~;)
 Černá kronika 


Re: Maso rok v mrazáku 

(16.10.2021 10:24:47)
Balíčky balím vždy do dvou igeliťáků s popisem a datumem. Maso vypadá krásně, žádný sníh pod igelitem. Ale i tak právě nevím, zda ano nebo ne. Taky jsem u uvažovala o výpečcích z krkovice a z bůčku a z ramínka jsem myslela nějaký pikantní guláš.
 neznámá 


Re: Maso rok v mrazáku 

(16.10.2021 10:27:09)
Tak bych to neřešila a normálně z toho uvařila.
Já teď našla dva roky starý baliček jehněčího, byl v pohodě, jsme si dělali srandu, že byl "stařený".
 magrata1 


Re: Maso rok v mrazáku 

(16.10.2021 12:19:54)
Neřešila bych, případné načuchnutí mrazákem bych vyřešila úpravou, udělala bych špízy bez špejle - maso, cibuli, pikantní klobásu, česnek, hořčici, pořádně promíchat a upéct. Jestli máš čerstvou papriku, dala bych ji tam taky.
 *Kate* 


Re: Maso rok v mrazáku 

(16.10.2021 14:39:44)
Neznámá:"...není šance to sníst během pár měsíců, teď zdělávám loňské brojlery a kachny, musí uvolnit místo letošním a v poho"

A nemrzí tě, že vlastně tím pádem jíte starší maso, i když máte k dispozici čerstvější? Chápu, ze ve vašem případě to asi jinak nejde, ale takhle mi to přijde trochu paradoxní.
 Jojona 


Re: Maso rok v mrazáku 

(16.10.2021 10:35:31)
Jasne, v pohode
 Mosie 


Re: Maso rok v mrazáku 

(16.10.2021 12:44:03)
Ono v mražáku jde o to, že i během hlubokého zamražení dochází k pomalému rozkladu tuků. Jasně - zamražení a jeho rychlost je alfou i omegou. Myslím si, že když to je dobře zamražené a dobře zabalené, tak maximum co se může stát, že to bude chuťově mdlejší. Závadné to nebude určitě.
 Katka a 2 výrostci 


Re: Maso rok v mrazáku 

(16.10.2021 16:42:04)
Udělat to můžeš, ale dobrý to nebude (aspon teda já vepřové, co bylo delší dobu v mrazáku, poznám na sto honů). Možná nějaké segedín, pikantnější ragů...
 Stáňa * 


Re: Maso rok v mrazáku 

(16.10.2021 20:55:34)
V pohodě, dělám to tak už 30 let. Jednou za rok dostaneme/koupíme si maso z doma chovaného býka nebo prasete a pak z toho vařím do další porážky. Nedělám tedy steaky, ale většinou dušené, guláš, roštěnou apod., kde bývají další ochucující složky.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.