neznámá |
|
(16.10.2021 10:21:36) Záleží jak moc bylo zabalený, pokud pořádně a byl z obalu vymačkaný vzduch, tak v pohodě. Pokud jen tak leželo v mrazáku v nějak ledabyle zabaleném pytlíku, tak by vymrzlé být mohlo, zas to máš bůček, já bych to všechno, nakrájela na kostky a udělala výpečky, to libové a možná vymrzlé zvláční od bůčku.
Zkažené nebude, rok nám maso leží v mrazáku běžně, logicky, veškeré zvířectvo povraždíme touto dobou, včetně drůbeže nebo třeba krávy, není šance to sníst během pár měsíců, teď zdělávám loňské brojlery a kachny, musí uvolnit místo letošním a v poho. A vsadím boty, že budou zdravější a kvalitnější než ty ze supermarketu.
A samozřejmě dle mrazáku, pokud vlastníš jen nějaký výparník u ledničky (nebo jak se tomu říká), tak bych si iluze o kvalitě nedělala.
Zkažené maso přece poznáš.
|
Černá kronika |
|
(16.10.2021 10:24:47) Balíčky balím vždy do dvou igeliťáků s popisem a datumem. Maso vypadá krásně, žádný sníh pod igelitem. Ale i tak právě nevím, zda ano nebo ne. Taky jsem u uvažovala o výpečcích z krkovice a z bůčku a z ramínka jsem myslela nějaký pikantní guláš.
|
neznámá |
|
(16.10.2021 10:27:09) Tak bych to neřešila a normálně z toho uvařila. Já teď našla dva roky starý baliček jehněčího, byl v pohodě, jsme si dělali srandu, že byl "stařený".
|
|
magrata1 |
|
(16.10.2021 12:19:54) Neřešila bych, případné načuchnutí mrazákem bych vyřešila úpravou, udělala bych špízy bez špejle - maso, cibuli, pikantní klobásu, česnek, hořčici, pořádně promíchat a upéct. Jestli máš čerstvou papriku, dala bych ji tam taky.
|
|
|
*Kate* |
|
(16.10.2021 14:39:44) Neznámá:"...není šance to sníst během pár měsíců, teď zdělávám loňské brojlery a kachny, musí uvolnit místo letošním a v poho"
A nemrzí tě, že vlastně tím pádem jíte starší maso, i když máte k dispozici čerstvější? Chápu, ze ve vašem případě to asi jinak nejde, ale takhle mi to přijde trochu paradoxní.
|
|
|