Jojona |
|
(24.4.2021 13:59:58) Mam kralika a kus bucku. Nemate nejaky dobry recept? Se zelim na cibuli s cesnekem a kminu byl nedavno. Jeste predtim byl peceny na korenove zelenine. Potrebuji nejaky novy recept Jako priloha muzou byt brambory, bramborove knedle nebo ryze.Bucek muzu peci s kralikem nebo i v druhem pekaci, je mi to jedno.
|
Gabi.Zlopocasna+3 |
|
(24.4.2021 14:32:34) Za mě je fajn změna- vypustit, naložit kousky masa do marinády z oleje, česneku, lžíce solamylu, 3 vajec, pepře, mletého kmínu, majoranky a lžičky uzené papriky. Kousky opect a pak vložit dopect do trouby na 160 st. Mňam. Děti ani manžel doteď neví, že jedí kralika. Z kosticek udělat vývar!
|
Gabi.Zlopocasna+3 |
|
(24.4.2021 14:34:31) Vykostit.... omlouvám se
|
|
Fern |
|
(25.4.2021 11:07:36) Ano,potvrzuji,ze takto nalozene mado je vynikajici. Jen ho tedy nedělám v troubě, ale stačí na pánvi z každé strany chvilenku,mňam! Nedávám ani u ženou papriku,místo toho lze dát co je prostě doma,třeba trochu sójový či mágy. ..
|
|
|
Marko + 2 |
|
(24.4.2021 15:21:58) Nám nejvíce chutná podle tohoto receptu: https://www.labuznik.cz/recept/vyborny-peceny-kralik/ Dělám ho s bramborovým knedlíkem a špenátem.
|
|
picidada |
|
(24.4.2021 15:55:39) Z králíka dělám i sekanou. Vykostit (dá to práci, ale vyplatí se to), maso pomlít, do mlýnku přidat klidně i ten bůček nebo kus uzeného. A pak jako klasická sekaná, tj. vejce, koření, strouhanka, do mléka namočená houska, něco zeleného, prostě co kdo dává, a upéct. Je to pak strašně jemné a výborné za tepla i za studena. Zkoušela jsem ho dát i do plněných paprik, ale sekaná byla lepší. Z kostí potom udělám vývar.
|
|
Hadice a hadi |
|
(24.4.2021 18:29:02) U nás je velmi oblíben podle Dity P.. Na smetaně a hořčici.
|
|
Analfabeta |
|
(24.4.2021 23:18:57) Já bych ti dala recept, který vypadá jako naprostá šílenost, ale lepšího králíka jsem nikdy nejedla! To se vezme králík, naporcuje se a co nejtěsněji se naskládá do nějakého hrnce, ve kterém se bude o něco později péct. Pak se oloupou cca 2 dl česnekových stroužků. Fakt tolik, ale ono to tam v závěru nebude vůbec znát, ten česnek snad vysublimuje nebo co, ale udělá tomu králíkovi prvotřídní sos. Pak králíka přeleješ plnotučným mlékem tak, aby byl i s tím česnekem celý ponořený a přivedeš mléko k varu, aby se na mléku udělala blána. Takto celý hrnec dáš do horké trouby a pečeš doměkka. To mléko odpaří přebytečnou vodu a sos bude řidší omáčkovitý. K tomu dušená rýže. kdybych měla králíka dělala bych ho jedině takto, je to neskutečná lahoda! Ale šílenost to je prvotřídní, to se musí uznat. Mám to ze speciální králičí kuchařky z dob, kdy jsme ještě měli králíky.
|
|
Fern |
|
(25.4.2021 11:02:52) "Zase kralik!"
|
|
Konzerva |
|
(25.4.2021 14:59:22) Pepř, novy koreni, bobkovy list a cesnek. A nechat půl dne nalozene.spenat a btamborovy knedlik.
|
|
|