Kaliope X |
|
(23.2.2021 12:47:38) Tak já hlavně indie, vietnam, mexiko, to se mi nikdy doma tak nepodaří a o placky se ani nepokouším. Z české kuchyně si v restauraci moc nevyberu, nemám ráda suché přílohy a málo zeleniny a kdybych měla chuť na sladké knedlíky, tak jedině s kysanou smetanou a to jsem taky nikdy nepotkala. Jak normálně guláše, řízky a podobně nemusím, tak maďarský guláš nebo perkelt miluji a hlavně tarhoně.
|
Rodinová |
|
(23.2.2021 12:55:53) Taky je delam, kdyz uz je delam, protoze je moc nemusim, jen s kysanou smetanou, a to jest jen s ni, zadny cukr, zadny maslo ...
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(23.2.2021 12:59:08) Mně na tom nejvíc chutná ten cukr s maslíčkem.
|
Kaliope X |
|
(23.2.2021 13:05:49) Tak u nás zakysaná smetana a spousta skořice, ořechy jsou taky skvělé, ale ty se nikdy nechce nikomu loupat
|
Rodinová |
|
(23.2.2021 13:07:46) Skorici s jahodovejma nebo merunkovejma knedlikama si neumim moc predstavit, se svestkama ano.
|
Kaliope X |
|
(23.2.2021 13:12:05) Rodinová, kdysi jsem si myslela, že jsem milovník skořice, ale na své dítě nemám. Ještě jsem neměla ovocné knedlíky, na které by skořice nebyla dobrá. Navíc díky asijským jídlům už nedáváme skořici jen do všech sladkých jídel, ale už i do masových
|
|
|
|
|
|
Kaliope X |
|
(23.2.2021 13:02:21) Julliet, tak ty mi děláš chutě stále, ta zakysanka je už jen třešnička, ale jste poněkud z ruky Já tvrdý tvaroh nepozřu, měkký už občas dávám, ale ne na knedlíky.
Jo jinak halušky taky miluji.
|
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(23.2.2021 13:07:59) jj taky je mám záda se zakysankou když jsem vařila jen pro sebe, nahrazovala jsem ovocné knedlíky těstovinami s podušeným ovocem a zakysankou s tím by mě doma asi vyhodili ale jinak mám ráda i s tím strouhaným tvarohem (nebo drobeným poloměkkým) a cukrem a máslem (a taky jsem si to dělala s těma těstovinama a někdy i s marmeládou k tomu)
|
Rodinová |
|
(23.2.2021 13:08:58) No fuj
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(23.2.2021 13:12:16) chápu byly to časy, kdy jsem neměla skoro žádný peníze, bydlela sama na ubytovně a z domova jsem dostala ohromný pytel těstovin, vajíčka, kompoty, zavařeniny, nakládanou zeleninu... asi tak tři měsíce jsem nejedla skoro nic jiného
|
|
|
|
Fern |
|
(23.2.2021 13:50:08) U nas v hospe delaji trebas ovocne knedl s maslem a cukrem,tak takovou smakuladu sni nahodou,o te naplni v knedlicich si iluze uz vubec nedelam - doma delas ovocne knedl. ze spalovaneho testa,je to rychlivka,ale co hl.: je tsm plno skutecnych boruvek ci jsou sama skutecna jahoda,navrch davam bud tvaroh z vanicky ci zasysanku nebo oboje.+maslo,cukr.Ale toho tvarohu tam musim mit hodne.
Takze dat si oboknedl v rest. Na to nemam nikdy odvahu a jsem presvedcena,ze fobre delam,vyhozeny prachy a v brichu jak v krimu
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(23.2.2021 14:08:31) Já mám nejradši to kynutý těsto, spoustu cukru, másla, tvaroh nebo skořici. Nejlíp s povidlama, to teplý ovoce si odpustím. To máme podobný s manželem, ten jako malej z těch knedlíků ovoce vyndaval
|
|
TaJ |
|
(23.2.2021 14:50:41) Fren, s ovocnými knedlíky jsem taky v restauracích opatrná...většinou mívají kynuté a ta náplň taky není vždycky dobrá....my doma děláme jenom z tvarohového těsta, tenoučké těsto a uvnitř ovoce, takže jsou malé a navrch máme rádi najemno nastrouhaný tvrdý tvaroh, moučkový cukr a hromadu rozpuštěného másla... nicméně v létě jsem to jednou riskla v restauraci v Tanvaldu a fakt tam byly pravé borůvky (rostlo jich tam v tu dobu všude mraky) a i když byly kynuté, tak byly vynikající...a právě s tím tvarohem navrch...
|
|
Ropucha + 2 |
|
(23.2.2021 14:52:14) "ovocne knedl s maslem a cukrem"
Fern, no protože to je nejlevnější varianta, že. Kynuté těsto, nějaká chemická marmeláda uvnitř, to celé rozmrazené z polotovaru, navrch hromada cukru a rozpuštěný margarín. Fuj tajbl
Poctivé domácí knedlíky s opravdovým ovocem a s tvarohem jsou lahůdka, ale s tím se asi v žádné restauraci nikdo ručně nedělá.
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(23.2.2021 15:03:06) "Poctivé domácí knedlíky s opravdovým ovocem a s tvarohem jsou lahůdka, ale s tím se asi v žádné restauraci nikdo ručně nedělá"
tak to nesouhlasím, na domácí knedlíky (borůvkové) jsme mockrát narazili jak v podkrkonoší, tak v pošumaví, tak v jižních čechách (třeboňsko) a pod... prostě tam, kde rostou borůvky, často mají v hospodách tuhle dobrotu... a obvykle doplněné místním tvarohem, místní zakysankou...
|
Ropucha + 2 |
|
(23.2.2021 15:20:11) Rose, tak pokud je to tak, je to jedině dobrá zpráva!
|
|
|
Fern |
|
(23.2.2021 15:04:31) s3s fakt muj clovek
Jak pise TaJ,jednou kdysi jsem jedla v hospe taky celkem dobre knedl. S boruvkama,ale od te doby jsem se nekolikrat v tomhle zklamala a to uz vic fakt nechcu.
|
|
*Kate* |
|
(23.2.2021 19:06:16) Ropucho, ale dělá. Třeba tady, vyzkoušeno: https://www.chalupanarozcesti.cz/media/Boruvkovy%20knedlik%20(1).jpg
|
|
|
|
|