bono |
|
(2.1.2021 14:43:09) z plecka děám guláš, azu po tatarsku, znojemskou omáčku z plece, bratislavské plecko.... Včera jsem dělala uplně jednoduché dušené na kmíně - cibulka na sádle, na ni plecko na kousky, osolit. Dala jsem tam trochu kmínu drceného i celého a stroužek česneku, dusila jsem do měkka a šťáva se pak musí zredukovat úplně na samotný tuk. Pak dám maso bokem na kraj kastrolu, zapráším výpek lžičkou mouky a chvílu za stálého míchání mouku opékám. Zásmažka chytne fantastickou chuť toho masa.Pak zředím vodou a dodusím. Když se dodrží technologický postup, je to výborné maso bez zbytečných ochucovadel.
|
Okolík |
|
(2.1.2021 19:37:42) Jak děláš to azu po tatarsku? Jednou jsem to měla v restauraci a bylo to moc dobré...
|
Okolík |
|
(2.1.2021 19:48:44) Juliet, to mi moc nepomohlo. V té restauraci to bylo z vepřového, ale nevím z jakého.
|
*Kate* |
|
(2.1.2021 19:57:13) Jé, azu jsem vařívala jako dospívající podle Muže v zástěře, jestli někdo tu kuchařku pamatuje.
Ale má to být z hovězího, Tataři jsou muslimové:)
V každém případě doporučuju.
https://www.nejrecept.cz/recept/azu-po-tatarsku-s-jasminovou-ryzi-r7223
|
|
|
|
bono |
|
(2.1.2021 20:49:28) jako asi to nemá být z vepřového, ale já jsem kdysi před cca 25 lety našla jakýsi prastarý recept z plecka. Začnu jako u guláše - sádlo, cibulka, kousky plecka, paprika, sůl...Až je maso měkké, zadělám je malým rajským protlakem, zahustím jíškou a nakonec nakrájím na kolečka kyselé okurky. Chvilu dusím a hotovo. Z hovězího dělám spíš mexický guláš. Místo kyselých okurek dám zelený hrášek.
|
Okolík |
|
(2.1.2021 22:07:46) Díky, to vypadá dobře. Recepty na netu jsou nejrůznější, ale jsou z hovězího i z vepřového ... Akorát děti nesnáší kyselé okurky. Zkusím je nahradit kyselými kapucemi, to jedí.
|
Monika |
|
(2.1.2021 22:08:34) Okolíku, co jsou kyselé kapuce?
|
Okolík |
|
(2.1.2021 22:37:25) ach jo. Kapie to měly být
|
|
|
|
|
|