Pruhovaná |
|
(15.11.2020 14:30:20) Manže koupil kus velmi libové hovězí kýty, líbilo se mu, jak vypadá. Nemám ten druh masa ráda, vžycky mi z toho vyšlo cosi suchého nešťavnatého, sice s dobrou omáčkou, ale maso na prd, i když jsem ho dusila prošpikované dlouho na nízkou teplotu. Vlastně z jakéhokoliv jiného kusu hovězího umím uvařit dobře, tohle mi ale nejde. Nemáte nějaký recept, radu, co s tím? Co dobrého děláte z libové hovězí kýty?
|
Filip Tesař |
|
(15.11.2020 14:58:15) A vařený hovězí rádi nemáte? Uvař a pak ho dej dodusit do omáčky.
|
|
libik |
|
(15.11.2020 15:22:17) Mělo by fungovat zatáhnout ze všech stran a nechat dopéct na málo. Já na to nemám většinou čas, takže pěkné hovězí dělám podle Betty McDonald a to plátek z každé strany pár minut.
|
|
vlad. |
|
(15.11.2020 15:36:35) U hovězího se mi osvědčilo pomalé pečení. Teď mám nový litinový hrnec, krásně vede teplo,jsem nadšená. Nechala bych zatáhnout ze všech stran, přidala oblíbené ingredience, podlila a nechala 4 hodky přikryté péct na cca 150C.
|
|
adala3 |
|
(15.11.2020 15:46:03) A co obrácený řízek? Osolené plátky masa obalit ve strouhance (strouhanku do masa hodně "zatlouct", pak obalit ve vajíčku a osmažit. Osmažené plátky masa do pekáče, podle chuti pokrýt nakrájenou cibulí / naloženou zeleninou typu Jihlavanka / ničím. Nakonec zalít vývarem v troubě podusit do měkka. Samozřejmě je možné si hrát se základním dochucením před obalením ve strouhance pomocí koření, hořčice a pod.
|
|
Pruhovaná |
|
(15.11.2020 16:23:52) Díky všem. Maso je úplně dočista libové, žádné mramorování... zkusím ještě jednou to dlouhé dušení.
|
Filip Tesař |
|
(15.11.2020 17:04:59) Na pomalý dušení doporučuju přidat k masu dusit hodně zeleniny. Pomůže to, aby zůstalo šťavnatý.
|
Pruhovaná |
|
(15.11.2020 18:57:13)
|
|
|
Rodinová |
|
(15.11.2020 17:06:15) Nakrajet na prouzky, okorenit a ususit na jerky.
Pak mi rict, jak to dopadlo, furt to chci zkusit a jeste jsem se k tomu nedostala
|
Pruhovaná |
|
(15.11.2020 18:59:06) Jsem teď objednala Kaštánkovo sušený maso... Asi bych to lepší neměla 🙂
|
|
|
|
|