Lassiesevrací |
|
(6.11.2020 12:24:30) Přispějete někdo nápady, co si dát jako rychlé občerstvení, k telce třeba, k filmu, ke společenské hře... Co si připravujete (nebo kupujete), když si chcete večer posedět u vína? Něco jednoduchého, rychlého - a dobrého? Díky předem za tipy. Potřebujeme nějakou změnu.
|
Jojona |
|
(6.11.2020 12:40:59) Ja popcorn, ale klasicky ze zdrave vyzivy bez prichuti a vseho. Jen ho udelma v hrnci a trosicku ho osolim. To mame radi s muzem. Pubosum to nechutna.
|
|
Lassiesevrací |
|
(6.11.2020 12:52:49) Šántí, takhle nějak to děláme. Ale jak jsme doma pořád, už se to omrzelo.
|
Lassiesevrací |
|
(6.11.2020 12:56:34) Je dobře, že zmiňuješ finance. Třeba ten dobrý sýr do peněz dost leze. když je větší rodina.
|
neznámá |
|
(6.11.2020 13:07:58) Tak třeba cibulový koláč. Ten je levný, chutný a přitom se nedá sníst na posezení. dělám inspiraci na tento https://www.apetitonline.cz/recepty/4568-kolac-s-olivami-a-karamelizovanou-cibuli.html
Nebo máme rádi ruzné matjesy. Dost často domácí pečivo. Z dovolené si vozíme sušené rybičky, letos teda ne, je to zvláštní chuť trošku jako pamlsek pro psy, ale návykové.
|
Rodinová |
|
(6.11.2020 13:11:20) Jak to, ze se neda snist na posezeni ?
|
neznámá |
|
(6.11.2020 13:13:32) Protože je to takové přechucené a celé moc tučné, je to tak nakrájet na jednohubky, ale je to jedlé.
|
|
|
Lassiesevrací |
|
(6.11.2020 13:17:05) Ten koláč zkusím. Dík
|
|
|
Pole levandulové |
|
(6.11.2020 13:25:39) Pokud ti nevadí kalorie, tak rychlý jsou sýrový tyčinky - nastrouhat sýr, přidat jedno máslo a mouku v poměru 1:1:1, vyválet těsto, rádlem vykrájet tyčky, posypat čímkoli, prudce upéct. Ale je to kalorická bomba, při návštěvách zmizí rychle, my si pro sebe krájíme zeleninu a ovoce, ale to jsi asi slyšet nechtěla.
|
Rodinová |
|
(6.11.2020 13:27:56) Joo, Pole, to taky delam navstevam myslim syrovy tycinky. Navic je to tak stupidne jednoduchy, ze vim pomery z hlavy.
|
|
magrata1 |
|
(6.11.2020 13:31:15) Já mám nejradši sypané pohankou
|
|
Len |
|
(6.11.2020 13:32:37) Pole, to vypada dobre. moje babicka delala na kazde rodinne posezeni syrove tycinky, ale jeji recept nemam, mozna to bude ono. Urcite zkusim. Na nakrajeny ovozel me bohuzel neuzije
|
|
Lassiesevrací |
|
(6.11.2020 13:36:36) Díky. Zkusím to. Nedávno jsme si koupili v Lidlu takové plněné taštičky se sýrem. Řecký týden, tuším. A to bylo moc dobré, něco takového bych zkusila i domácího.
Ovoce si taky krájíme a děláme smoothie atp.
|
|
Senedra |
|
(6.11.2020 13:40:11) Já nakrájím rádýlkem na pizzu vyválenou placku listového těsta ( krájím přímo na plechu, který je vyložený papírem), potřu vajíčkem, posolím, kmín, mák nebo sezam a upeču.
A pak taky u nás strašně rychle mizí bramborové placičky se škvarky nebo škvarkové pagáčky.
Na placky nastrouhám předem uvařené a vychladlé brambory, přidám hrubou mouku, vajíčko, sůl, pepř a nadrobno nakrájené škvarky. Rukou vytvaruji placičky, dám na plech s pečícím papírem, do trouby tak na 200 a když placky zezlátnou, tak vytahuju z trouby. Nejlepší jsou hned po upečení.
Taky se snažíme mít nakrájené ovoce, zeleninu, nějaká semínky, oříšku, ale občas si prasárnu dopřejeme Někdy chroupeme nasucho opečené kostičky z chleba ( ty dělám jako krutony do polévek). Když mi zbyde česnekové máslo, tak nakrájím na kolečka rohlík nebo bagetu, potřu je máslem, posypu nějakým nastrouhaným sýrem a zapeču.
A máme rádi balkánský sýr s olivami - sýr nakrájím na kousky, přidám na plátky nakrájený česnek, bazalku nebo jiné bylinky, olivy a zaleju olivovým olejem. tak za dva dny tahám z lednice. taky se neztratí hermelím s ořechy - vršek hermelínu odkrojím, lžičkou vydlabu vnitřek, který v misce s míchám s mletými ořechy. Ca třetinu dám nazpět, na ní položím půlky vlašských ořechů, přidám zbytek, zakryju vrškem, zabalím zpět do alobalu a tak dva až tři dny nechám v lednici.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(6.11.2020 13:43:41) To je zase diskuse, normálně tady slintám. Ten balkán asi zkusím
|
|
Rodinová |
|
(6.11.2020 13:43:50) Pravda, Senedro:
Starsi chleba nakrajim na kosticky, dam na pecici papir s neco malo olivovym olejem, trochu v nem povalim a posypu Kotanyi italskyma bylinkama z mlynku. Pecu v troube.
Lepsi nez bramburky
|
vlad. |
|
(6.11.2020 14:37:13) Rodinova, pisu si
|
Rodinová |
|
(6.11.2020 14:52:31)
Dej vedet, puvodne jsem to koncipovala jako krutony do polivky, ale ted uz bez ostychu jime jen tak Koreni lze asi jakykoliv, ale tohle je me oblibene.
|
|
|
|
|
Lassiesevrací |
|
(6.11.2020 13:40:59) Plánovala jsem čedarové krekry od Angrešta, ale v obchodě lidi nedodržovali ani deseticentimetroté rozestupy, tak jsem k tomu sýrovému pultu nelezla.
|
|
|
|
|
|