Stará husa |
|
(31.10.2020 22:49:34) Sobota je ideální den na opiti. V neděli se z toho člověk v klidu dostane. Jít do práce s kocovinou je dost blbé, stalo se mi to kdysi po oslavě čtyřicátin moji kamarádky, ale to jsem nevypila pouhou sedmičku vína, ale aspoň 3x tolik, já to už pak nestačila sledovat. Sedmičku občas vypiju a nic to se mnou nedělá.
|
Stará husa |
|
(31.10.2020 23:12:50) Já zas v mládí byla abstinent, pomalu jsem začala hluboko po třicítce a v současnosti jsem se vypracovala tak, že se mnou sedmi ka nehne. Proto taky občas drž těch 6 týdnů abstinence, abych si úplně nerozhodla zdraví.
|
libik |
|
(1.11.2020 0:25:05) Huso, za našeho mlada byl chlast drahej, pamatuji si bytový sedánek v 5 lidech, jeden litr Cechovního poháru a měli jsme ji jak z praku. Je fakt, že hoši někdy vyrazili "na pivo", což ale taky nemohla být žádná smršť, když se ve 22 zavíralo (bez lockdownu) a v půl desátý už obsluha zvedala židle.
První celou sedmičku jsem ztrestala někdy kolem roku 2000, kdy mi bylo přes 30 let.
Víno mi chutná, tvrdé nepiju a umím si odříct (pro radost) a nikdy nemám sebeskličující pocity. 1x do roka mám tedy lehkou kocovinu (když piju moc rychle nebo když je avizovaná fakt kalbička s kamarády)
|
kachna_ |
|
(1.11.2020 8:17:36) Libiku, fakt drahej? Nám přišel v půlce devadesátek levnej, zdražilo se to až nějak ke konci.
|
libik |
|
(1.11.2020 8:29:30) tak já jsem plnoletá od roku 1986 aq tehdy fakt neexistovalo, že by byl doma chlast. Dědeček měl becherovku na žaludek a tam měl rysku, vydržela mu půl roku a někdy se v neděli koupilo pivo k obědu.
|
libik |
|
(1.11.2020 8:43:25) Valkýro, asi se chlastalo, jely se panáky v hospodách, to jo, ale doma jsme to prostě neměli a já jsem byla furt doma , napřed jsem "ještě nesměla" a pak už jsem měla děti.
A na Klatovsku, odkud pocházím, víno fakt nebývalo.
|
Půlka psa |
|
(1.11.2020 9:10:20) Libiku, to bude asi lokální. U nás byl alkohol doma pořád a běžně se pil (Jižní Morava). Šlo teda výhradně o víno a velmi zřídka o pivo (kachna, vepřo knedlo). Tvrdý alkohol žádný a ta flaška rumu na dva roky šla do bábovky. Co vím, tak podobně to měly s vínem i jiné rodiny.
Víno bylo z malé části domácí, protože strejda měl hobby vinohrad. Nikdo to ale moc nechtěl pít, tak se pilo profi kupované jihomoravské.
|
libik |
|
(1.11.2020 9:12:04) Půlko, Morava mi vždycky zněla jako Francie
|
Půlka psa |
|
(1.11.2020 9:24:15) Jsem se odrodila do Prahy a v rámci vzdoru skoro nepiju, ale všem to u našich přijde divný.
|
libik |
|
(1.11.2020 9:25:38) Půlko, ale to je asi zdravý vzdor, kéž by ho čaply moje děti
|
|
|
|
Půlka psa |
|
(1.11.2020 9:31:31) V mém koutu Moravy se pilo určitě vždycky. Víkend znamenal aperitiv před jídlem, pivo nebo víno k jídlu a odpoledne přišla babička s dědou na návštěvu a pilo se víno. A v týdnu bylo to pivo k jídlu i u tatínka v kantýně. Nikdo nebyl nikdy opilej, bralo se to prostě jako pití. To je třeba dneska pro mě nemyslitelný. Někdy se večer třeba nějaký alkohol pije, když je příležitost, ale není to na žízeň, není to průběžně přes den a už vůbec ne v kantýně nebo pracovní době.
|
|
babi_ |
|
(1.11.2020 10:07:00) Greto, důvod byl, aby se jim snáze dodržval pitný režim, bylo tam hrozný vedro - pocení... (byla jsem ve sklárnách na brigádě 2 x týden během gymplu). Očekávat, že to ti chlapi dají v minerálkách, se komunista neodvážil. Jak je to dnes nevím.
|
|
nordica |
|
(1.11.2020 11:25:05) Babi, jezdila jsem a snad ještě budu, hodně na exkurze do skláren - tedˇlze u pecí pouze nealko pivo - kolikrát se mí turisté divili, jak to, že tam mají foukači otevřenou láhev piva, tak jsem vždy musela vysvětlovat. Vtipné bylo, že šlo o turisty z země, kde se pije fakt hodně a tak nějak úporně, ale vždy předstírali rozhořčení a podiv
|
nordica |
|
(1.11.2020 14:34:25) Pevalo, tak tam, kam jezdím nejvíc, pouze nealko. Nic jiného nesmějí
|
Scarlett O´Hara |
|
(1.11.2020 20:55:26) Zákoník práce pivo umožňuje pořád :)
"Zákaz požívání alkoholických nápojů se nevztahuje na zaměstnance, kteří pracují v nepříznivých mikroklimatických podmínkách, pokud požívají pivo se sníženým obsahem alkoholu, a na zaměstnance, u nichž požívání těchto nápojů je součástí plnění pracovních úkolů nebo je s plněním těchto úkolů obvykle spojeno,"
|
|
|
|
byvala radka |
|
(2.11.2020 7:55:49) na zahnání žízně a proti pocení, resp. doplnění minerálů vypocených - na to je pivo nejlepší v hutích se pila osmička
|
|
|
|
|
|
Půlka psa |
|
(1.11.2020 9:45:10) My si v práci něčím ťuknem, když jsou narozeniny. Dáváme si navzájem dort a symbolickou skleničku něčeho, co někdo z nás přivezl z dovolené nebo jsme to dostali od obchodních partnerů. Ale je to symbolický a hned poo, protože stejně jedou všichni domů autem.
Tatínek někdy v 90 letech vyprávěl historku, jak jejich kolega australan sháněl na své kulatiny hodně lžiček, tak mysleli, že budou chlastat až do konce pracovní doby nějaké koktejly, jenže on přinesl dort a šlo se zase dělat. Chlap s dortem místo panáků byl úplně nemyslitelnej a my to dneska přitom děláme taky úplně běžně a přijde nám to normální.
|
Slonisko |
|
(1.11.2020 9:50:15) Půlko, u nás v práci se tradičně na narozeniny připíjí bublinkama. A nejlepší dorty peče jeden kolega.
|
|
Půlka psa |
|
(1.11.2020 10:22:17) "Kdyz holka tak ruzovejma a kdyz kluk svetle modry."
Když odhlídnu od asketické oslavy suchary, tak jsem myslela, že modrá je v holansku barva pro holku. Nebo se pletu?
|
|
|
|
|
|