holkamodroočka |
|
(29.11.2019 8:18:53) Tak jsem nalomená a uvažuji o Kenwood Cooking Chef. Je mi jasné, v čem spočívají výhody u dezertů, sladkých jídel, a pečení kynutého těsta/příprava těsta jako takového. Ale vy, co ho máte doma, jaké věci "na slano" v něm vaříte? Napadá mne jen italské rizoto. Píšou, že je super na ragů, jídla z worku, curry a pod. Ale doma mám indukci, tak mi přijde praktičtější vařit masové záležitosti na ní. A nebo mi nějaká vychytávka uniká? Také píšou, že má 24 přednastavených programů- ale nenašla jsem podrobnosti. O jaké se jedná? Nádstavce - píšou, že jich jde dokoupit až 20. Já mám zájem o mlýnek na maso. Jaké další se vám osvědčily?
Byla bych vděčná za vaše postřehy a tipy.
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(29.11.2019 8:41:10) U nás se z nástavců používá food processor, mlýnek na maso, mlýnek na mák.
Ale odšťavňovač máme zvlášť a malý sekáček od tyčového mixéru taky (ty jedou taky často, i ten tyčák samotný).
|
|
Evka... |
|
(29.11.2019 9:41:41) Kdysi jsem si půjčovala kuchařku, která měla být pro pomalé vaření. Ale byly v ní recepty pro multifunkční hrnec (slané i sladké) recepty. Pokud je to ono, tak ta kuchařka byla: Zdravá jídla z pomalého hrnce od Tracey Pattison.
|
|
angrešt |
|
(30.11.2019 8:58:31) Pravidelně v něm dělám polévky, několikrát do týdne. Zvlášť ráda ho mám na cibulačku, protože ta třičtvrtěhodinka míchání cibule je s robotem hódně ulehčená:) Dělám v něm třeba i guláš či curry.
Nejvíc ho ale používám na pečení knutých těst, zejména těch sladkých, co kynou š příhřevem.
Přednastavené programy jsem nepoužila nikdy, s tím neporadím.
|
holkamodroočka |
|
(30.11.2019 14:13:18) Díky moc, Angrešte. A zeptám se úplně laicky. Cibulačku chápu, to míchání mne taky nebaví. Ale furry a ostatní, v čem je lepší to dělat v robotu, než na indukci v hrnci? A nerozšmelcuje se to maso nebo zelenina moc?
|
angrešt |
|
(30.11.2019 15:14:32) holkomodroocko, to míchání u dušených jídel nastavím na přerušované - dá se nastavit interval, po němž to vždycky párkrát míchne. takže maso to nerozšmelcuje.
Výhoda proti sporáku je, že to nehlídám, drží to stálou teplotu uvnitř mísy a občas se to zamíchá. A pro mě osobně je obrovská výhoda, že je to těžké jako kráva, takže to můžu nechat bez dozoru v přízemí a být v patře, když jsou děti dole, protože hrnec by na sebe byly schopny strhnout, toho robota ani náhodou (zkoušeli jsme to s prázdným).
Jinak bezpochyby to není nezbytný spotřebič, uměla bych fungovat bez něj, jen mi zpříjemňuje vaření :)
|
holkamodroočka |
|
(30.11.2019 15:42:50) Diky moc, to zní jako fajn vychytávka
|
|
|
|
|
Termix |
|
(30.11.2019 14:11:49) Ještě jsem nezkoušela. Mám tento stroj čerstvě. Ale chystám se snad zítra na tu cibulačku.
|
holkamodroočka |
|
(30.11.2019 15:44:05) Kdybys náhodou koukala na ty předvolitelné programy, byla bys tak hodná, a dala mi vědět, jestli je tam něco, co se dá využít? Asi robot nestihneme koupit do Vánoc, tak pořád ještě váhám...Děkuji.
|
Termix |
|
(1.12.2019 13:48:06) Můj robot dnes vařil poprvé. Poprvé by to asi bylo nakonec rychlejší normálně v hrnci. Musela jsem se naučit s tím zacházet. Moc nečtu návody, na všechno jdu vždy intuitivně, takže než jsem to naprogramovala ..., přitom je to vlastně primitivní a intuitivní. Až tak primitivní, že jsem v tom hledala zákeřnosti. Uvařilo nám to polívku. Podle vzoru Angrešt jsem dělala cibulovou, bylo to skvělé divadlo .
Já se s tím fakt zatím učit. Takže dnes jsem si vyhradila celé dopoledne a uvařil polívku, udělal těsto na kváskový chleba, těsto na tvarohové koláčky k snídani, nastrouhal sýr, tam jen musím vychytat ta struhadla, udělal pomazánku, nastrouhal jablka a mrkev pro dceru k snídani ..
|
holkamodroočka |
|
(1.12.2019 14:35:12) To zní prima. Tak pokud vše dobře půjde, tak ho snad letos stihnu koupit. případně po novém roce, pokud bude ještě za slušnou cenu ..
|
|
|
|
|
|