jů |
|
(15.5.2019 17:17:04) Prosím o radu, chci upéct chléb ze směsi pro pekárnu. Těsto již kyne, ale na kolik a asi jak dlouho péct v troubě? A na plechu, nebo v nějaké nádobě? Děkuji
|
Bouřka |
|
(15.5.2019 18:52:48) Tak se směsí zkušenost nemám, ale asi bych ho pekla jako jakýkoliv jiný. Sázím do rozpálené, co to dá (v mém případě asi 250), po 10 minutách stahuju na 200 a dopékám cca 30-40-50 minut, podle velikosti a situace (upečený zní na poklep dutě, klepu ze spodu). Někdo stahuje postupně na několik kroků po cca 180. Sázet je lepší na něco, co drží teplo, plech je poměrně tenký a moc se ochladí. Mně to na něm dost praskalo, ale vydržela jsem s ním poměrně dlouho. Teď mám pizza kámen. Jestli máš nějaký silnější hrnec (ideál litina), co může do trouby klidně použij ten, případně i s pokličkou na začátku, pak se sundavá. Někdo peče i ve skle, ale postup nevím. Pokud si nejsi jistá, jestli ti chleba udrží tvar, tak je taky lepší dát ho do něčeho, co ho podrží.
|
jů |
|
(15.5.2019 21:09:54) Děkuji . Chléb je již upečen, ale není moc dobrý, mazlavé těsto
|
Bouřka |
|
(15.5.2019 22:46:03) Mazlavý bývá, když je nedopečený nebo sražený (nešetrné zacházení s těstem nebo nedostatečné vykynutí).
|
Majákova |
|
(16.5.2019 18:00:13) Nebo hodně žitné mouky.
|
neznámá |
|
(16.5.2019 18:16:29) Kdepak, z žitné mouky mám chleba nadýchaný. Akorát ji nesmíš moc hnětat a chleba nechat minimálně přes noc chladnout.
Mám pocit, že ty kupované chlebové směsi pro pekárnu měly nějaký zádrhel v množství tekutin. Dávalo se myslím méně než bylo uvedeno na obalu nebo to bylo více?
|
|
|
|
|
|
|