Re: Chleba
Tak se směsí zkušenost nemám, ale asi bych ho pekla jako jakýkoliv jiný. Sázím do rozpálené, co to dá (v mém případě asi 250), po 10 minutách stahuju na 200 a dopékám cca 30-40-50 minut, podle velikosti a situace (upečený zní na poklep dutě, klepu ze spodu). Někdo stahuje postupně na několik kroků po cca 180. Sázet je lepší na něco, co drží teplo, plech je poměrně tenký a moc se ochladí. Mně to na něm dost praskalo, ale vydržela jsem s ním poměrně dlouho. Teď mám pizza kámen. Jestli máš nějaký silnější hrnec (ideál litina), co může do trouby klidně použij ten, případně i s pokličkou na začátku, pak se sundavá. Někdo peče i ve skle, ale postup nevím. Pokud si nejsi jistá, jestli ti chleba udrží tvar, tak je taky lepší dát ho do něčeho, co ho podrží.
Odpovědět