wer |
|
(4.5.2019 12:27:22) Čím by jste zahustili paprikáč, místo mouky? Nejlépe jakou tam vrazit zeleninu? Mám tu nějakou jáhlovou instantní kaši. Tak to se nabízí. Nebo žitnou mouku. Ale já mám cukrovku, syn sedavé zaměstnání, říkám si že se nemusíme živit moukou, a obilninami vůbec. Potomci vyžadují hlavně tu omáčku. Nastavila bych to nějakou úplně rozvařenou zeleninou, nenapadá mě jakou. Celer? Cuketu? Bude k tomu rýže. Navíc syn si zrovna léčí zub, tak bude jíst hlavně omáčku s rýží.
|
sylvaina |
|
(4.5.2019 12:38:35) Poslední dobou zahušťuji hraškou, ale tu asi doma nemáš. Nebo dám hafo cibule, pak to často ani hustit nepotřebuje.
|
wer |
|
(4.5.2019 12:54:26) Bingo. Hrašku nemám. Zrovna přemýšlím že bych tam rozmixovala plechovku cizrny.
|
neznámá |
|
(4.5.2019 13:04:20) Cizrna bude dobrá, pár kuliček bych nechala nerozmixované, já dělám cizrnu na paprice a je to výborné. Možná bych zkusila zahustit rozmixovanou rýží, asi jen trošku omáčky bokem, aby to neudělalo odporný šlem z celé omáčky.
|
|
|
wer |
|
(4.5.2019 13:00:10) S ohledem na cukrovku, je na tom luštěnina podobně jako mouka, zvyšuje cukr, ale aspoň má víc vlákniny. Teda aspoň myslím, já se v té dia dietě čím dál tím víc nevyznám.
|
|
|
Velšice |
|
(4.5.2019 13:12:56) Ja omacky zahustuji cibuli, cuketou, nebo lilkem.
|
|
Monika |
|
(4.5.2019 14:07:42) Buď hodně cibule a rozmixovat nebo taky třeba nezahušťovat vůbec a použít místo omáčky jen štávu, příp. pokud dáváš normálně sladkou smetanu, tak zkusit zakysanou? Ale s tím nemám zkušenost ...
|
|
wer |
|
(4.5.2019 14:18:27) Vyhrála lenost: cizrna a lžíce jahelných vloček. Pro zeleninu bych musela do obchodu. Chuť to nezměnilo, ještě jsem přidala slepičí vývar, domácí z mrazáku, omáčka je výborná a je jí hodně. Díky všem za rady. Příště už si rovnou koupím lilek a cuketu.
|
šipková |
|
(4.5.2019 14:55:06) Zahušťuju cuketou, nemění chuť. Píšete zahustit cibulí- nevadí vám pak tolik cibule na zažívání?
|
wer |
|
(4.5.2019 15:37:11) na zažívání ani ne, ta cibule je tam podušená hodně do měkka, až se rozpadne, spíš je na mě moc sladká
|
|
|
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(4.5.2019 15:17:13) pozdě, ale možná pro příště - na maso na paprice dávám taky víc cibule a navíc přidávám do základu bílé papriky a červené, chuť papriky to spíš podpoří a pak rozmixuju - husté je to dost... vlastně do žádné omáčky nedávám mouku ani žádné jíšky, všechny mixuju... jedinou výjimkou je asi guláš, ten zahušťuju chlebovou strouhankou...
|
wer |
|
(4.5.2019 15:33:57) červenou kapii a rajčata, to tam mám automaticky, bílou ne
tím množstvím, které nám chutná, to moc nezahustím
|
|
wer |
|
(4.5.2019 15:46:13) Nejlepší je nezahušťovat vůbec. Dnes mi jde o to, že děcka očekávají klasiku, snědí hodně omáčky a minimum masa.
|
|
|
sally |
|
(4.5.2019 16:05:28) já nezahušťuju.... obvykle teda do téhle omáčky dávám cibuli a jablko, takže se to v tom rozvaří a není to úplně voda.... nicméně z jednoduchých věcí mě napadají ovesné vločky. Pokud nemáte vysloveně celiakii...
|
wer |
|
(4.5.2019 16:34:21) vločky = mouka
|
sally |
|
(5.5.2019 19:37:15) ano, ale mouka ovesná, ne pšeničná...
|
wer |
|
(5.5.2019 19:52:34) oves má méně cukru než pšenice, více než tvrdá pšenice semolina, mnohem více než žitná mouka
|
wer |
|
(5.5.2019 19:56:44) píšu cukr - myslím glykemický index
ta zelenina by bývala byla nejlepší
|
|
|
|
|
|
sally |
|
(4.5.2019 16:13:20) ještě mě napadlo, že do kuřete na paprice / na smetaně přidávám květák. Ten je relativně bez chuti, dal by se do toho rozvařit / rozmixovat.
|
wer |
|
(4.5.2019 16:36:15) No vida, květák mám doma a neměla jsem odvahu. Příště zkusím.
|
|
|
|