blbb |
|
(13.4.2019 12:25:40) Zdravím všechny. Hledám recept na mazanec, který by se co nejvíc podobal kupovanému. Něco jsem vyzkoušela, ale nebylo to ono. Poradíte někdo prosím. Díky.
|
neznámá |
|
(13.4.2019 14:18:49) http://www.pekarnomanie.cz/jemny-velikonocni-mazanec/
Dělala jsem ho minulý týden a nikdy nevěřil, že není kupovaný, byla to přeně ta vatovitá nadýchaná konzistence kupovaného mazance. Akorát přidej cukr, já sladký nemusím, ale tady mi cukr vysloveně chyběl.
|
blbb |
|
(13.4.2019 18:12:26) Už se peče, jsem zvědavá jaký bude.
|
|
|
Půlka psa |
|
(13.4.2019 14:33:29) Recept neporadím, ale musím se zeptat. Proč to děláš? Rozumím, kdybys hledala kupovaný, co chutná jako domácí, ale proč obráceně?
|
blbb |
|
(13.4.2019 15:29:41) Dobrá otázka, jsme z vesnice, obchod tu není, do města 20 km. Naposledy se pojede nakoupit ve čtvrtek a pak už ne.Takže si ho koupím, možná i dva, ale chci se pokusit ho i upéct. jenže ty co jsem zkusila, prostě nebyly takové, no nevím jak to napsat takové .... Asi tak. Jinak díky za recepty. Do některého se pustím.
|
qéčko |
|
(13.4.2019 16:02:17) Já už roky dělám tenhle ( zkopírovala jsem sem recept, co v jednom z odkazů uvedla Horama, protože se mi nechce ho opisovat ze svých receptů znova ). "" Rozhodně je potřeba ho péct z polohrubé mouky, z hladké už je úplně jiný a nám tolik nechutná.
A taky se do mojí nové trouby z celé dávky nevejde , pokud chci péct dva najednou, peču maximálně ze 750gr , každý z nich dám na samostatný kus papíru a někdy během pečení je protočím aby byly stejnoměrně růžové.
Klasický kynutý velikonoční mazanec 60g droždí, 900g polohrubé mouky (+ 100gr na vál), špetka soli, asi 0,5l mléka, 220 g vlahého rozpuštěného másla, 220g cukru, 4 žloutky, citronová kůra z jednoho citronu (nemusí být nebo se dá použít kupovaná balená citronová kůra v menším množství), 70g sekaných mandlí, 40g rozinek (je dobré je předem namočit do rumu), 1 vejce na potření
Buď udělej těsto v pekárně (nejdřív tekuté přísady, pak sypké, nedostat sůl do kontaktu s droždím) nebo postupuj takto: Droždí nechat vzejít v troše vlahého mléka se lžičkou cukru. V míse promíchat mouku se špetkou soli, přidat žloutky, máslo, vykynutý kvásek, vlažné mléko a kůru a vypracovat hladké těsto. Přidat rozinky a část mandlí (něco si nechat na ozdobu). V míse poprášit moukou a nechat v teple kynout asi na dvojnásobek objemu. Těsto rozdělit na dvě části, vytvořit bochánky, naříznout kříž, dát na plech vyložený papírem a nechat ještě chvíli kynout. Potřít vejcem, posypat mandlemi, vložit do trouby předehřáté na 180°C. Prvních deset minut troubu neotvírat. Po chvíli snížit teplotu asi na 150°C a nechat péct podle velikosti 45 minut až hodinu.
|
|
|
Marika Letní |
|
(13.4.2019 18:09:55) Půlko taky to nechápu. Pokud by mi tak neodolatelně chutanaly kupované, tak bych vlastní nepekla.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(13.4.2019 18:12:45) O příspěvek níž je to vysvětlenỷ.
|
|
|
|
|