| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Jak upéct králíka?

 Celkem 22 názorů.
 Saamajna 


Téma: Jak upéct králíka? 

(2.4.2019 9:27:31)
Rychlej dotaz - uz je naporcovanej ve drezu ~:-D.
Jak jednodusse a chutne udelat, je domaci.

Vcera jsem omylem uvarila bramborovy a houskovy knedliky, ty budou jako priloha.
Dalsi: co za zeleninu k tomu?
Hned jedu na nakup...
 kachna_ 


Re: Jak upect kralika 

(2.4.2019 9:30:16)
Já mám nejradši pečeného v cibuli, prakticky jakkoliv, ať naloženého nebo obloženého cibulí ...
 Marika Letní 


Re: Jak upect kralika 

(3.4.2019 15:36:45)
Ano, taky v cibuli (a česneku), ale peču v celku.
 Marko + 2 


Re: Jak upect kralika 

(2.4.2019 9:32:37)
Nám chutná podle tohoto receptu:
https://www.labuznik.cz/recept/vyborny-peceny-kralik/

Dělám s bramborovým knedlíkem a špenátem. Je tam nechat odležet do druhého dne, ale když nemám čas, tak to nedělám a je výborný i tak.
 Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 


Re: Jak upect kralika 

(2.4.2019 9:37:20)
ke králíkovi se často nedostanu a tak když už, vždycky je z toho pečený na česneku a svíčková...
na svíčkovou nechám stehna (a klasika, opéct na másle, orestovaná kořenová zelenina, slanina, cibule, podlít vývarem, bobkový list, pepř, nové koření, jalovec, tymián, přes noc peču na 100 stupňů, ráno vyndám maso - oberu, mám zhýčkanou rodinu, vyndám koření ve vajíčku, zbytek zaliju smetanou, rozmixuju, případně dochutím)
na česneku peču zbytek - hodně cibule, hodně česneku, kousek bůčku (ideálně uzeného), podlít vývarem a upéct na 100 stupňů přes noc, pak jen bez pokličky dopéct na 200, aby se odpařila tekutina a trochu opeklo maso
 libik 


Re: Jak upect kralika 

(2.4.2019 9:44:23)
Rous řekla vše:-) a hlavně pomalu a nevysušit, spíš dusit
 Saamajna 


Re: Jak upect kralika 

(2.4.2019 9:48:55)
Vzdycky zakryvam pekac alobalem, ten sundam az ke konci...
To asi tady taky, ze jo?
 libik 


Re: Jak upect kralika 

(2.4.2019 10:15:38)
Taky to tak dělám, ale spíš, že jsem rozbila poklici od svého nejoblíbenějšího kastrólu.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Jak upect kralika 

(2.4.2019 10:23:26)
Na cibuli pomazanej hořčicí.
Ale zaujalo mě, jak se může stát, že omylem uvaříš knedlíky.
 breburda71 


Re: Jak upect kralika 

(2.4.2019 10:32:12)
S těma knedlíkama je to vtipný~:-D Mně se někdy stane, že omylem uvařím vejce natvrdo místo naměkko, ale že bych omylem udělala bramborovej a houskovej knedlík, to nevím, jak se přihodí~:-D Jinak u nás králík s fůrou cibule a se špenátem ( a s knedlíkem:-))
 Saamajna 


Re: Jak upect kralika 

(2.4.2019 10:33:02)
Manzel v nedeli pri umyvani hrncu do spinavyho hrnce od gulase jen nalil vodu na "odmoceni" a postavil ho prikrytej vikem na plotnu.
A ja jen do nej rychle mrkla a myslela, ze tam je jeste gulas.....
K nemu ty knedliky.
Pri ohrivani gulase ~t~...
Vcera byly na obed jen narychlo spagety.
~t~
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Jak upect kralika 

(2.4.2019 10:35:21)
To je pěkný 😁
 darinaa 


Re: Jak upect kralika 

(2.4.2019 10:54:32)
Prošpikovat kvalitním špekem, hodně tymiánu :-) A nebo jako svíčkovou.
 Sam01 


Re: Jak upect kralika 

(2.4.2019 12:23:02)
Já si králíka prošpikuju slaninou, osolím a posypu provensálským kořením. Do kastrůlku k němu přihodím ještě zbytek té slaniny co mi zbyla a peču. Nezbyde nikdy. :-)
 Filip Tesař 


Re: Jak upect kralika 

(2.4.2019 12:23:40)
Jestli máš knedlíky, neboj se podložit ho zelím, ať už čerstvým, nebo kysaným.

Jalovec - rozmarýn - tymián?

Počítej tak 3 hodinky. Na začátku trochu podlej a průběžně polejvej.
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Re: Jak upect kralika 

(2.4.2019 15:15:33)
Děláš mi chitě s králíkem.

Ale jinak tu vše asi padlo.
Spousta cibue a česneku, nevysušit, poklást plátky špeku nebo prošpikovat a potřít hořčicí, píct pomalu, polívat, přelívat a podávat se špenátem a "omylovýma" knedlíkama...
Muselo to být super... Jdu shánět králíka... ~g~
 Senedra 


Re: Jak upect kralika 

(2.4.2019 17:25:27)
Kapou mi sliny, jen to tady čtu ~t~
Dělám buď na smetaně ( alá svíčková) nebo s česnekem - sůl, pepř, kmín, případně tymián, hodně cibule, česneku, anglickou nebo špek, podlívat. S knedlíkem a zelím/špenátem něco neskutečného ( u nás vždy vypukne bitva o vypečené kousky anglické) ~t~
 Saamajna 


Re: Jak upect kralika 

(2.4.2019 22:18:50)
Diky za rady!
Byl uzasnej - cibule, cesnek, novy koreni, tymian, bobkovej list, majoran, hrebicek, jalovec, sul, hodne maslovyho tuku, trochu olivovyho oleje, mirne vody.
Prikryto alobalem 180°C, ca 2 hodiny, odkryto pak jeste 1 hodinu.
Hodne podlivano.
Ke knedlikum uvareno spicaty zeli, okyseleno.

~w~

~x~
 Cimbur 


Re: Jak upect kralika 

(2.4.2019 22:36:32)
No super!
 Puma 


Re: Jak upect kralika 

(3.4.2019 14:11:27)
Šalotka, dijonská hořčice, bílé víno, lehce tymián, česnek, zakysaná smetana nebo sladká.

Takhle ho mám nejraději.
 Puma 


Re: Jak upect kralika 

(3.4.2019 14:12:43)
Á, pozdě.:-)
 absinth 


Re: Jak upect kralika 

(3.4.2019 15:43:40)
Já ho miluju uvařenýho, na červeným víně s bezinkama.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.