Koníček mořský |
|
(18.3.2019 9:06:31) U nás už vyráží a roste. Ale já moc nepochopila jeho masovou oblibu. Zdá se mi příliš výrazný, takže použitelný jen tak na dochucení něčeho. Na úrovni třeba pažitky. Pesto z něj mi přišlo strašně aromatické a přehnaně výrazné. Takže plundrovat lesy snad netřeba.
|
Monika |
|
(18.3.2019 13:31:05) Manžel loni pesta z medvědího česneku vyrobil velkou sklenici, zamřil totálně smradem byt i lednici. Když jsem pak sklenici pořádně utěsníla, nepoužil to pesto ani jednou a cca za půl roku jsem ho vyhazovala (zcela neekologicky i se sklenicí rovnou do popelnice, neměla jsem odvahu to otevřít). Včera už byl zase na česneku ... Dovezl jen pár listů, co si přidal do salátu, s tím, že by se mělo ještě na "větší trhání" počkat. To mi připomíná, že se musím pokusit zabránit vzniku nového pesta
|
Marika Letní |
|
(18.3.2019 13:37:35) Monika "by se mělo ještě na "větší trhání" počkat"
|
Koníček mořský |
|
(18.3.2019 13:41:28) No netrhej, když je to zadarmo.
|
|
|
hanas5 |
|
(18.3.2019 17:42:06) S pestem mám podobnou zkušenost, dostala jsem skleničku od kamárádky na vyzkoušení, malá sklenička byla ve vetší skleničce, to vše ještě v zipsovém sáčku, i tak se nenašel doma člověk, který by měl odvahu to otevřít. Moje zásoby česneku spočívají ve dvou zipsových sáčcích, v jednom mám listy vcelku, ty přidávám do vývarů apod., v druhém jsou najemno nakrájené, ty občas přidám třeba do vařených brambor nebo do jídel, kde patří normální česnek, na jaře je to příjemná změna. Medvědí česnek mám na zahradě, zatím bych se sběrem počkala, dva týdny minimálně.
|
|
|
Monika |
|
(18.3.2019 13:42:23) Je to myslím teď taková móda (asi jako chleba s avokádem, ale levnější plus můžeš si něco v přírodě narvat, když ještě nerostou houby, atd.
|
|
|