Senedra |
|
(2.11.2017 14:45:28) Máme doma kilové horní krůtí stehno a přemýšlím, co z toho vykouzlit - poradíte mi nějaký vyzkoušený recept?
|
kambala pláááckááá |
|
(2.11.2017 14:56:40) udělej slavný kambalí krůtí stehno na medu a mandlích se zapečenou muškátovou brkaší
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(2.11.2017 14:58:43) Napiš recept. Budu ho dělat v neděli.
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(2.11.2017 14:59:30) Peču ho na hromadě cibule.
|
|
Senedra |
|
(2.11.2017 15:00:25) kambalo a JAK takový zázrak vaříš?
|
kambala pláááckááá |
|
(2.11.2017 15:03:33) hele, už si to jednou napište a uložte, píšu to sem furt dokola
ve zkratce mezi jednáníma: vemeš stehno, napícháš blanšírovanejma mandlema, co se do něj vejde. potřeš směsí: med, pepř, sůl, olej, položíš na cibuli, naleješ prst vody, přikreješ a při mírný teplotě děláš hodinu až dvě, průběžně vodu dolejváš, pak odklopíš na hodinu a pečeš o stošest, mažeš pomádou. pak vyndáš, po vychladnutí obereš, naházíš obraný do výpeku a hodinu to v tom necháš dojít na mírnou teplotu.
kaše: bramborová obyč, ale dáš do ní vajíčko a muškátovej ořech a míň mlíka a jarní cibul. nakydáš na plech, zapečeš (asi se to má stříkat na plech jako pusinky,ale moje vypadaj jako kobylince)
|
Senedra |
|
(2.11.2017 15:06:00) pomádu myslíš tu směs z medu a spol?...
Vypadá to mňamozně, snad seberu odvahu to vykouzlit ;) Ale v neděli musíme jíst v pravé poledne, to asi udělám něco jiného a ne tříhodinové jídlo.
|
magrata1 |
|
(2.11.2017 16:59:44) Když vařím na určitý čas složitější jídlo, připravím si to večer. Pak jen vyndám z lednice a šoupnu do trouby (na vařič). Chystám si tak maso na pečení, vše na polívku... V den D už jen naliju vodu do hrnce s připravenou polívkou, šoupnu maso do trouby, nasnídám se, uvařím nudle a přílohu. Ale já se budím max. v 7.30 i když ponocuju, kdybych chrněla jako dcera do 11 hod., stihla bych maximálně špagety
|
Senedra |
|
(2.11.2017 17:51:38) Magráto, stehýnko odpočívá v mrazáku, je jedno, kdy ho vytáhnu... Já nějak to chystání dopředu nemám ráda. Navíc jezdíme na nákup jednou týdně, před víkendem, takže o víkendu je lednice dost plná - cpát do ní ještě navíc naložené maso... A nerada zkouším nová jídla v časovém presu. Recept si uložím a vyzkouším, až bude času dost. V neděli máme kulturní akci, takže jsme opravdu limitování odchodem z domova.
|
|
|
kambala pláááckááá |
|
(2.11.2017 19:32:43) jojo. muzes si to udelat vecer predem a ten den dat tu hodinu prohrat ve vypeku. pak je to jak cerstve delany
|
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(2.11.2017 15:22:59) Dík Píšu si.
|
|
|
|
|
Fren |
|
(2.11.2017 15:02:34) pravidelně kupuji tak po dvou z farmy a je to moc chutné maso. Lze z toho dělat všechno možné:
- dohromady pomelu ještě s vepř. a hov. na masové placičky či masovou směs do špaget
- nakrájím maso na řízečky či čínu
- je velmi vhodné na pečení (stačí pokmínovat,osolit,podlít vodou a trochu oleje přidat)
|
|
Bouřka |
|
(2.11.2017 16:46:21) Dělám jen tak na cibuli pomalým pečením. Nebo tuhle jsem se vybičovala k řízkům a všichni se po nich mohli utlouct. Nezřízkovatelné zbytky jsem nakrájela na nudličky a osmahlé použila do směsi co dům dal.
|
|
kysnutá knedla |
|
(2.11.2017 17:30:44) Chcela som napísať "Nech Ti napíše Kambala" a vidím že už tu bola
Ja maso moc nemusím, ale tento recept milujem.
|
kambala pláááckááá |
|
(2.11.2017 19:34:15) svynko, krůta s kobylincem, moje specialita
|
|
|
Citronove koliesko |
|
(2.11.2017 18:37:55) Svieckova vyskusane, vynikajuce
|
|
Mr. Miçkey |
|
(3.11.2017 17:07:54) Cetl jsem „Kruty honi stehno“...
|
|
|