Elwing |
|
(4.4.2016 22:25:58) Taky jsem byla věčně hladová. Pamatuji si nějaké hnusné kafe, místo čaje(snad melta) na střední a ze školky dušenou mrkev(taková omáčka to byla), to jsem nikdy nepozřela.Pak hnusné karbanátky se starýma hnusnýma bramborama. (nechápu co se dá zkazit na bramborách, ale vypadaly jak tři dny staré, možná i byly). Jo a ještě si pamatuji tu klepající se tlustou flaxu na kousku masa v UHO, to je asi klasika
|
Kudla2 |
|
(4.4.2016 22:28:26) tlustou flaxu v UHU nás má zřejmě vpálenou do mozku víc
meltu jsem taky nesnášela, říkali jsme tomu "metla".
Ale tu rozvařenej rejžovej nákyp se švestkovým kompotem jsem milovala
|
Epepe |
|
(4.4.2016 22:30:12) A nebo, když člověk dostal třešňový kompot a v tom plaval kus br. kaše. To bylo časté.
|
|
Hanka 75 |
|
(4.4.2016 22:31:16) jo na ten jsem zapomněla, pro mne to bylo hrozné jídlo
|
|
sovice |
|
(4.4.2016 22:32:29) Já měla ráda všechna sladká jídla, po buchtičkách s krémem jsem se mohla utlouct, krupice taky šla (sice si člověk musel nechat na konec ty tři centimetry čtvereční uprostřed, na kterých bylo máslo, cukr a skořice ), zemlbábu, rýžový nákyp, nudle s mákem... Akorát k tomu vždycky strkali notně podezřelou gulášovou polívku.
|
Monika |
|
(4.4.2016 22:41:23) Já právě sladký jídla (s výjimkou nudlovotvarohového nákypu) měla ráda o to víc, že k nim byla vždycky gulášová polévka Měla jsem ráda snaž všechny "husté polévky", za nejhorší jsem považovala různé "rádobvývary" s kdečím, dost často přesolené ...
|
kosatka2 |
|
(4.4.2016 22:45:17) gulášovka je moje oblíbená, musela se ale dobře nandat. když to bylo moc zespodu, člověk dostal hlavně ten šedivý materiál. když to bylo svrchu, měla sice pěknou barvu, ale třeba centimetr a půl tuku plovoucího na hladině.
|
|
sovice |
|
(4.4.2016 22:46:51) Nevadily mi (dokonce jsem měla ráda) hustší polévky bez masa, ale jak v tom bylo maso, byl to boj, abych nepozřela nějaký odporný kousek, dobře zamaskovaný. Ve vývarech bylo to maso na lžičce vidět, tak se člověk podezřelostem vyhnul.
|
|
kambala pláááckááá |
|
(4.4.2016 22:47:29) sladký jídla jsem nepochopila nikdy a nejim je dodnes
vnitřnosti taky
omáčky taky
neprůhledný polívky taky
nejim velkou spoustu věcí. a základ teda bude v kuchyni mojí máti a v tý strašný jídelně
|
sovice |
|
(4.4.2016 22:49:51) No jo, bloky z dětství. Ale u mě teda jenom jídelnové, naši vařili oba velmi dobře. Ale před sedmým rokem jsem stejně byla živa jen z krupice a uzenáčů, nejedla jsem...
Ovšem v rané dospělosti mě exmanžel naučil jíst tvarůžky a slaninu, za což jsem mu dodnes vděčná!
|
|
Půlka psa |
|
(4.4.2016 22:54:24) Ty nejíš ani omáčky na těstoviny, neprůhledný polívky typu minestrone a tak?
|
kambala pláááckááá |
|
(4.4.2016 23:04:18) omáčky na těstoviny jo. ale takovou tu omáčku, co jí naleješ na maso, to nejim. a taky nejím vepřový.
a neprůhledný polívky nejím, jenom hrachovou, čočkovou a někdy i dýňovou
|
Půlka psa |
|
(4.4.2016 23:10:57) Zrovna večeřím thajskou kokosovou neprůhlednou. Mňam. Akorát vařil manžel, tak je tam snad víc čili než nudlí.
|
kambala pláááckááá |
|
(4.4.2016 23:16:15) já jsem na jídlo fakt hrozná, obávám se, že to hraničí s nějakou OCD neboo PPP.ale zase, co mi chutná, toho sežeru mnoho - dřív jsem prostě nejedla vůbec a měla se ve své velikosti 34 báječně...
|
Ráchel, 3 děti |
|
(4.4.2016 23:20:02) co má jídlo společnýho s pedagogicko-psychologickou poradnou?
|
|
Půlka psa |
|
(4.4.2016 23:21:26) Já se měla báječně, než mi v práci začali před pár lety provozovat tu báječnou kantýnu. Od té doby jím výborné snídaně s domácím pečivem, skvělé obědy a mezitím chodím na schůzky na mrkvový dort a domácí limonádu. Rodím až v létě a vážím víc, než když jsem s minulým dítětem nastupovala do porodnice.
|
|
kambala pláááckááá |
|
(4.4.2016 23:24:38) na druhou stranu, vydělají na tom spolustrávníci. dneska jsem jednu zdejší diskutérku zásobovala svejma olivama, kaparama a pečenou paprikou, pač to nepozřu
|
Půlka psa |
|
(4.4.2016 23:26:28) To zní, že to muselo být fajn jídlo. Olivy, kapary, papriky....
|
kambala pláááckááá |
|
(4.4.2016 23:31:03) jojo, plato tapas a nádhernej stejk se salátem a pitou. dokonalý, až na půlku těch tapas :) já potřebuju TADYDLE maso, TŮHLE přílohu a TADY salát. nic promísenýho
|
Ráchel, 3 děti |
|
(5.4.2016 9:46:28) dělená strava
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ropucha + 2 |
|
(4.4.2016 22:30:46) Elwing, ano, brambory byly v jídelnách vždycky nedobré, stěžují si na to i mé děti a bývá to tak i v obyčejných restauracích. Podle mě je to tím, že se vaří v obrovském množství a pak jsou dlouho vyndané z vody, než jdou na talíř, takže poněkud oschnou.
|
Delete |
|
(4.4.2016 22:37:00) Anett,
já školní (ale ani restauracové) brambory nejím z opačného důvodu. Ony se ty brambory dodávají do jídelen už oškrábané ve velkých pytlích, rozhodně nejsou vyschlé, naopak mi přijdou rozmáčené, takže se pak vždycky rozvaří, ať se vaří sebelíp.
Nám jich vždycky nandali obrovský kopec a nutili dojídat, takže jsem se několikrát pozvracela za jídelnou a do dospělosti jsem nebyla brambory schopná jíst.
Pak jsem zjistila, že mi nevadí ty vařené ve slupce a postupně se zase dopracovala i k tomu, že mi doma uvařené brambory chutnají...ale nesmí se k nim přidat kmín. (V ničem jiném mi nevadí, ale kombinaci vůně vařených brambor a kmínu nesnesu).
|
Ropucha + 2 |
|
(5.4.2016 8:39:47) Delete, oškrábané brambory se dodávají do jídelen dneska, za mého dětství to ještě nebylo. Ale myslím, že to ani nemá vliv a že ta nedobrá konzistence vzniká prostě tím, že ve velkém množství se neuvaří tak dobře, jako v malém.
|
|
|
neznámá |
|
(4.4.2016 22:39:54) To je fakt, brambory v jídelně byly nedobré, ovšem bramborovou kaši z jídelny jsem milovala.
A jazyk se snad jí normálně, je běžně ke koupení u řezníka. Měla jsem pocit, že vařený hovězí jazyk s křenem nebo koprovou/křenovou omáčkou je klasika. (I mě dělá pohled na manžela co vyřezává kravské hlavě jazyk a líčka blbě )
|
|
|
Puma |
|
(5.4.2016 8:56:26) Já flaksy miluju.
|
Citronove koliesko |
|
(5.4.2016 9:18:41) A ja som myslela ze som jedina, flaksy mnam
|
|
|
|