Lindt86 |
|
(1.3.2016 11:59:36) Jaké buchty mate řadí ze supermarketů? Já si kupují velmi často orechovy hřeben z listového těsta,navzdory tomu, ze to s orechy nemá nic společného. Doma pomalu nikdy nepecu, buchty si kupujeme... ale nevím jestli jsou "zdravé" nebo jsou horší jak domácí buchta. Nesnasm koblihy a donuty...
|
Lindt86 |
|
(1.3.2016 12:00:47) Nejime balené buchty ,jsou v nich spoustu ecek, vůbec balene zaviny apod.,nekupujeme
|
Dana |
|
(1.3.2016 12:24:19) Takové hnusy zásadně nekupuju, vše si peču doma.
|
Petra | •
|
(1.3.2016 13:10:30) Tak když na to máš čas. Já kupuju meruňkové, jahodové a višňové šátečky, listový minizávin, koláčky, šátečky. Kromě koblih, různých smažených pletánek apod. střídavě skoro všechno. Syn chce k snídani sladké, tak mu denně něco kupuji. Peču jen o víkendu.
|
|
|
|
Kalamity YANKA |
|
(1.3.2016 12:12:22) Mluju klasický kynutý povidlový Nejsem zdatná pekařka sladkého, takže zákusky kupujeme, netahám odben plech něčeho z trouby, i když by to asi nebylo těžké se naučit- A děti milují makové hřebeny. S donutem mě občas nakaká babička, newboť tyhle zrůdnosti kupuje dost často
|
|
margotka78 alias shit-roller |
|
(1.3.2016 12:15:22) Já nepeču. Muž má dietu, tak přece mu nebudu doma dělat pokušení. Koupím občas něco makového. Děti to mají rády. Dcera ráda i donuty teda.
|
|
kysnutá knedla |
|
(1.3.2016 12:15:31) Občas kúpim v Lidlu muffiny (keď sú deti neodbytné), inak sladké buchty nekupujem - balené ani nebalené. Rada pečiem.
A otázku, či sú lepšie (ok, tak zdravšie) domáce či kupované - to je dosť jasné, aspoň teda v tom zmysle, že do domácej si dáš čo chceš, a voľne sa pohybuješ v širokom rozmedzí od nezdravej, cez "neutrál" až po vyložene racionálnu pochúťku.
|
withep |
|
(1.3.2016 13:10:48) Lidlové muffiny jsem objevila nedávno a záhy padly za oběť mému bojkotu PO. Ale koupila jsem tamtéž silikonové formičky a často peču muffiny doma, našla jsem rychlý a jednoduchý recept
|
margotka78 alias shit-roller |
|
(1.3.2016 13:12:30) Podělíš se? ( O ten recept? )
|
margotka78 alias shit-roller |
|
(1.3.2016 13:21:36) Já jsem jednou dělala tenhle koláč. Myslím, že jsou v něm docela dobré ingredience - mrkev, banány, ořechy, skořice, tvaroh ( a ta mouka by se asi dala nahradit celozrnnou). Byl výbornej.
https://www.toprecepty.cz/recept/1130-afrika-rezy/
|
|
withep |
|
(1.3.2016 14:12:25) Je hrnkový . Takže můžeš vzít takový hrnek, aby se ti to tak akorát vešlo do formiček.
2 hrnky mouky (jakékoliv, dávám celozrnnou jemně mletou nebo napůl s hrubě mletou), 1 hrnek cukru (dávám méně - půl až 3/4 třtinového), 1 prášek do pečiva (dávám bezfosfátový, pytlík nebo dvě lžičky), 1 hrnek mléka (dávám obilné nebo vodu), 1/2 hrnku oleje, 1 vejce, + můžeš přidat kakao, kokos, ořechy, mák, co tě napadne.
Smíchám suché, přidám mokré, smíchám všechno a šup s tím do formiček, peče se to cca 25 min. na cca 170 stupňů.
|
margotka78 alias shit-roller |
|
(1.3.2016 14:16:30) Díky. Akorát k cukru - třtinový moc zdravý není. když už přírodní ( hnědý), tak řepný
|
Mája+kluci 07, 11 |
|
(1.3.2016 14:25:02) co je nezdravého na třtinovém cukru? teda ve srovnání s jinými přírodními cukry?
|
margotka78 alias shit-roller |
|
(1.3.2016 14:29:32) Můj muž byl na nějaké přednášce, možná mi to i říkal, ale přiznám se, že už nevím. Třtinový prostě nedoporučovali. Jediné, co mě napadá, že u toho hnědého cukru prý zůstává asi 5 % organických látek, takže může dojít třeba i k pomnožení bakterií. že by to bylo nebezpečnější z hlediska toho dovozu?
|
|
withep |
|
(2.3.2016 5:51:23) Cukr samozřejmě zdravý není, mám doma ještě i nějaké pixle sladěnky, ale ta prostě má takovou hořkou pachuť, tak používám hnědý cukr, třtinový proto, že mi chutná a voní, řepný (hnědý) je takový bez chuti a se zápachem. Je to trochu proti mé tendenci k lokálním potravinám, ale o dokonalost momentálně neusiluju. Leda by se ukázalo, že kvůli třtinovým plantážím mizí nějaký rozsáhlý ekosystém apod., to bych ho oželela. Bílý cukr odmítám úplně, když už cukr, tak aspoň s nějakým zbytkovým množstvím minerálů, které ho pomohou trávit a cukr nám tak užere o něco méně "z kostí". Navíc bílý cukr považuju za čistou chemikálii, takové bílé nic s neutrálně sladkou chutí a bez vůně.
|
|
|
|
|
|
|
|
|