ALL |
|
(13.8.2014 15:41:58) Prosím o radu - pustila jsem se do jablkového koláče podle květnového magazínu Albert. V receptu je 250 g másla a stejně tolik hladké mouky, k tomu 1 vejce a 1 lžíce octa. Výsledek je měkká blemca, přitom tady píšou, že ji mám zpracovat do hladkého těsta a posléze vyválet na dvě tenké placky. Je to možné a jak postupovat? Nebo je v receptu nějaká chybka? Pomooc!
|
Cimbur |
|
(13.8.2014 16:33:18) Tam se nedává měkké máslo, ale ztuhlé z ledničky se nakrájí nebo nastrouhá na tenké plátky a rychle zapracuje a šup do lednice.
|
ALL |
|
(13.8.2014 17:44:46) Aha, tak to byla ta chyba.
|
|
|
ronniev |
|
(13.8.2014 17:25:00) Kdybys dělala normální linecké při pokojové teplotě, byla by z toho taky blemca. Chladno to napraví. A nenech ho zase ztuhnout moc, nebo ho nerozválíš!
|
|
ALL |
|
(13.8.2014 17:47:15) Děkuju za rady! Těsto si nějaký čas pobylo v lednici a nakonec to šlo vyválet opravdu dobře. Člověk se pořád učí
|
|
Vanka |
|
(14.8.2014 8:43:20) Tak to tvarohové těsto mě učila už moje máma. Nešlo mi to. Po letech manželství a zdokonalování v kuchyni jsme si řekla, že nadešel čas a zkusila znovu. Po několika hrátkách s různými typy kydanic jsem se to naučila, ale byla to skutečně ta nejtěžší věc o kterou jsem se pokoušela.
Ani kynuté těsto mi nepřišlo tak těžké.
|
|
Simča, dcery *1988 a 1997 |
|
(14.8.2014 10:03:56) Ahoj, já dělám podobné těsto místo listového - je tam 250g másla či Hery, 280g hladké mouky, 1 vejce, 5 lžic teplé vody, 2 lžíce octa a špetka soli. V receptu mám i psáno, že někdy je třeba mouky i o trochu více, neboť záleží na velikosti vajíčka a vlhkosti mouky. Takže bych možná přidala trošku mouky a pak - jak tu byly rady - těsto vychladila.
|
|
|