Epepe |
|
(16.3.2014 12:23:01) Peču buchty podle osvědčeného receptu z kuchařky Albert, ale jsou takové sušší. A já mám ráda vláčné, ""mokré"", co se při skusu spojí. Nechce se mi zkoušet X receptů, můžete se o nějaký podělit? A co tu vláčnost způsobí? Více tuku či mléka? Díky!
|
angrešt |
|
(16.3.2014 12:28:17) Na vláčnost má vliv hrubost mouky - vláčnější jsou z hladké. A pak žloutky - čím víc, tím, je to takové měkčí a křehčí těsto. Tuk také dělá měkčí těsto, ale toho se do žádného buchtového těsta zas tak moc nedává, ten je hlavně mezi, takže tam to ovlivníš spíš potíráním. O moc víc tekutin se do těsta obvykle přidat nedá, nešlo by s tím pracovat.
Vliv na vláčnost má pak hodně také vypracování těsta, čím déle hnětené a pomaleji kynuté, tím vláčnější. Více vypracované těsto navíc "unese" i víc tekutiny, díky hydrataci lepku.
|
|
Ropucha + 2 |
|
(16.3.2014 12:32:23) Jestli máš pekárnu, mohu doporučit tento recept:
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2448
Mám ho vyzkoušený a buchty jsou opravdu výborné, měkké, vláčné.
Myslím, že by šlo těsto samozřejmě vypracovat i ručně, jestli máš dostatek trpělivosti
|
|
HelenaPa |
|
(16.3.2014 12:35:47) Dělávám je podle tohoto receptu a jsou jako peříčko. Mizí téměř rychlostí světla.
http://www.apetitonline.cz/recepty/1264-nejlepsi-kynute-buchty.html
|
Markéta.. |
|
(16.3.2014 12:42:07) Tak to bude asi i rukama, protože tyhle já dělala asi 3x a přišly nám to těsto dost suché
|
Ropucha + 2 |
|
(16.3.2014 13:00:03) Asi záleží i na způsobu pečení, příliš dlouhé pečení podle mě může těsto vysušit. Také je třeba hodně mastit ze všech stran při pokládání na plech, bez toho také vyjdou buchty sušší.
|
|
|
|
neznámá |
|
(16.3.2014 13:01:00) Zkus nahradit část tuku sádlem.
|
Lefff |
|
(16.3.2014 16:41:06) Mám s tukem stejnou zkušenost. Peču buchty podle receptu z Apetit online, který sem vkládala HelenaPa, jen dávám dva žloutky místo jednoho a část másla nahrazuji sádlem. Buchty jsou krásně nadýchané a vláčné. Peču je nejčastěji plněné povidly (+ skořice, hřebíček, rum) a mizí tak rychle, že si vždycky nějaký nedočkavec spálí pusu
|
|
NovákováM |
|
(16.3.2014 23:38:46) dělám to podobně. Já buchty většina oleje (kdysi sádlo) a k tomu 1/3 másla místo oleje.
Ale taky nekupuju mouku všude.
|
|
|
Hadi a spol |
|
(16.3.2014 13:16:56) Nechat třikrát vykynout plus všechny další rady a budou buchty jako obláček
|
Bberi |
|
(16.3.2014 13:53:24) Dělám tyto a jsou super http://www.toprecepty.cz/recept/8389-kynute-buchty-plnene-marmeladou/
|
|
|
Epepe |
|
(16.3.2014 13:57:29) Děkuji. Kynutí odbývám, tím to bude. A taky to rukama asi tak dobře nevyhnětu jako v robotu.
|
Katka. |
|
(16.3.2014 14:36:57) Zkus tyhle a hlavně neodbývat kynutí Já nechávám kynout klidně přes noc, nebo 2-3 hodiny minimálně + pak ještě hodinu na plechu
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=114014&user=20
|
|
|
Lída+2 |
|
(16.3.2014 14:54:18) Jejdamane, moje babička vždy říkala, že pokud budu líná a mouku neprosyju(nedám tím dost vzduchu). Nezpracuju to pořádně. Nenechám to dostatečně vykynout, protože budu spěchat....dobré to prostě nebude.
A měla určitě 100% pravdu.....stačí na blbé slané vdolky,(její recept) když odpoledne nenechám dost vykynout...a už je to na kvalitě znát.
|
|
Monika |
|
(16.3.2014 17:29:36) Pokud jde o těsto, tak neporadím, ale v naší rodině se buchty dávají na pekáč do dost vysoké vrstvy oleje, který pak buchty během pečení nasají. Není to samozřejmě asi moc dietní, ale dobré jo
|
NovákováM |
|
(16.3.2014 23:41:38) tak tohle neznám, ale mašlujeme každou buchtu... nebo přejíždíme pírkem ty řady a po vyndání z trouby znovu. Směsí rumu a tuku.
|
|
Mikita.miki |
|
(17.3.2014 8:26:50) moniko, takhle u nás pečeme slíváky. ale dáváme teda kostku másla a buchty od sebe. udělá se z klasického těsta buchta plněná čerstvýma švetskama s cukrem a skořicí a dá se kousek od sebe na plech, kde se rozpustí kostka másla. buchty se při pečení co chvíli přelívají. často prsaknou, jak jsou švestky šťavnatý a přelívá se tudíž směsí másla a šťávy, buchty udělají trochu kůrčičku a jsou úžasný. dělávala to už prababička když byli čerstvý švestky, já v létě se špendlíkama a měli tolik šťávy, že sem se bála, že buchtu ani nevyndám z pekáče, jak byla zespod mokrá, ale trochu zatuhla po vychladnutí a byly skvělý. ale zvhledem k tučnosti fakt jednou za rok
|
Epepe |
|
(17.3.2014 9:21:48) Už jen z toho čtení dostávám žlučníkový záchvat, ale musí to být skvělé!
|
|
|
|
Mikita.miki |
|
(17.3.2014 8:23:09) hladká mouka, hodně žloutků, vlhčí náplň (to se ovšem hůře plní) a dokynutí už hotových buchet v pekáči před strčením do trouby
|
|
Margot+1 |
|
(17.3.2014 16:10:24) Moje babička dávala do těsta pořádnou lžíci sádla. Úžasně voněly, byly skvělé a vydržely vláčné.
|
|
|