| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Vláčné buchty

 Celkem 20 názorů.
 Epepe 


Téma: Vláčné buchty 

(16.3.2014 12:23:01)
Peču buchty podle osvědčeného receptu z kuchařky Albert, ale jsou takové sušší. A já mám ráda vláčné, ""mokré"", co se při skusu spojí. Nechce se mi zkoušet X receptů, můžete se o nějaký podělit?
A co tu vláčnost způsobí? Více tuku či mléka?
Díky!
 angrešt 


Re: Jak na vláčné buchty? 

(16.3.2014 12:28:17)
Na vláčnost má vliv hrubost mouky - vláčnější jsou z hladké.
A pak žloutky - čím víc, tím, je to takové měkčí a křehčí těsto.
Tuk také dělá měkčí těsto, ale toho se do žádného buchtového těsta zas tak moc nedává, ten je hlavně mezi, takže tam to ovlivníš spíš potíráním.
O moc víc tekutin se do těsta obvykle přidat nedá, nešlo by s tím pracovat.

Vliv na vláčnost má pak hodně také vypracování těsta, čím déle hnětené a pomaleji kynuté, tím vláčnější. Více vypracované těsto navíc "unese" i víc tekutiny, díky hydrataci lepku.
 Ropucha + 2 


Re: Jak na vláčné buchty? 

(16.3.2014 12:32:23)
Jestli máš pekárnu, mohu doporučit tento recept:

http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2448

Mám ho vyzkoušený a buchty jsou opravdu výborné, měkké, vláčné.

Myslím, že by šlo těsto samozřejmě vypracovat i ručně, jestli máš dostatek trpělivosti :-)
 HelenaPa 


Re: Jak na vláčné buchty? 

(16.3.2014 12:35:47)
Dělávám je podle tohoto receptu a jsou jako peříčko. Mizí téměř rychlostí světla.

http://www.apetitonline.cz/recepty/1264-nejlepsi-kynute-buchty.html
 Markéta.. 


Re: Jak na vláčné buchty? 

(16.3.2014 12:42:07)
Tak to bude asi i rukama, protože tyhle já dělala asi 3x a přišly nám to těsto dost suché ~d~
 Ropucha + 2 


Re: Jak na vláčné buchty? 

(16.3.2014 13:00:03)
Asi záleží i na způsobu pečení, příliš dlouhé pečení podle mě může těsto vysušit.
Také je třeba hodně mastit ze všech stran při pokládání na plech, bez toho také vyjdou buchty sušší.
 neznámá 


Re: Jak na vláčné buchty? 

(16.3.2014 13:01:00)
Zkus nahradit část tuku sádlem.
 Lefff 


Re: Jak na vláčné buchty? 

(16.3.2014 16:41:06)
Mám s tukem stejnou zkušenost. Peču buchty podle receptu z Apetit online, který sem vkládala HelenaPa, jen dávám dva žloutky místo jednoho a část másla nahrazuji sádlem. Buchty jsou krásně nadýchané a vláčné.
Peču je nejčastěji plněné povidly (+ skořice, hřebíček, rum) a mizí tak rychle, že si vždycky nějaký nedočkavec spálí pusu :-)
 NovákováM 


Re: Jak na vláčné buchty? 

(16.3.2014 23:38:46)
dělám to podobně. Já buchty většina oleje (kdysi sádlo) a k tomu 1/3 másla místo oleje.

Ale taky nekupuju mouku všude.

 Hadi a spol 


Re: Jak na vláčné buchty? 

(16.3.2014 13:16:56)
Nechat třikrát vykynout :-) plus všechny další rady a budou buchty jako obláček
 Bberi 


Re: Jak na vláčné buchty? 

(16.3.2014 13:53:24)
Dělám tyto a jsou super http://www.toprecepty.cz/recept/8389-kynute-buchty-plnene-marmeladou/
 Epepe 


Re: Jak na vláčné buchty? 

(16.3.2014 13:57:29)
Děkuji.
Kynutí odbývám, tím to bude.
A taky to rukama asi tak dobře nevyhnětu jako v robotu.
 Katka. 


Re: Jak na vláčné buchty? 

(16.3.2014 14:36:57)
Zkus tyhle a hlavně neodbývat kynutí ~R^
Já nechávám kynout klidně přes noc, nebo 2-3 hodiny minimálně + pak ještě hodinu na plechu ~R^

http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=114014&user=20
 Lída+2 


Re: Jak na vláčné buchty? 

(16.3.2014 14:54:18)
Jejdamane, moje babička vždy říkala, že pokud budu líná a mouku neprosyju(nedám tím dost vzduchu). Nezpracuju to pořádně. Nenechám to dostatečně vykynout, protože budu spěchat....dobré to prostě nebude.

A měla určitě 100% pravdu.....stačí na blbé slané vdolky,(její recept) když odpoledne nenechám dost vykynout...a už je to na kvalitě znát.
 Monika 


Re: Jak na vláčné buchty? 

(16.3.2014 17:29:36)
Pokud jde o těsto, tak neporadím, ale v naší rodině se buchty dávají na pekáč do dost vysoké vrstvy oleje, který pak buchty během pečení nasají. Není to samozřejmě asi moc dietní, ale dobré jo :-)
 NovákováM 


Re: Jak na vláčné buchty? 

(16.3.2014 23:41:38)
tak tohle neznám, ale mašlujeme každou buchtu... nebo přejíždíme pírkem ty řady a po vyndání z trouby znovu. Směsí rumu a tuku.
 Mikita.miki 


Re: Jak na vláčné buchty? 

(17.3.2014 8:26:50)
moniko, takhle u nás pečeme slíváky. ale dáváme teda kostku másla a buchty od sebe. udělá se z klasického těsta buchta plněná čerstvýma švetskama s cukrem a skořicí a dá se kousek od sebe na plech, kde se rozpustí kostka másla. buchty se při pečení co chvíli přelívají. často prsaknou, jak jsou švestky šťavnatý a přelívá se tudíž směsí másla a šťávy, buchty udělají trochu kůrčičku a jsou úžasný. dělávala to už prababička když byli čerstvý švestky, já v létě se špendlíkama a měli tolik šťávy, že sem se bála, že buchtu ani nevyndám z pekáče, jak byla zespod mokrá, ale trochu zatuhla po vychladnutí a byly skvělý. ale zvhledem k tučnosti fakt jednou za rok~f~
 Epepe 


Re: Jak na vláčné buchty? 

(17.3.2014 9:21:48)
Už jen z toho čtení dostávám žlučníkový záchvat, ale musí to být skvělé! ~R^
 Mikita.miki 


Re: Jak na vláčné buchty? 

(17.3.2014 8:23:09)
hladká mouka, hodně žloutků, vlhčí náplň (to se ovšem hůře plní) a dokynutí už hotových buchet v pekáči před strčením do trouby
 Margot+1 


Re: Jak na vláčné buchty? 

(17.3.2014 16:10:24)
Moje babička dávala do těsta pořádnou lžíci sádla. Úžasně voněly, byly skvělé a vydržely vláčné.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.