| Nika89 | 
 |
(18.10.2013 10:44:38) Manžel má zítra oslavu narozenin. Dneska na ni půjdu nakoupit a přemýšlím, co jednoduchého a rychlého (nejlépe i to, co se dá udělat už dneska-zítra budeme v podstatě až do odpoledne pryč) udělat. Večer si upeču piškotový korpus na dort-plánuji promazat domácí rybízovou marmeládou, nahoru krém z tvarohu a asi zakys. smetany, "pocukrovat" kakaem před podáváním. Pak udělám slanou roládu z list. těsta (jenom šunka, sýr a protlak), možná pár jednohubek s česnekovou pomazánkou a nahoru ořech/hrozny. Co děláte vy?
|
| Černá kronika | 
 |
(18.10.2013 10:55:36) Úspěch má mrkvová pomazánka a to i u chlapů, kteří ani nepoznají, že je z mrkve. 2 větší mrkve jemně nastrouhat a dobře vymačkat šťávu (nachat v hrnku na případné naředění pomazánky) 1 pomazánkový máslo bez příchuti 1 malá sklenička majonézy 1 menší cibule drobně pokrájená sůl, pepř Vše promíchat, pokud bude pomazánka hodně hustá, tak možno přidat pár kapek šťávy z mrkve. Dělám den dopředu, aby se uležela. Pomazánka má krásnou barvu ala humr a přestože míchám jen v ruce, ne ručním šlehačem, tak je taková načechraná. Zdobím minimálně, jen petrželkou nebo vajíčkem natvrdo.
|
| Suza007 | 
 |
(18.10.2013 13:21:29) páni, to vypadá dobře - mít pomazánkové máslo, hned si ji udělám
|
| Simča, dcery *1988 a 1997 | 
 |
(18.10.2013 13:36:14) Suzo - je super, taky ji dělám. Ještě na cca 300g mrkve přidávám cca 50g celeru - co nejjemněji strouhaného. Pokapu ho citronovou šťávou - tak 1 čajovou lžičku - a přidávám 2 stroužky česneku. A jak psala autorka - zdobím už jen minimálně, pomazánka je chuťově dost bohatá. Takže plátek vajíčka a kousek zelené petrželky (nebo když není, kousek okurky nebo zelená oliva).
|
| Suza007 | 
 |
(18.10.2013 17:09:02) vy mi děláte chutě
|
|
|
|
| karma |
 |
(18.10.2013 15:58:50) pomaz.máslo+ 3 stroužky česneku, lžička majonézy...hotovo. chutnala zatím všem. at žije pomazánkové máslo, co
|
|
|
| Peppa |
 |
(18.10.2013 11:03:39) Tuňákovou pomazánku - jen tuňák, majolka, může být i jogurt, cibule na velejemno, může být i bez. Mám v tom ráda i kukuřici, ale pak se to blbě maže. Nejraději ale mám obložený talíř, různé druhy sýrů, klidně i "smradlavé" - hermelín, kozí,.. šunky, pršut, uz. losos atd., maso, sýry, zelenina - každé na svůj talíř. Nesnáším když je to ozdobené tou povadlou zeleninou a když sýr chytne barvu od salámu.
|
|
| margotka78 alias shit-roller | 
 |
(18.10.2013 11:14:28) já bych se stavila pro cukroví v cukrárně a tím by to zhaslo  Nějaké jednohubky by si udělal můj chlap sám
|
|
| Ivatema | 
 |
(18.10.2013 11:15:01) Já vždycky radím naši oblíbenou palačinkovou roládu... Udělám palačinkové těsto asi z pěti vajec a vyleju na plech s pečicím papíre. Někdy do těsta přidávám trochu podušených špenátových listů, vypadá to zajímavě. Po krátkém upečení nechám placku vychladnout a pak ji plním-třeba pomazánkovým máslem(zředěným smetanou), sýrem, šunkou...a zaroluji jako roládu. Je dobré právě nechat rozležet a krájet až druhý den...V nějakém pořadu o vaření to plnili lososem...
|
| Jit+3 | 
 |
(18.10.2013 12:17:32) Ivo mohla bys napsat podrobnější recept (jako pro blba). Kolik čeho a na jakou teplotu a jak dlouho péct??? Vypadá to dobře, to bych zkusila ;)
|
| Ivatema | 
 |
(18.10.2013 14:19:35) Jitko, já vyšlehám 5 celých vajec(dříve jsem dělala zvlášť sníh, ale takhle to jde taky)-pak přidám asi 3-4 lžíce hladké mouky, opatrně znovu vyšlehám. V hrnci podusím pár kousků špenátu(asi 5 těch zmrzlých bobků) a pak to přidám k těstu. To už se moc šlehat nedá, špenát se mi nabaluje na šlehací metly, ale aspoň trochu to promíchám-a osolím, když nezapomenu  Naleju to na plech vystlaný pečicím papírem a šoupnu do předehřáté trouby na 150 stupňů-na chvíli(3-5 minut). Když do toho píchnu a těsto se nelepí, vyndám to a papír s plackou přendám na studenou podložku, aby se to odlouplo od papíru. Nechám úplně vychladnout. Plním vším, co se najde doma...Nejčastěji vyšlehám jednu smetanu a dám k ní jedno pomazánkové máslo(křenové, nebo s cibulkou).Tím potřu placku a ještě na to dávám plátkový sýr, šunku(ale tu tam holky nechtějí)..Zaroluji, zabalím do potravinové folie a nechám vychladnout. Krájím na plátky. S tím lososem jsem to ještě nezkoušela, ale dala bych si to.
|
|
|
|
| Mr. Miçkey | 
 |
(18.10.2013 11:19:04) Trochu nakejch jednohubek a hodne piva
|
|
|