| evavera | 
 |
(28.12.2012 20:53:28) Chystám se na jednohubky z veky. CHci připravit aspoň tři druhy. Poraďte mi nějaký ECHT dobrý,po kterých se jen zapráší Díky
|
| Bez vypínače | 
 |
(28.12.2012 21:04:03) Strouhaná mrkev + strouhaný křen (může být i sterilovaný), poměr jak uznáš za vhodné, spojí se trochou majolky light nebo bílým jogurtem (zdravější verze), trochu přisolit, namazat jednohubky - dělám tedy z rohlíků - na každou jednohubku dám navrch dílek kompotované mandarinky. Je to levné, zdravé, pikantní a vždycky se po tom jen zapráší .
|
| fillantropus |
 |
(28.12.2012 21:06:43) já takhle dělám roky mrkvovou pomazánku, všichni ji milují a je to zdravé a levné. Mrkev, jeden tvaroh, jedna až dvě lžíce majonézy-jen na dochucení. Okoření se to pepřem, solí a provensálským kořením. Je tak dobrá, že jí ještě ráno všichni vylizují z mísy jako vyprošťováka.
Pak mám ráda vajíčkovou, ředkvičkovou, dělám šunkovou pěnu, kamarádi dělají hermelínovou, ale ta je dost tučná. Mám speciální česnekovou zabijáckou, tu všichni strašně milujou.
|
| fillantropus |
 |
(28.12.2012 21:07:24) výborná je ale i celerová pomazánka a jednou jsem si omylem koupila místo celeru petržel a taky to šlo.
|
|
| rachomejtle | 
 |
(28.12.2012 21:15:09) prosím prosím o recept na česnekovou zabijáckou
|
|
|
|
| San 123 | 
 |
(28.12.2012 21:07:03) česneková-pomazánkové máslo,sýr,sůl,pepř a česnek dle chuti namazat na kolečka rohlíky a na to plátek pikantní klobásy
|
|
| Evik+Šmudla+Šmudlinka |
 |
(28.12.2012 21:15:16) česnekovo-sýrová: eidam nastrouhat na jemno, prolisovaný česnek, lučina nebo gervais, pokud je moc tuhé přidat lžíci bílého jogurtu
avokádová: vidličkou namačkat avokádo, bílý jogurt, česnek
celerovo-mrkvová: nastrouhat mrkev, celer, lučina, bílý jogurt
tuňáková: tuňák ve vlastní šťávě (slitý), na jemno cibulka, lučina
tvarohová a la tzaziky: tvaroh, bílý jogurt, nastrouhaná okurka, česnek, kopr
|
| Anni&Annika | 
 |
(28.12.2012 21:18:47) kolegyne kdysi delala uplne jednoduchou...pomazankove maslo, nakrajet sunku, nastrouhat kren, sul...zdobila jerabinami /mela kompotovane/....
|
|
| bílá pampeliška | 
 |
(28.12.2012 21:31:47) Já miluju i česnekovou na tenhle způsob: na jemno strouhaný sýr, utřený česnek, pálivá paprika a spojit majonézou /sice nic zdravého, ale jednou za čas.../.
|
|
|
| evaviki |
 |
(28.12.2012 21:34:18) hummus (cizrna, cesnek, olivovy olej, trosku citron.stavy), guacamole (avokado, cibule,cesnek, rajcata, koriander, chilli papricka, limetova stava, sul) - obe zdrave a vynikajuce :-D
|
| sarmi | 
 |
(28.12.2012 21:42:40) a co davas na ten hummus na jednohubku nahoru? jak dlouho varis cizrnu v tlakaci, namacis ji predem?
|
| Senedra | 
 |
(28.12.2012 21:46:54) Když dělám hummus, tak na chlebu ( nějaký vícezrnný/slunečnicový a podobně) ještě pokapu olivovým olejem a buď přímo zdobím kousky čerstvé zeleniny nebo mám zeleninu nakrájenou na kousky vedle a přikusujeme.
|
| Senedra | 
 |
(28.12.2012 21:49:07) a chuťově trochu netradiční tvarohová - kostka tvarohu, pár koleček šunky pokrájené na kostičky, tak dvě kyselé okurky taky na kostičky, na jenou pokrájená cibule, trochu másla, sůl, pepř. Zbodit buď kyselou okurkou nebo šunkou.
|
|
| sarmi | 
 |
(28.12.2012 21:53:30) a namacis cizrnu pred varenim? jak dlouho ji asi varis? mixujes ji ponornym mixerem nebo jen mackas vidlickou?
|
| Senedra | 
 |
(28.12.2012 22:25:30) Cizrnu ( pokud nekoupíš už v nálevu) je potřeba před vařením namočit jako všechny luštěniny. Namáčím většinou večer a vařím druhý den, jak dlouho, to nevím, prostě dokud není měkká. většinou mi rodina část sní jen tak, bez další úpravy, maximálně trošku osolenou. Na Boží hod jsem vařila hrachovou polévku, zjistila jsme, že mám hrachu málo, tak jsem dosypala do hrnce i cizrnu.
Jejda, začínám dostávat chuť na hummus, asi si ho trochu udělám.
|
|
|
|
| evaviki |
 |
(28.12.2012 21:54:17) bud olivu, nebo treba dve tri zrnicka z granatoveho jablka.. inak kupuji cizrnu v plechovke a delam z ni,varila som jen jednou a to si uz nepamatuju,ale na obale bol navod..
|
|
| evaviki |
 |
(28.12.2012 21:55:21) a mixuju rucnim ponornym mixerom
|
| sarmi | 
 |
(28.12.2012 22:03:32) diky, oliva je dobry napad.
|
|
|
|
|
| Benedeta | 
 |
(28.12.2012 21:34:55) Zrovna tvořím bulharskou pomazánku na zítřejší oslavu, doufám, že bude mít úspěch. http://www.toprecepty.cz/recept/6212-prava-bulharska-pomazanka/
Akorát místo majonézy dám tatarku, a přidám trošku česneku bez toho vnitřku.
Jinak česneková mívá vždycky úspěch, případně "sloní žrádlo".
|
|
| Senedra | 
 |
(28.12.2012 21:45:18) nedělala jsem na Silvestra, ale při jiné příležitosti a zmizela jako první - škvarková - minimálně 10 deka škvarků ( spíš víc) pomlít na mlýnku na maso, přidat jednu menší cibuli, česnek dle chuti (aspoň 3 stroužky), sůl, pepř. Když není mlýnek, rozsekat pomocí třeba tyčového mixéru. Namazat na nějaký tmavší chléb, ještě třeba trochu osolit, opepřit, posypat nakrájenou cibulkou.
Naopak chuťově jemná pomazánka je naše vajíčková - na jedno natvrdo uvařené vejce ( nastrouhat nebo protlačit kolečkem na brambory) jedna kostička Lučiny, trochu másla,plnotučné hořčice, sůl, pepř, když je, tak například pažitku, kopr... na chlebu/bagetě zdobím čerstvou zeleninou.
Někdy dělám zapečené rohlíky nebo bagetky - rohlík na kolečka, trošku potřít bylinkovým máslem s česnekem, posypat grilovacím kořením a lze dát i trochu nastrouhaného sýra a na chvíli pod gril. Výborné samotné nebo k zeleninovým salátům.
|
|
| hankuba/Kubík06/Eliška09 | 
 |
(28.12.2012 21:46:32) My máme rádi česnekovou¨:krabička tavených sýrů,stroužky česneku (každý dle své chuti),sůl,pepř a majolka-je to mňamka na rohlíky a na to půlky hrozn.vína-velmi oblíbeno-nebo i mandarinky dávám(ale musí to být takové ty šťavnaté) A nebo dělávám svoji 3vajíčka,cca 20dkg měkkého salámu,1malá cibule nadroboučko,3stroužky česneku(dávám i víc,pokud to není pro děti),sůl,pepř a majolku... A nebo ještě slít nálev z Moravanky,vyndat feferonku a to co zbyde ve sklenici rozmixovat,přistrouhat měkký salám a přidat majolku-taky výborné,navrch cokoliv já dávám vždy dobrou klobásku
|
|
| Delete | 
 |
(28.12.2012 22:19:34) U nás nejvíce letí česnekosýrová, jen rozetřené máslo nebo Flóra (Rama), tavený sýr a česnek, nejlépe jen na kolečka z rohlíků a naši ještě zdobili půlkou vlašského ořechu. Ale tady mizí i bez ořechu...
A pak na chlebíčky pikantní z Moravanky (nakládaná zelenina s feferonkou)....vše rozemlít (rozsekat v robotu) spolu s nějakou uzeninou, buřt, točeňák, mortadela...nakonec trochu majolky, aby to drželo u sebe....ta je zase výborná na chlebíčky, ozdobit stačí třeba jen kolečkem klobásy nebo kousem červené papriky (pomazánka je barevná).
|
| Senedra | 
 |
(28.12.2012 22:29:00) česneko-sýrovou pomazánku zdobím většinou kouskem kyselé okurky a nakládanou kapií - někdy je drobně pokrájím i do pomazánky. Půlku vlašáku dávám na Nivovou pomazánku - rozdrobím nebo nahrubo nastrouhám Nivu, o něco víc eidamu nastrouhám na jemném struhadle, přidám máslo nebo margarín pro spojení, česnek, trochu soli ( Niva je slaná), pepř. Tu jsme ale měli o svátcích, tak na Silvestra chci něco jiného.
|
|
|
| Žvejkačka | 
 |
(29.12.2012 0:23:28) děláme pomazánku z taveného sýra, nivy a česneku, množství dle chuti přídáme trochu majonézy aby se zředila
|
|
| perko |
 |
(29.12.2012 9:14:14) Klasika česnekovou a domácího Rumcajse.
|
|
|