| Hanka-1978 | 
 |
(14.11.2012 22:16:32) Chystám se poprvé upéct synovi k narozeninám dort a ozdobit ho marcipánem. Konkrétně to bude dort "člověče, nezlob se", protože se mi zdál podle obrázků nejjednodušší Prosím o nějaké praktické rady ohledně práce s marcipánem - jak s ním pracovat, jak upevňovat jednotlivé figurky - je třeba je nějak "lepit" - např. vodou? Neztvrdnou mi marcipánové ozdoby, když dort dám v pátek večer do ledničky a oslava bude v sobotu a v neděli? A co horní marcipánový plát - pokládá se na suchý korpus nebo na korpus potřený krémem? A pokud máte tip, v kterém obchodním řetězci se dá koupit nejlepší marcipán, tak budu moc ráda. Děkuji
|
| veverkaa | •
 |
(15.11.2012 8:22:59) taky jsem dělala poprvé dort s marcipánem a tu hmotu jsem nakonec vyrobila sama podle nějakého návodu na netu a chutnala mi mnohem víc než kupovaný marcipán. o výrobu té hmoty jsem se pokoušela na 2x, poprvé se nepovedla, podruhé už byla super. obarvila jsem ji barvami a korpus lehce namazala klasickým máslovým krémem, drželo to hezky a vypadalo úžasně.
|
|
| Colombi | 
 |
(15.11.2012 9:54:58) Nejlevnější marcipán seženeš na internetu v různých cukrářských potřebách, stejně tak i ty ostatní modelovací hmoty. Ještě bych dodala, že by bylo dobré ten dort dát do lednice v kartonové krabici nebo dát aspoň za dort k zadní straně ledničky kus kartonu, jinak ten marcipán začne oslizávat a téct.
|
|
|