Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 |
|
(20.10.2010 12:31:45) Ahoj, potřebuju poradit jak podat dětem uzené maso. Asi se musí vařit, ale nevím jak dlouho. Zdá se mi totiž chutné a poživatelné už tak jak jsem je přinesla z obchodu. Není to balené, takže na něm není napsané, zda se musí vařit, ale je to z masny-uzený bok, tak asi vařit bude potřeba. Jak na to? Chci to podávat s brkaší. Pardon za triviální dotaz, ale nikdy jsem nedělala a ani neviděla nikoho dělat. Doma jsme to nemívali. Díky moc.
|
zuzini |
|
(20.10.2010 12:38:35) Firsty, pokud je uzené měkké, osmažím ho jen na sucho na pánvičce, pokud je tuhé nechám vařit, jak dlouho záleží na mase. Z vývaru pak dělám uzenou polívku s rýží a mlíkem. Mňam
|
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 |
|
(20.10.2010 12:40:12) díky. Tak to jsem mohla taky jen osmažit, protože to bylo měkké maso. Hmm.
A když bych dělala tu polívku, tak to mám taky třeba jednou slít a dát novou vodu a dělat polívku až z té druhé vody? Nebo vařit vše jen v jedné vodě a pak naředit?
|
Inka | •
|
(20.10.2010 12:43:09) Tak polívku teda nedělám, vyleju to, jsou v tom vyluhovaný ty nejhorší soli a podobný svinstva.
|
zuzini |
|
(20.10.2010 12:44:09) My máme často domácí uzené. takže víme co tam máme
|
remus |
|
(20.10.2010 12:55:08) No máte tam maso, sůl a tunu karcinogenního kouře, pro děti je to opravdu nevhodné, nemusím připomínat libé prvenství ČR v rakovině tlustého střeva.
|
zuzini |
|
(20.10.2010 15:20:17) TINUS, ty jistě krmíš sebe i své děti jenom zdravou stravou, nech prosím mne i mou rodinu, ať si párkrát do roka dopřejem uzané maso. Taky ti nekecám do tvých věcí
|
remus |
|
(20.10.2010 15:29:30) Já ti do toho nekecám, taky občas uzené koupím - taky domácí
|
zuzini |
|
(20.10.2010 16:20:56) Tak oč jde? My ho nejíme po kilech
|
remus |
|
(20.10.2010 20:33:40) přesně tak, jen jsem to opravdu chtěla vypsat
|
|
|
|
|
|
|
Inka | •
|
(20.10.2010 13:08:08) Tak to jo, když je domácí. To kupovaný si radši pořádně „vyperu“ . Ale já to dělám jenom na silvestra k čočce.
|
|
|
|
zuzini |
|
(20.10.2010 12:43:10) Já vařím v jedné, vyměněná by byla bez chuti. A neředím. Dám tam pak zavařit mrkev, je v uzené úžasně sladká. Mléko si do polívky přiléváme až u stolu.
|
|
|
|
FialoFka |
|
(20.10.2010 12:41:01) Buď vařím cca hodinku nebo nakrájím na kousky, trochu podleju a peču - taky asi tak hodinku. Má to pak ke kaši šťávu.
|
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 |
|
(20.10.2010 12:41:42) Taky dobrý nápad. Tak to pečení až příště. Děkuju.
|
|
|
Stáňa+Ondra (* r. 94) |
|
(20.10.2010 12:45:28) Jak se píše nahoře - uvařit, nejlíp v papiňáku, tam by měla stačit půlhoďka. Ale jinak mi tedy uzené nepřijde pro děti ve věku těch tvých zrovna nejvhodnější. A už vůbec ne bůček - ten bude ještě poměrně tučný.
|
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 |
|
(20.10.2010 12:51:36) Masíčko je libové (tučnější jsem dala pryč). A dělám to poprvé. Rozhodně to není nic pravidelného. Udělala jsem to i proto, že potom vidím často ve školce nebo v lázních, že děti dostanou uzené k obědu a když to neznají z domova, tak to nechtějí jíst. Tak aby věděli o co se jedná.
|
|
|
remus |
|
(20.10.2010 12:52:41) No tak tomu nejmladšímu bych to ještě nedávala, ale je to na tobě, každopádně uvař a vyvař tu sůl, stačí třeba 10 minut alespoň ve dvou vodách, polévku z uzeného ale dětem opravdu nedávám, na takový hnus mají opravdu dost času. jinak sobě a manželovi normálně osmažím na cibulce a tou cibulkou posypu kaši nebo brambory, ale dětem bych tu sůl vyvřila
|
|
Moncaka |
|
(20.10.2010 13:02:50) Já hodím maso do papiňáku, k tomu trochu prolisovaného česneku a nakrájenou bramboru a vařím než vyskočí žlutý proužek. Maso pak už jen nakrájím a dávám s bram. kaší, do vývaru dám jedno vejce a mám hotovou polévku. Uzené, co kupuji už tolik slané nebývá, tak tu polévku musím často i dosolit.
|
|
Dáňula |
|
(20.10.2010 15:04:30) Hmm, pokud je měkké bez kosti, tak osmažím na pánvi s cibulkou a k tomu brambory. Případně nakrájet na kostičky osmahnout s cibulkou a k tomu špagety nebo jiné těstoviny. Nebo hodit do trouby s pohankou a rýží a zelím ... děti to mají rády, ale nesmí být pohanka v přesile. A nebo z toho uvařit polévku, když je maso s kostí ... klasika zelenina, to maso a k tomu buď čočka, nebo fazole, případně červená řepa a pár brambor a máš boršč když dáš hodně zeleniny.
|
|
Persepolis |
|
(20.10.2010 15:29:07) Já ho povařím tak půl hodinky. I když je měkké. Není potom tolik slané. Jinak já ho dávám do šunkofleků nebo dělám halušky se zelím a uzeným masem.
|
|
Mája+M(7/11) |
|
(20.10.2010 15:52:55) Výborné je uzené zapečené s těstovinami, kromě těstovin, uzeného a rozkvedlaných vajec s mlékem tam nic nedávám (jenom teda sůl, pepř, bazalku), maso musí být ale prorostlejší, jinak je jídlo suché a není dobré.
|
|
|