tinas |
|
(8.1.2010 11:31:58) Poradíte nějakou zajímavou úravu kachny.Kachna se zelím a knedlíkem je klasika,ale já bych ráda zkusila něco nového.
|
Metax |
|
(8.1.2010 11:42:45) http://www.ceskatelevize.cz/program/kucharskapohotovost/recepty/208-kachna-na-pomerancich/
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10169912986-kucharska-pohotovost/
|
|
|
& |
|
(8.1.2010 11:42:23) Tinas, me se libi tenhle recept od Xeny, jeste jsem to nezkousela.
Re: Kachna na ananasu Celá prsa dáš vařit do hrnce s vodou, do kterého přidáš: 3 lžíce soli 3 lžíce glutasolu 3 lžíce rýž. vína 5 lžic sojovky 3ks badyánu skořice bobkový list pepř (nejlépe červený)
Vaříš tak půl hoďky, až jsou vařená.
Pak si uděláš těstíčko z hl. mouky a vody (místo vody můžeš šťávu z ananasu, do toho těstíčka namočíš masitou část prsíček a osmažíš na pánvi do zlatova, pak potřeš těstíčkem část s kůží a smažíš druhou stranu do zlatova. Vyndáš prsa, dáš někde pod pokličku "dojít" a do výpeku chrstneš ananas. Případně dochutíš, příp. zahustíš máčeným škrobem. Prsa pak nakrájíš na kousky přes vlákna a přeliješ kejdou z pánve.
Gut apetit!
|
Krakatice |
|
(8.1.2010 11:44:33) No dobrý, ještě "celá prsa dáš vařit do hrnce s vodou"
|
|
aachje skunk a tři holky |
|
(8.1.2010 11:49:26) párkrát jsem dělala takhle...kachnu nasolit a ponořit do roztoku oleje,hodně medu,citronu a sojovky.takhle po několika hodinách obracet a nechat marinovat přez noc.potom péct v troubě na mřížce a pod ní pekáč na odkapávání. kachna je do půl hodiny hotováje to taková ala pekingská kachna.k tomu nasi bahmi nudle..HM bude vědět a je to mnamka. nebo udělej roládu s br,.kaší.když se mi nepovede vykostit jí bez děr,..,,zalepím,,..je kuřecími prsy a je to.k tomu fazolky na slanině a budeš za královnu
|
Niana |
|
(8.1.2010 12:00:45) A to jsi k tomu obracení v noci vstávala na budík?Ten recept zní mňamózně...ale asi by mi nechutnalo po probdělé noci, kdy honím kachnu v marinádě...
|
aachje skunk a tři holky |
|
(8.1.2010 12:06:17) no jsem takový pakoale stačí když jdeš spát,pak se vyčůrat a ráno.pokud je ponořená,nemusíš vůbec
|
Niana |
|
(8.1.2010 12:26:36) Když já nechodím čůrat....nebo možná chodím, aniž bych věděla, takže v takovém stavu bych tý kachně ještě ublížila...
|
|
|
|
Inka | •
|
(8.1.2010 13:20:13) Tu kachnu ponoříš vcelku nebo naporcovanou? Děkuji
|
aachje skunk a tři holky |
|
(8.1.2010 16:07:49) vcelku.
|
|
|
|
|
Koloběžka 1. |
|
(8.1.2010 11:48:23) Znám jen Kachnu ala pomeranč od Pabla Pikváka.
|
|
Winky | •
|
(8.1.2010 12:18:26) Jednou jsem pekla podle kamarádčina receptu Kachnu na jablkách. Je potřeba velký pekáč/plech (hluboký i široký), 1-2cibule, 4-3 jablka, ca 1,5kg brambor, a 1 rozporcovaná kachna (tchyně ji dělá na 6-8 dílů, ale lze i na 4 jako kuře).
Cibule ne moc najemno nakrájet, brambory oloupat a nakrájet na měsíčky (nebo na silnější plátky), jablka oloupat, zbavit jádřinců a taky na měsíčky.
Na pánvi si předsmažit cibulku (jen lehce do sklovata a na malém množství tuku) a rozehřát troubu. Pak na plech dát cibulku, brambory a jablka - promíchat, okořenit (já dávala klasiku kmín a trochu pepře + tochu skořice kvůli těm jablkum, sůl jen vetřít do masa a dosolit až to bude hotové) na to položit ty porce kachny kůží nahoru.
Péct tak hodinu až hodinu a půl ne úplně zprudka (ca 200st), na závěr možno dogrilovat kůrčičku. Kachna pustí šťávu do těch brambor, jablka se rozpečou a "ztratí" se mezi těmi bramborami, není to nijak extra náročné na příravu a chuťově nám to přišlo výborné.
T
|
X E N A |
|
(8.1.2010 12:25:24) 200 stupňů není moc zprudka?????
|
aachje skunk a tři holky |
|
(8.1.2010 12:39:17) ta moje se peče taky na 200 ale jen půl hodky.je potom úplně červená
|
X E N A |
|
(8.1.2010 12:41:44) No právě, mě těch 200 přijde jako masakr!
|
X E N A |
|
(8.1.2010 12:42:52) To u mě by kachna po 1,5 hodině v troubě na 200 st. měla už po kremaci.
|
|
|
|
Winky | •
|
(8.1.2010 16:11:38) no, u mě je zprudka na 275 a na 180 peču koláče tak nevím Asi každý má svoje zkušenosti, ale omlouvám se jestli jsem někoho zmátla, prostě uhlí není cílem
|
|
|
|
Epepe |
|
(8.1.2010 13:49:49) http://probablybadnews.com/wp-content/uploads/2009/12/129066749652499099.jpg
|
|
Camei |
|
(8.1.2010 18:32:04) Nemám odzkoušeno, ale už dlouho se na tento recept chystám.
Kachna, 750 ml světlého piva, sůl, majoránka, 100 g kachních jater, šunka, máslo, 1,5 rohlíku, vejce, 2 cibule, pepř, petrželová nať
Kachnu omyjeme, zvenku i zevnitř okořeníme majoránkou, osolíme a naplníme nádivkou. Tu vytvoříme tak, že na másle zpěníme najemno posekanou cibuli, na ní orestumeme na kostičky nakrájená játra, podlijeme pivem a krátce podusíme. Rohlíky nakrájené na kostičky navlhčíme pivem, přidáme vejce, jemně pokrájenou šunku a petrželovou nať. Osolíme a opepříme. Na závěr do směsi zamícháme nakrájená podušená játra. Kachnu s nádivkou zašijeme, posolíme a vložíme na pekáč. Pečeme zvolna v troubě do křupava za častého podlévání výpekem a pivem.
|
|
|