| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Gynekologie-porodnictví

Upozornění:
v této poradně nejsme schopni odpovědět na všechny otázky. Vybíráme proto pouze ty nejzajímavější a ty, na které jsme dosud neodpověděli. (Viz archív). Dotazy, které nebudou do 14 dnů zodpovězeny, budou vymazány. Děkujeme za pochopení.
Na vaše otázky týkající se gynekologie - porodnictví odpovídá MUDr. Aleš Padrta, primář gynekologicko-porodnického oddělení s Centrem aktivního porodu v Kadani.
Zodpovídány zatím nebudou otázky týkající se antikoncepce a užívání konkrétních léků během těhotenství.
Maminky, pokud se zajímáte o přípravu k porodu, cvičení, aktivní porod a podobné otázky těhotenství, použijte, prosím, poradnu duly.
TIP: Zajímají-li vás také zkušenosti jiných rodičů, nahlédněte do diskuzní skupiny. Nebo si chcete vypočítat datum porodu či podívat se na těhotenský kalendář?
Nezodpovězené dotazy
89286

Kvasinky po styku při ovulaci 
( 16.9.2019 8:56:25 Snažilka z Brna )

 Dobrý den, prosím o názor odborníka. Měla jsem před 2 dny ovulaci a s ním spojený plodný hlen, který jsem si poctivě kontrolovala. Konzistenčně hlen odpovídal plodnému vaječnému bílku, ale vizuálně byl lehce bíle zakalený. Celý můj plodný víkend jsme s mým mužem pracovali na miminku, takže každé ráno byl přísun spermatu. Již večer po posledním styku (v poslední plodný den) jsem začala pociťovat nepříjemné svědění uvnitř pochvy a ráno jsem zjištila, že se začaly tvořit kvasinky tvarohovitého vzhledu. S mým mužem nám to stalo pouze na začátku vztahu, což bylo přeléčeno a pak problémy s kvasinkama úplně vymyzely. Tudíž bych se ráda zeptala, zda kvasinky nejsou projevem či důsledek "nepřátelského prostředí" pro sperma, což by mohlo být vliv na chtěné početí. Předem moc děkuji za odpověď. Děkuji mockrát za odpověď.

Napište váš názor, vaše zkušenosti.

89283

Porod - propouštěcí zpráva 
( 12.7.2019 8:08:57 K.R. )

 Dobrý den, měl bych na vás dotaz. Minulý týden se nám narodil syn v termínu 40+6. Porod proběhl přirozenou cestou, jen se trochu zkomplikoval. A to tím, že žena nemohla miminko vytlačit a v závěru již neměla kontrakce. Museli jí píchnout oxytocin, aby se znovu kontrakce rozjely a provést nástřih, pak za chvíli byl syn na světě. Celý porod trval odhadem 20-30minut. Při porodu jí navíc tlačili na břicho a to dokonce ve dvou lidech, v kleče vedle ní a vší silou. Když syna konečně vyndali měl šedo modrou barvu a byl bezvládný, pravděpodobně tedy nedýchal. Byl jsem z toho v šoku, tak pak jsem se nedíval, a nevím zda probíhalo nějaké oživování, nebo se chytil sám. Než začal brečet trvalo odhadem 30 vteřin, možná míň, možná vic. Poté první noc strávil na pozorování, prý nějaké problémy se saturací a vleže na zádech se mu prý zpomalovaly ozvy, ale tyto informace nám byly sděleny jen ústně a bez větších podrobností. Druhou noc byl také na pozorování, to prý již bylo v pořádku. Co nás však zaráží, že v propouštěcí zprávě z nemocnice se o tomto vůbec nic neuvádí. Je tam napsáno, že porod byl bez komplikací a následná adaptace novorozence dobrá. Jsou podobné komplikace časté a pokud ano, myslíte si že není potřeba je uvádět do propouštěcí zprávy?

Napište váš názor, vaše zkušenosti.

89275

masturbace 
( 24.2.2019 19:06:36 Kukiška )

 Je mi do 13 let (nechci zmiňovat) a dělám si to asi 12 cm propiskou, jsem stále pana?

Napište váš názor, vaše zkušenosti.

89274

Delozni cipek 
( 16.1.2019 9:11:42 Lucie )

 Dobry den,mam na vas otazku.V zari jsem byla na citologii ktera vysla s nejakyma hodnoty a v prosinci jsem sla znovu na ster kde byl nemenny vysledek,pan doktor mi rekl ze mam prijit unor-brezen ze se domluvime bud na odebrani vzorku nebo rovnou na seriznuti.Jenze vcera jsem zjistila ze jsem tehotna.Chtela bych se zeptat na rizika at uz ponechani si miminka a nebo UPT.Predem moc dekuji za odpoved.

Napište váš názor, vaše zkušenosti.

89265

Streptococcus agalactiae a bazén???- 36.t.t. 
( 25.10.2018 7:39:26 Marie )

 Dobrý den, jsem ve 36.t.t. Už od 20. t.t. jsme se s p.doktorkou pokoušely vymýtit streptokoka skupiny B, resp. mé subj. příznaky - řezání v pochvě a hojný fluór -3krát macmiror, potřetí v kombinaci s orálními tabletami - řezání nakonec ustalo, výtok nikoli. Paní doktorka tehdy na otázku návštěvy bazénu odpověděla, že se bez toho obejdu. Vzhledem k tomu, že jsem se dočetla, že se v případě jakéhokoli výskytu během těhotenství této bakterie v pochvě podávají atb. při porodu tak jako tak, léčí se pouze jeho nepříjemné příznaky během těhotenství a jeho přítomnost nemá jinak na plod ani matku závažný negativní vliv, navíc nákaza pochází ze střev, zvažuji, zda je nutné stále plavecky abstinovat. Mám měsíc do porodu a pohybových aktivit, které mi zbývají, není mnoho, chci se pro to zeptat: JE ROZUMNÉ RISKOVAT NÁVRAT PŘÍZNAKŮ,NEHROZÍ TÍM JINÁ VÁŽNĚJŠÍ RIZIKA? Předem moc děkuji za odpověď...

Napište váš názor, vaše zkušenosti.

89256

Přerušení těhotenství  
( 27.2.2018 11:08:59 Anonym )

 Dobrý den, před půl rokem sem přerušila těhotenství ale nedostavila sem se na pposlední kontrolu.Od te doby mám bolesti v podbřišku a dost se to stupňuje.Z důvodu vazne nemoci dcery sem se objednala ať na příští týden na kontrolu.Ale bolesti se mi každý den stupnuji.Jaké mohou být následky případně že tělísko ne odešlo

Napište váš názor, vaše zkušenosti.

89255

Prasklá cysta?  
( 17.2.2018 19:23:36 Marcela )

 Dobrý den, zítra bych měla dostat svoji menstruaci. Včera odpoledne mě začalo strasne píchat v oblasti levého vaječníku(tedy dva dny před očekávanou menstruací).Křečovitá bolest trvala asi 5 minut a dnes mě nic nebolí. Chci se zeptat, zda mohla prasknout nějaká cysta a co se případně může stát, pokud by to byla prasklá cysta. Mám celkem strach a gynekolog ordinuje jen ve čtvrtek.

Napište váš názor, vaše zkušenosti.

50954

Re: Jsem těhotná? 
( 8.1.2007 23:14:20 Miriam Brzobohatá )

 Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, jestli by se příčiny těhotenství jako je ranní nevolnost mohla oběvit tak brzo? Nedávno jsem se svým přítelem slavila narozeniny ( večer měli pohlavní styk) ráno se mi udělalo strašně nevolno, tak jsem se chtěla zeptat jestli by to nemohla být příčina těhotenství i když beru antikoncepci už asi 4 roky, ale jestli by třeba alkohol mohl ovlivnit působení té předem zmíněmé antikoncepce? Nikdy se mi takové nevolno neudělalo. Děkuji předem za odpověď

Napište váš názor, vaše zkušenosti.

Nezodpovězené dotazy

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.