| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názor k dotazu Ventilace problémů

27.3.2006 14:44:28 Lexa

Co dělat?

Nevím co dělat. V koncích jsem stále častěji. Jsem vdaná 17 let po předchozí 3 leté známosti. Máme dvě dospívající děti. Manžela celou dobu miluji, proto jsem se snažila nevidět a nedělat problémy.
Po prvním dítěti začal být hodně žárlivý (těžko se popisuje). Rodina byla a je pro mne na prvním místě. Manžel je velmi zvláštní člověk - vše musí mít pod kontrolou (finance, vaření, program ...). Cítím se vedle něj naprosto nepotřebná. Při řešení jakéhokoliv problému přechází do fáze naštvanosti, urážek. Pak přestane komunikovat a já jsem pro něj vzduch. (já potřebuju komunikovat). Pak je naprosto v pohodě a já na dně. Zhroutí se mi celý svět a já jen brečím a přebírám to jeho chování. Už několikrát jsem chtěla z manželství vycouvat. On však ví, že to nemám jak udělat. Z bytu nemá kam jít a nakonec, když už pochopí, že je to vážné, tak z něj nějaký příslib vypadne. Pro mne je ústup jednodušší, než jít do rozvodu (bojím se toho co bude). Na druhou stranu nechci ublížit dětem (jen tou atmosférou jim ubližejeme-vím). Nevím co udělat, kam jít. Jednou jsem docházela do poradny. Nejprve manžel slíbil, že když bude nutno, tak že se také dostaví, ale názor změnil - on si nikým nenechá nic nařizovat. Mé sezení v poradně bylo naprosto zbytečné.
V životě si nenechal mnou nikdy nic určovat. Naopak mi určuje co můžu a co ne, jak co udělat atd. Nekřičí po mně, jen přestane komunikovat a je u nás divná atmosféra, kdy mám žaludek někde v krku. Když se osmělím a zeptám se, odpoví, že se nic neděje. Pak to bouchne. Vždy za vše můžu já, za každou hádku. Taky se vysmívá, že "to mám vyčtené z knížek, od kamarádek, nebo z filmu".
Nemůžu se rozloučit s krásnými vzpomínkami, které se mi pořád honí hlavou. Stále přemýšlím co dělat. Asi to nezvládnu.
Po poslední hádce jsem se odstěhovala do jiného pokoje, kde spím na gauči. Druhý den dělal jako že nic. Nikdy si neumí o ničem promluvit za světla. Pokud o něčem ano, pak jen po tmě, nebo formou mejlu či sms. Dokáže byl spokojený i když já už třeba tři dny v kuse brečím a jsem na dně. Jde se klidně s dětmi bavit. Cítím, že mne nepotřebuje jakou milovanou, ale jsem pro něj jen hromosvod špatné nálady a ví, že bych se bála dělat to co si on nepřeje.
Nevím co si počít, kam jít, chci být taky rovnoprávným člověkem, který cítí lásku toho druhého. Nechci stále svým jednáním ubližovat dětem-nevím, co je pro ně lepší.
Vím, že je to vše zmatené, nelze vše popsat (jeho výbuchy zlosti - z čistého nebe, za které se neomluvil a vymluví se třeba na momentální"okno").
V okolí je obdivován a já cítím, že jsem já ta nepříjemná. Nikdo jiný z rodiny nic netuší. Je mi to trapné-každý by se mi vysmál.
Vím, že je rozhodnutí na mne, že tuto věc nikdo za mne nevyřeší ... nevím jen jak se odhodlat (opravdu ho přes vše mám ráda a představa rozbité rodiny je pro mne tou nejhorší). Mou oporou jsou jen děti a ty nemohu zatěžovat.
Děkuji za Váš čas
s pozdravem Lexa
Odpovědět
Názory k dotazu (10 názorů)
Kde je chyba? Veronika,2 děti 22.2.2006 23:0
Re: Jak pomoci? Martina 22.3.2006 21:25
Co dělat? Lexa 27.3.2006 14:44
Prosím o radu Milena , syn 18 let 16.5.2006 8:2
Re: Jak to ventilovat? Pavla Sobková 13.8.2006 16:50
Chce mi byt neverny? Katerina 20 let,syn 1 rok 25.9.2006 14:11
Re: Jak získat sebevědomí? Jarka, dvě děti 16.1.2007 12:39
neuvěřitelný příběh o nevěře Jarmila, dvě děti 22, 24 16.6.2007 15:20
Jak získat sebevědomí Lili, svobodná 19.7.2007 21:51
*Re: Jak získat sebevědomí hanka dospělá 6.11.2007 21:3

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.