| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Věk českých prvorodiček se neustále zvyšuje, riskují vrozené vady, neplodnost i svůj život

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 125 [Dalších 105 >>]
Kopriva
5.7.2014 10:46:46
Ester, naprosto souhlasím. Většina mých kamarádek má první dítě kolem třiceti, ale nevím o žádné, u které by to bylo z důvodu budování kariéry...důvodem bylo většinou to, že chlapa pro život našly až později. Podobné články typu "rychle rychle než bude pozdě" vyvolávají pocit, že je vlastně jedno s kým to bude, hlavně, aby se to stihlo v limitu. No nevím, jestli to není kontraproduktivní. Není lepší později - s tím správným mužem, než dříve s někým s kým by z toho šťastná rodina nebyla?
5.7.2014 10:42:26
Souhlasím, není potřeba tlačit.
Pan doktor ani neuvádí procenta, takže je to jen zbytečná a neurčitá hrozba. Jsem přesvědčená, že je stále dost vysoké procento starších a zdravých rodiček se zdravými dětmi.

Když pro to není situace nebo člověk psychicky zralý, žena může být takovým nátlakem zbytečně stresovaná. Je snad lepší mít dítě sama a nezralá?

Osobně jsem nebyla zralá do třiceti let a ani plnohodnotného otce jsem před třicítkou nepotkala. První dítě jsem měla ve 33, druhé v 37, obě jsou zdravé.
Stihla jsem si užít zábavu i udělat kariéru a teď si užívám děti a jsem spokojená matka a manželka.
Lenka 5 dětí
4.7.2014 17:07:31
podle mě, ten článek je pravdivý, jen se to dneska blbě poslouchá. Doba je tak špatně nastavená, že to nedovoluje. Ale podle těla a zdraví ženy je to podle mě tak. A to žádné úspory a cestování nezmění. Buď si bude někdo užívat do 40 plnými doušky život, cestování, spořit, budovat karieru, nebo se zamyslí, a přizná si že přírodě neporučí. Nikdo ve článku neřekl, že v 25 musíš mít první dítě. Jen že by to pro tělo bylo nejidealnější věk. Může ho mít třeba v 28 a všechno je ok. Tak nechápu ty ataky na článek.
katka+synek2007
3.7.2014 22:55:19
Myslím, že rozdíl tam je. Tělo si totiž předchozí porod "pamatuje", rozpínání dělohy a celého pánebvního dna probíhá snáze. Na druhou stranu, pokud těch porodů před tím bylo moc, případně byly problematické, může to naopak působit problém (předčasné otvírání a podobně).
Koliha
  • 
3.7.2014 22:35:16
Jenže v tom není přece žádný rozdíl. Riziko pro matku a dítě se vždy počítá zvlášť, ať je to těhotenství první, nebo padesáté. Rozdíl je maximálně v tom, jestli po čtyřicítce žena čeká první dítě, které může být poškozené a další dítě už nebude (tím pádem zůstane bezdětná), nebo šesté dítě, které může být poškozené a další dítě už nebude, jenže má už pět zdravých.
Daniela
  • 
3.7.2014 21:09:25
O osmém v pořadí se přece nebudeme bavit, článek je o prvorodičkách. To je rozdíl.
jentak
  • 
3.7.2014 8:49:12
Tak s tím zdravím to nebude tak žhavý. Zrovna včera jsem slyšela, že prům. věk dožití mužů je 72,2 roky a že by bylo správné, aby každý, kdo odpracoval své, si mohl užít spravedlivého důchodu 20 let, což by ovšem předpokládalo, že muži by měli odcházet do důchodu v 55 letech, aby nešli z práce rovnou do hrobu. U žen je ten věk cca 80 let - tedy věk dožití, takže ty by měly odcházet do důchodu prý v cca 60ti letech. Tak ale asi v jiné kondici je žena z fabriky z třísměnného provozu a v jiné kondici žena z jiné profese - co já vím, třeba mluvčí kohokoli.~;)
jentak
  • 
3.7.2014 8:45:24
Já ten přístup - rodičové, starejte se, jsem těhotná - z okolí znám, ale vysokoškolačky to nejsou. Ale dcera mi říkala, že zná 5 vysokoškolaček od ní ze školy, které porodily neplánovaně dítě a že by to řekly takhle, tak to prý asi ne, ale je fakt, že její rodiče a prarodiče spojili síly a převzaly komplet péči o její domácnost a dítě, aby holka vystudovala a nemusela žádnou zkoušku oddalovat. Zrovna tak znala spoustu vysokoškoláků, kteří měli podporu nejen od rodičů, ale i od prarodičů. Tak ani jedno ovšem má dcera nemohla očekávat, o tom žádná.
  • 
2.7.2014 22:09:55
U manželky kamaráda na sociálce dnes byla žena, která měla zdravé dítě ve třiatřiceti. Osmé v pořadí A ano, hádáte správně ;-)
connie3
2.7.2014 18:19:19
Asi tak...
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 125 [Dalších 105 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.