| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodiče obvykle přísahají, že milují všechny své děti stejně

 Příspěvky 110 z 33 [Dalších 23 >>]
Gabi, 3 kluci
  • 
20.12.2014 20:57:24
Bohužel, u nás v rodině (kluci 12,10 a 3 roky) je na tom opravdu nejhůře prostřední, se kterým nejsou žádné problémy (navíc povahově je celý já za mlada). Malý je ještě malý a potřebuje nás nejvíc. Nejstarší je od malička těžce nemocný a možná i proto zlostný, žárlivý a věčně nespokojený - zabere nejvíce času i energie... Když není doma, je pohoda a klid, ale jak je s ostatními, do pěti minut začnou hádky, rozladění, pak křik atd... Mám ráda všechny, ale mít ráda toho nejproblémovějšího mi dá nejvíc práce...
cinnamon
7.4.2014 18:10:52
Já na ta rychlá zpracování, efektivní a pokud možno jednorázové odkládání břemen a všeobjímající lásku moc nevěřím. Jsem přesvědčená, že těžkosti mají svůj smysl - a že má svůj smysl i to, že některé nás provázejí dlouho. Pokud se zamyslím nad svými vztahy, mí rodiče patří do poměrně úzké skupiny lidí, které opravdu miluji, a to, že mě něčím zranili, to nevylučuje, nakonec já jsem jim bezesporu taky ublížila některými svými kroky. Není v tom potřeba "vyrovnání účtu", je to jen zkušenost, která bolí. Nemám ambice mít vztahy naplněné jen bezvýhradnou láskou - víc mi vyhovuje akceptování obou stránek života i člověka - světlé i temné, protože je v sobě máme obě. ~d~
Mirka
  • 
7.4.2014 5:52:09
Taky jsem měla jedno raději. Díky výčitkám (vnitřním, mým), jsem se chovala tak, aby to vypadalo, že mám raději to nemilované. Pak mi babičky a tety začaly říkat opravdu, že můj miláček je to nemilované. Byla jsem svým způsobem ráda, že jsem tu (pro mě hrůzu) věc tak kvalitně zamaskovala. Pak jsem vyhledala odbornou pomoc a téměř po jedné hodině u ní se věci srovnaly. Byla to krásná úleva. Pak to přišlo ještě lehce jednou, tak jsem to vytáhla ještě jednou u psych. a byl klid. Už se to za ty čtyři roky nevrátilo.
Mirka
  • 
7.4.2014 5:41:01
Chudák tvoje máma, jakej vnitřní život žila.. Přeju, ať nežiješ jen pravej opak jejího.
Mirka
  • 
7.4.2014 5:36:51
Už jsem nad tím přemýšlela vícekrát, ale ne v souvislosti s knížkou Sofiina volba, ale třeba i při cestování a myšlence na autonehodu. Kdyby mělo umřít jedno dítě, raději bych byla, kdyby obě. Máme dva syny ve věku 6 a 8 let a raději bych byla prázdná úplně a plná vzpomínek, než pokračovat dál v životě s jedním a bez jednoho.
Sadalsuud
6.4.2014 12:15:14
Ano, miluju všechny své tři syny stejně. Přísahám :-)
Miluju je stejně intenzivně, stejně bezpodmínečně. Autorka zaměňuje lásku s výchovou, resp. způsobem výchovy, a s péčí. Každý můj syn je pochopitelně úplně jiný. Každý přišel na svět úplně odlišným způsobem, každý má jinou povahu, jiné potřeby, jiné reakce... Proto na každého z nich reaguju jinak, jinak ho vychovávám. Na každého totiž platí něco jiného. Jeden potřebuje neustálý kontakt, druhý je raději sám s knížkou, třetí neposedí ani na židli, ani na klíně. Jeden poslechne napoprvé, druhý po dobrém ani po zlém - až na zařvání, třetí mě vytrvale ignoruje. A mohla bych pokračovat do nekonečna... nic z toho nemá vliv na skutečnost, že bych je nevyměnila za nic na světě a že bych si mezi nimi nedokázala vybrat "toho nejmilovanějšího". Vybrala bych nejklidnějšího, nejpohyblivějšího, nejtulivějšího, nejžravějšího, nejsamostatnějšího... jejich vlastnosti a povahy nemají co dělat s mou láskou. Ano, ke každému z nich mám jiný vztah, protože každý se narodil v jiném období mého života a jako se měním já a nabývám zkušeností, mění se i mé výchovné metody, priority, míra péče. Nechápu, co to má podle autorky společného s mou láskou k nim. A přísahám, že vím, že kdybychom mezi sebe přijali i dítě cizí, milovala bych ho úplně stejně ~;)
Rha Mantakrea
  • 
5.4.2014 19:51:32
A dokud to nezpracuješ, tak to tam bude. A schopný je člověk přesně na to k čemu se schopný rozhodne být. Odpustit. Tedy zbavit se břemene. Do břemeno neseš Ty sama a jen Ty sama ho můžeš zahodit.

V životě se nám vracejí stejné scénáře tak dlouho, dokud se sami nerozhodneme ten scénář přepsat. Rozpoznat, přijmout a uvědomit si. Pak se ty díry vyplní novými programy.
Rha mantakrea
  • 
5.4.2014 19:42:48
Jaka malá jsem přistoupila na hru mé maminky a poslouchala ji na slovo. Později jsem se jí vzepřela a šla si svojí vlastní cestou a moje maminka mi napsala. Vždycky jsem v tebe vkládala veškeré naděje, že se o mě postaráš a bratra jsem nenáviděla, protože mi připomínal tátu a ty mi uděláš tohle.
V dospělosti jsem si začala klást otázku, kdybych měla více dětí zda bych je měla všechny stejně ráda. Poté, co jsem si kladla otázku za otázkou si dnes mohu odpovědět ano. Přišla jsem totiž na to, že láska kterou každý hledáme v okolí se v okolí najít nedá, protože my sami jsme tou láskou. Začala jsem tedy více pozorovat a přestala jsem soudit a okolí sledovala jako film v televizi. Postupně ze mě opadávalo všechno, co mě kdy tížilo a když se podívám na druhé, vidím sebe. Pak jsem pozorovala dál a z jiného úhlu a říkala si já miluji a moc, ale co mi vadí na tomto člověku? Vadí mi na něm to, že mě neposlouchá. Aha, já neumím naslouchat sobě, druhým.A začala jsem to zpracovávat. A tak dále, a tak dále. přišla jsem na to, že naše ego s námi někdy pěkně točí a soudí a posuzuje a proto pak děláme to, co děláme a vybereme si svého miláčka. když se staneme pozorovatel a to, co nosíme na krku začneme používat, kde máme, přestaneme srovnávat, soudit a zjistíme, že láska je v nás samých a že milujeme všechny a bezpodmínečně a nikoho méně a nikoho více. Pokud mám nějaké otázky, zklidním se, ustálím se ve vlastním středu a pak si dávám odpovědi. Nehledám odpovědi z venku, ale jdu si pro ně do sebe. Láska je totiž stav bytí a ne vztah. Takže dnes miluji - sebe a když sebe, tak všechny a bez rozdílu a většinou je to tak, že kdo chce, tak se se mnou baví a kdo nechce, tak ode mě utíká pryč. Miluji - milovat. V ničem jiném to není, než se skamarádit s egem, shazovat ze sebe slupky a umět našeho drahého egouška zaměstnat, aby nám byl v našem životě platný a k užitku ne na bolehlav a plkání o druhých lidech, a srovnávání a posuzování. Když jsem se jednou ptala na to, jak vlsatně využívat to, co nosíme na krku, tedy hlavu, přišla mi odpověď mého vyššího já: "Nemyli a budeš vědět a když už budeš vědět, tak i to, kdy a jak myslet." <3
5.4.2014 17:41:25
Děti mám věkově hodně od sebe.První jsem měla mladá,nezralá na mateřství.Druhé přesně opačně.S tím prvním,přestože byl prvorozený prakticky nemáme vztah.Ani dobrý ani špatný.Žádný.Mladší je vymazlené dítě,se kterým se hodně potřebujem.
Zdena
  • 
2.4.2014 12:25:02
Když byly děti malé, měla jsem blíž k synovi, máme velmi podobnou povahu, jsme uzavřenější. Roli hrál i fakt, že byl prvorozený a všechno s ním bylo nové a poprvé. V pubertě mohla mít dcera pocit, že ji mám méně ráda, protože jsem na ni musela být přísnější. Když něco neudělal syn, řekl: "To jsi hodná, žes mi to připomněla.", zatímco dcera začala odmlouvat. Dnes může mít syn pocit, že mám dceru raději, protože s ní máme ty společné ženské zájmy, víc si povídáme. Nevím, jak lze lásku měřit. Ke každému se chovám jinak, ale ráda je mám stejně.
 Příspěvky 110 z 33 [Dalších 23 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.