| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Konečně máme Vojtíška

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 51 [Dalších 31 >>]
Petr
  • 
15.1.2014 14:59:39
Je skvělé, že se autorce narodil před několika roky Vojtíšek, a vše v pořádku proběhlo, tedy až na možná zbytečné zásahy, z nichž jeden WHO nedoporučuje jako neúčinný a potencionálně nebezpečný.

Pamatuji dobu, kdy za každým článkem o nemedicínském, nedejbože domácím porodu byly kilometry opovržlivých komentářů typu matka - vražedkyně, a mezi nimi se krčilo pár osamělých, volajících po hlasu rozumu.

Ale nepamatuju, že by v nějakém článku o domácím porodu nějaká domarodka nabádala ostatní ženy, ať v žádném případě nechodí rodit do porodnice, protože je to nebezpečné.

Ve skutečnosti, zahraniční studie, které už tady byly v jiných článcích zmiňovány a zdrojovány (a já se s nimi hledat nebudu) tvrdí, že míra nebezpečí vychází u porodů doma a porodů v nemocnici stejná.
Tyto studie ovšem nezkoumaly české nemocnice.

Ať mi autorka článku promine, ale kdyby byla tak laskava a vypsala sem do diskuse, co ji konkrétně vedlo k zveřejnění tohoto článku, a hlavně s takovým závěrečným odstavcem, takovou dobu po porodu, a jak se jí to jeví ve světle výše zmiňovaných studií, které si jako lékařka jistě může dohledat? Moc by mne to zajímalo, bez ironie.
lila +3
15.1.2014 9:03:55
A myslis ze v porodnici se neumira? Kolik je i lekari zanedbanych porodu...

Ale jinak i pri autohavariich je kolik smrtelnych nehod denne a taky taky vsichni vychazime denne ven hazardujeme. Zbytecne ?!....
Klarisanek
14.1.2014 20:55:06
....... ja osobne jsem absolutne proti domacim porodum, ale takhle slohovka popisujici porod jako by ho psala tretacka zakoncena agitkou hodnou prvnaka, me dostala.
Šešule
14.1.2014 19:57:53
Tohle jsem nedávno řešila s jednou ženou. Bydlí ve stejném kraji, chce rodit ve špitále, ale co nejpřirozeněji, a neví kam. Napadá mě akorát Kadaň, ale když pak člověk čte ty zkušenosti, tak i tam je to asi hodně o štěstí.
Kdybych jela rodit do nemocnice dneska, tak bych tam jela s řádně rozjetýtm porodem, aby nebyl čas na zbytečný zásahy, a s nějakým doprovodem, co ví, co chci (chlapa asi ne, ten je citově zainteresovaný).
Tutenstein
14.1.2014 16:47:02
znam domarodku, rodila doma x te miminko, z jsjiho vypraveni mi krasne bezel mraz po zadech...uz jen dle vypraveni,super.Chtela to tak,byla spokojena.

Rodila jsem 4x v porodnici, az na potreti jsem vedela CO a JAK chci.
Nemam pocit,ze by me tam nekdo mucil vnucoval mi,atd...
Poslouchali,naslouchali,ale byla jsem rouhodnuta,mozna je imuchlacholilo,ze rodim pomx te.Nevim,

Spis me prudila ta pece pak, nutne vazeni, zapsovani, ukazka to a tam...Ikdyz jsem se snazila nad to povznest a kojika dle sveho a psala tam co uznam za vhodne,pomcvrte jsem byla rozhodnuta pro ambu porod...vyslo to jinak,ditko byl nedonosenec.
Markéta, kluci 12 a 5
  • 
14.1.2014 15:51:03
Kéž by mě doktor vždy chápal jako partnera, se kterým je třeba kvalitně komunikovat.
katka+synek2007
14.1.2014 15:22:19
Hmm.... Já žádnou domarodku osobně neznám. Ale věřím, že v případě normálního porodu na tom něco být může. Docela to teď řeším, čekám druhé a chtěla bych to opravdu co nejpřirozeněji i když jednoznačně v porodnici. Syna jsem rodila před šesti lety ve Strakonicích, byla jsem relativně spokojená - taky je to Baby frendly hospital, ale nějaké komplikace při a hlavně po porodu byly (naštěstí jen u mě) a domnívám se, že proto, že mi Dr na kontrole udělala hamiltona, aniž by se mě ptala. Bylo to týden před termínem a žádné komplikace jsem neměla.
Přestěhovali jsme se do Karlovarského kraje, tak jsem zatím googlila porodnice tady. Většinou toho slibují dost(až mě překvapilo, jak se to za těch šest let změnilo), ale oficiálním stránkám se zase nedá asi úplně věřit. Na druhou stranu po přečtení diskusí nejsem o nic moudřejší, všude je chvála i hanění ve stejné míře. Totéž mezi známými, ať rodily kdekoliv. Fakt nevím, jak to nakonec vyberu, asi to budu muset objet a mluvit s personálem. Naštěstí mám čas až do srpna. Nemáte někdo nějaký tip?
Šešule
14.1.2014 15:12:55
Tím myslím, že rizika jsou jinýho druhu, ale pravděpodobnost průseru s blbým výsledkem podobná~d~
Šešule
14.1.2014 15:11:50
Prostě: Doma máš riziko, že se to nestihne, v nemocnici zas, že ti k tý smrti/ postižení aktivně dopomůžou blbým zásahem. Nízkoriziková rodička má zhruba stejný riziko doma s PA jako ve špitále, že umře ona, nebo děcko.
Šešule
14.1.2014 15:09:10
U nás takový oficiální statistiky nejsou. Jasně, lze dojít k tomu, kolik dětí u nás umřelo při porodu mimo ZZ, kolik se jich mimo ZZ narodilo, ale o plánovaných PD s PA u nás oficiální statistika není. Lze se domoct výsledků ze zahraničí.
Občas o tom píše do novin a mluví do médií biostatistička Markéta Pavlíková. Zkus si ji vygooglit.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 51 [Dalších 31 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.