| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Když rodič řekne "Jdu do práce"

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 28 [Dalších 8 >>]
LaDa_A (2 deti)
23.8.2013 6:56:14
U nas tohle provozuje skola uz dlouho. Jednou za rok dva udelaj cerstvy dotaznik aby zjistili co rodice delaji a kdo by mal zajem ve skole prezentovat svoji praci, a pak udelaj kalendar kdo prijde ten rok do skoly, zhruba tak 5-8 rodicu za skolni rok, podle "zajimavosti" povolani.
Nejde o to aby se prezentoval kazdy rodic ale skola si vybira jednak karierne zajimave profese a jednak neco neobvykleho.
A ano - je to zalezitost volneho casu rodicu cili pul dne dovolene nebo proste jak si to v praci zaridis. Ale to neni problem, "dobra skola" se podle mne pozna i podle toho jak moc jsou rodice zapojeni, jak moc jsou ochotni pro ni udelat a jak moc opravdu i delaji.
Darka,4+1
  • 
22.8.2013 23:41:18
"Vydělává peníze." A jakpak je vydělává? "Přece ze šuplíku!" - pravil náš synek
Monika
22.8.2013 22:35:09
No, ono se 4 dětma je to určitě opravdu těžký zvládnout podobné "školně-mimoškolní akce", takže chápu, že to neděláš, ale myslím, že děti (minimálně do puberty) o takové zapojení rodičů stojí a je jim líto, když jejich maminka nepřijde, pokud většina ostatních ano. Já mám teď z toho trochu strach, pokud najdu práci, jak budu podobné věci zvládat. Starší syn jde do 1. třídy, ve školce jsem se všeho účastnila (mladší dítě s sebou), nevím, jak by to přežil, kdyby to nešlo, teď tam nastupuje mladší a jestli bude stejná ... Já taky nepotřebuju vyrábět adventní věnce nebo malovat kraslice a přežila bych bez účasti na vánoční besídce, ale děti to berou jinak ...
Pavla
  • 
22.8.2013 22:29:43
No podle mě si dělá učitelka obrázek podle rodičů. Moje máma 30 let učí na gymnáziu. Takže názorů na toto téma jsem si vyslechla od ní i jejích kamarádek. Mám samozřejmě svojí hlavu, ale s učitelkama se raději snažím vycházet a spolupracovat. Přeci jenom člověk nikdy neví jak to tomu dítku půjde. No a kamarády si děti berou po domluvě k nám (neboť nechodí do spádové školy, ale vozíme je) a pak jdou zase děti naoplátku k nim. Jak jsem psala snažím se, aby měly vrstevníky. Rodina a prarodiče si myslím, že nestačí. Chtěla bych, aby se v kolektivu uměly pohybovat. Dcera je docela stydlivá, neumí se moc prosazovat a rozhodovat. Neříkám, že to není časově náročné, že jsem někdy nepadala na hubu a neměla toho dost. Ale říkám si, že když je to naučím teď, budou samostatnější v dospělosti, budou si umět říci o věci, které budou potřebovat a neztratí se. Alespoň doufám.
Lída + 4
22.8.2013 20:52:33
Já si svoje spolužáky pamatuju, občas se i scházíme (i když během školní docházky jsme si moc nesedli), ale velkou část spolužáků dětí vidím leda tak na fotkách třídy. ~;) Ono je něco jinýho, když všechny děti bydlej pár kroků od školy, a když jich půlka dojíždí bůhví odkud. Moji rodiče taky většinu našich spolužáků neznali, nevím, kde by k tomu přišli (pokud to nebylo těch pár, se kterejma jsme se navštěvovali).
Jo, besídky a podobný akce jsou sice hezká věc, ale občas v naprosto nemožnou dobu. Ne každej si na to může volno vzít. Tvořivá odpoledne - to ani náhodou. Na takový věci chodit nehodlám (obvykle se vyrábí nějakej divnej dekorační nesmysl, jako třeba adventní věnec). I tak jsem učitelky znala všechny, člověk je dostatečně pozná i bez podobnejch opičáren, s řadou z nich se potkáváme a většinou i prohodíme pár slov (včetně učitelek ze školky, kam i nejmladší dítě přestalo chodit před devíti lety).
22.8.2013 20:28:44
no vidíš, pro mne jsou spolužáci mých dětí fakt důležití, i učitelka... Jsou to lidé, s kterými tráví mé dítě spoustu času, jsou to lidé, kteří ho mimo jiné i formují... Světe div se, já si své spolužáky stále pamatuji a rozhodně si je pamatuje i má máma (měla nás tři děti). I za cenu dovolené či napracování volna se snažím absolvovat všechna setkání rodičů v MŠ, ZŠ, besídky, vystoupení, tvořivá odpoledne... A kdo ví, možná i to rozhodlo, když jsme nemohli pro prostředního syna sehnat školku, v té naší si nás totiž pamatovali z dob, kdy tam chodila dcera - znali nás všechny učitelky a my je...
Lída + 4
22.8.2013 19:47:30
Hm, a kde na to má člověk brát čas, to mi řekneš? Hele, očko u učitelky si fakt dělat nehodlám, nevím, proč bych měla. A ty si na cizí děti čas děláš? Dovolenou na něco takovýho fakt plácat nehodlám.
Pavla
  • 
22.8.2013 18:29:13
Učitelka ukradená, spolužáci ukradení. Pěknej příklad pro děti, hlavně, že jsou ještě čtyři. Budou to předávat dál a dál. Pak to tady ve státě vypadá jak to vypadá. Pracovat by se mělo na mezilidských vztazích. Češi hlavně.
Mě se to jako nápad zdá pěkné. A jsem ráda, když můžu mít o věcech co se dějí ve škole trošku přehled. U dětí ve třídě se například četlo prvňáčkům. Malej byl rád a já měla slzy v očích. Když jsem viděla jak bedlivě poslouchají a jsou spokojeni. Spolužáci mi ukradení nejsou, snažím se, aby děti měli v rámci svých vrstevníků kamarády.
Hanča
  • 
22.8.2013 16:31:03
Taky jsem svého času nestíhala třídní schůzky. Zaměstnavatel mne neuvolnil ani neumožnil si práci napracovat. A brát si na to dvolenou? Děkuji, tu mám na jiné věci, stačí mi, když se doma něco podělá a nejde to opravit po večerech.
Lída + 4
22.8.2013 14:53:44
Jo, na svoje dítě si čas udělám, ale jeho spolužáci jsou mi víceméně ukradený. ~;) Nevím, proč bych si na ně měla dělat čas.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 28 [Dalších 8 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.