LaDa_A (2 deti) |
|
|
23.8.2013 6:56:14
U nas tohle provozuje skola uz dlouho. Jednou za rok dva udelaj cerstvy dotaznik aby zjistili co rodice delaji a kdo by mal zajem ve skole prezentovat svoji praci, a pak udelaj kalendar kdo prijde ten rok do skoly, zhruba tak 5-8 rodicu za skolni rok, podle "zajimavosti" povolani.
Nejde o to aby se prezentoval kazdy rodic ale skola si vybira jednak karierne zajimave profese a jednak neco neobvykleho. A ano - je to zalezitost volneho casu rodicu cili pul dne dovolene nebo proste jak si to v praci zaridis. Ale to neni problem, "dobra skola" se podle mne pozna i podle toho jak moc jsou rodice zapojeni, jak moc jsou ochotni pro ni udelat a jak moc opravdu i delaji. |
Darka,4+1 |
| • |
22.8.2013 23:41:18
"Vydělává peníze." A jakpak je vydělává? "Přece ze šuplíku!" - pravil náš synek
|
Monika |
|
22.8.2013 22:35:09
No, ono se 4 dětma je to určitě opravdu těžký zvládnout podobné "školně-mimoškolní akce", takže chápu, že to neděláš, ale myslím, že děti (minimálně do puberty) o takové zapojení rodičů stojí a je jim líto, když jejich maminka nepřijde, pokud většina ostatních ano. Já mám teď z toho trochu strach, pokud najdu práci, jak budu podobné věci zvládat. Starší syn jde do 1. třídy, ve školce jsem se všeho účastnila (mladší dítě s sebou), nevím, jak by to přežil, kdyby to nešlo, teď tam nastupuje mladší a jestli bude stejná ... Já taky nepotřebuju vyrábět adventní věnce nebo malovat kraslice a přežila bych bez účasti na vánoční besídce, ale děti to berou jinak ...
|
Pavla |
| • |
22.8.2013 22:29:43
No podle mě si dělá učitelka obrázek podle rodičů. Moje máma 30 let učí na gymnáziu. Takže názorů na toto téma jsem si vyslechla od ní i jejích kamarádek. Mám samozřejmě svojí hlavu, ale s učitelkama se raději snažím vycházet a spolupracovat. Přeci jenom člověk nikdy neví jak to tomu dítku půjde. No a kamarády si děti berou po domluvě k nám (neboť nechodí do spádové školy, ale vozíme je) a pak jdou zase děti naoplátku k nim. Jak jsem psala snažím se, aby měly vrstevníky. Rodina a prarodiče si myslím, že nestačí. Chtěla bych, aby se v kolektivu uměly pohybovat. Dcera je docela stydlivá, neumí se moc prosazovat a rozhodovat. Neříkám, že to není časově náročné, že jsem někdy nepadala na hubu a neměla toho dost. Ale říkám si, že když je to naučím teď, budou samostatnější v dospělosti, budou si umět říci o věci, které budou potřebovat a neztratí se. Alespoň doufám.
|
Lída + 4 |
|
22.8.2013 20:52:33
Já si svoje spolužáky pamatuju, občas se i scházíme (i když během školní docházky jsme si moc nesedli), ale velkou část spolužáků dětí vidím leda tak na fotkách třídy.
Ono je něco jinýho, když všechny děti bydlej pár kroků od školy, a když jich půlka dojíždí bůhví odkud. Moji rodiče taky většinu našich spolužáků neznali, nevím, kde by k tomu přišli (pokud to nebylo těch pár, se kterejma jsme se navštěvovali). Jo, besídky a podobný akce jsou sice hezká věc, ale občas v naprosto nemožnou dobu. Ne každej si na to může volno vzít. Tvořivá odpoledne - to ani náhodou. Na takový věci chodit nehodlám (obvykle se vyrábí nějakej divnej dekorační nesmysl, jako třeba adventní věnec). I tak jsem učitelky znala všechny, člověk je dostatečně pozná i bez podobnejch opičáren, s řadou z nich se potkáváme a většinou i prohodíme pár slov (včetně učitelek ze školky, kam i nejmladší dítě přestalo chodit před devíti lety). |
|
|
22.8.2013 20:28:44
no vidíš, pro mne jsou spolužáci mých dětí fakt důležití, i učitelka... Jsou to lidé, s kterými tráví mé dítě spoustu času, jsou to lidé, kteří ho mimo jiné i formují... Světe div se, já si své spolužáky stále pamatuji a rozhodně si je pamatuje i má máma (měla nás tři děti). I za cenu dovolené či napracování volna se snažím absolvovat všechna setkání rodičů v MŠ, ZŠ, besídky, vystoupení, tvořivá odpoledne... A kdo ví, možná i to rozhodlo, když jsme nemohli pro prostředního syna sehnat školku, v té naší si nás totiž pamatovali z dob, kdy tam chodila dcera - znali nás všechny učitelky a my je...
|
Lída + 4 |
|
22.8.2013 19:47:30
Hm, a kde na to má člověk brát čas, to mi řekneš? Hele, očko u učitelky si fakt dělat nehodlám, nevím, proč bych měla. A ty si na cizí děti čas děláš? Dovolenou na něco takovýho fakt plácat nehodlám.
|
Pavla |
| • |
22.8.2013 18:29:13
Učitelka ukradená, spolužáci ukradení. Pěknej příklad pro děti, hlavně, že jsou ještě čtyři. Budou to předávat dál a dál. Pak to tady ve státě vypadá jak to vypadá. Pracovat by se mělo na mezilidských vztazích. Češi hlavně.
Mě se to jako nápad zdá pěkné. A jsem ráda, když můžu mít o věcech co se dějí ve škole trošku přehled. U dětí ve třídě se například četlo prvňáčkům. Malej byl rád a já měla slzy v očích. Když jsem viděla jak bedlivě poslouchají a jsou spokojeni. Spolužáci mi ukradení nejsou, snažím se, aby děti měli v rámci svých vrstevníků kamarády. |
Hanča |
| • |
22.8.2013 16:31:03
Taky jsem svého času nestíhala třídní schůzky. Zaměstnavatel mne neuvolnil ani neumožnil si práci napracovat. A brát si na to dvolenou? Děkuji, tu mám na jiné věci, stačí mi, když se doma něco podělá a nejde to opravit po večerech.
|
Lída + 4 |
|
22.8.2013 14:53:44
Jo, na svoje dítě si čas udělám, ale jeho spolužáci jsou mi víceméně ukradený.
Nevím, proč bych si na ně měla dělat čas. |
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3
Živý betlémVsetín
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.