Šešule |
|
|
19.6.2013 20:19:30
Henrietko, asertivní konverzace předem- s kým? Nevíš, na jakou směnu narazíš a i kdybys trefila na ty, s kým jsi se domlouvala neznamená, že to bude jak slibovali. Oni ve spoustě nemocnic předem odkývou kde co a pak přijde na porod... a vlk taky sliboval, že jo
![]() A jak rodit bezbolestně? Třeba zkusit něco udělat s postojem "my ženy při porodu tak trpíme" ![]() |
Líza |
|
|
19.6.2013 17:20:01
S kterým lékařem se chceš pobavit předem? Se svým ambulantním gynekologem? To je asi k ničemu. S doktorem z poradny v porodnici? Ten tě rodit nebude. S doktorem, kterej tě přijímá? Ale ani on tě rodit nemusí, pokud se mezitím vystřídají služby.
Ne každej si platí k porodu svého porodníka. |
|
|
19.6.2013 16:59:50
A nemůže být ta asertivní konverzace trochu i předem? Pobavit se s lékařem o tom, jak to chci. Mně pořád připadají špatně dvě věci. Jednak ta, že lidi nechápou, že doktoři tu skutečně jsou pro nás, ne my pro ně a jednak ta, že my ženy při porodu tolik trpíme. Copak to nejde rodit bezpečně s dohledem lékaře a zároveň v pohodlném prostředí a bez bolesti? Respektive chtěla bych to fakt umět jako některé ženy, které tvrdí, že porodily ani nevěděla jak. Ale sama nevím, jak na to.
|
Dana, dvě děti |
| • |
19.6.2013 12:23:39
1. V porodním tranzu a po mnoha hodinách bolestí jsem si přála, aby mi někdo okamžitě usekl hlavu. Podepsala bych cokoli, byla jsem naprosto bezbranná. Proto se asi zvířata při porodu uklidí někam, kde jim nehrozí nebezpečí.
2. Lékaři se v mnoha případech chovají, jako by byli bozi. Hluboce si vážím těch, kteří ke mně z nebes znalostí a zodpovědnosti dokážou sestoupit. Několik jich znám. |
.kili. |
|
19.6.2013 10:27:22
"Tak co, jsem divná"
Ale vůbec ne, jen asi nebudete pasovat do formátu těch, které cítí a naplňují svou potřebu vyjadřovat nespokojenost se zdravotní péčí, se zdravotníky, se vším. Chtějí naplňovat své představy a nic na tom zlého. Trochu problém je se způsobem, jakým to činí. |
stefka |
|
|
19.6.2013 8:48:41
Naprosto souhlasím, měla jsem to stejně a divná si nepřipadám, spíš naopak.
![]() |
|
|
19.6.2013 8:47:57
Tak tak.
|
.kili. |
|
19.6.2013 1:08:33
"Tímto přístupem se tyto ženy dostávají do konfliktu se stávajícím medicínským systémem"
Ale to nikoli, není důvod pro který by se měly dostat do takového konfliktu. Chtějí se postarat jak samy dovedou a nikdo jim nenařizuje (ani nařídit nemůže) aby činily jinak, jen snad obecně doporučuje, případně upozorňuje na risika a toť vše. Mohl byste dát příklad takového konfliktu. |
katka+synek2007 |
|
|
18.6.2013 22:43:07
![]() |
Eilatt |
|
18.6.2013 19:41:22
Mileno
úplně souhlasím. Nevím jak autorka, ale asertivní dokáže být u porodu opravdu málokdo a není to doba, kdyby se měl člověk nějak vehementně domáhat svých práv a brát si s sebou bodyguardy, aby to případně vyřešili za něj. Má se soustředit na porod za pomoci milého personálu, který vyjde maximálně vstříc. Bohužel je to otázka velkého štěstí, české zdravotnictví a porodnictví je v tomhle 100 let za opicema, i když výsledkama se rádo chlubí, tak přístup k pacientům pořád dost pokulhává, i když pokroky jsou. Všechna ta porodní turistika za "přátelkou, baby/matka friendly" porodnicí by být neměla, stejně je to kolikrát zbytečný, protože stačí jedna sestra důra a nepříjemný lékař a všechny sliby z předchozí návštěvy jsou akorát chyby... |
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3
Živý betlémVsetín
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc
Advent na KarlštejněBeroun
Předsilvestrovský výstup na BrdoKroměříž Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.