Líza |
|
|
21.6.2013 10:42:35
Kili, to sice zní hezky, ale já párkrát rodila. Není v zájmu rodičky handrkovat se o naplnění práv pomocí shánění přednosty porodnické kliniky v sobotu o půlnoci nebo přivolávání policie (která na to stejně bude s prominutím čumět jak puk a nebude vědět, co dělat - extrapolace z jiných mých zdravotnických zkušeností s policií), v zájmu rodičky je prostě porodit na bezpečném místě, a pokud tedy chce rodit v porodnici, tak v bezpečném zdravotnickém zařízení, ne před vraty za diskuse s policajtem.
Tohle prostě je pro tu konkrétní rodičku neřešitelná situace. Řešitelná je možná pomocí stížností ex post, ale na to se každá vybodne, protože má po porodu jiné starosti. Pokud jde o tvou poznámku o tykání - zde je to zdvořilé, je to tady komunita a tykání tu vyjadřuje cosi pozitivního. Chápu, že ze soudružského tykání máš osypky, ale skutečně není třeba se ohrazovat, že jsi tu s námi kozy nepásl, my se sebou navzájem taky ne, tohle prostě je z principu neformální společenství. |
.kili. |
|
21.6.2013 9:52:34
Ad Líza :
Jen pro Vás drobnou poznámku v mému poměrně silnému podjetí proti tykání. Je zavdáno prožitou minulostí, v níž si troufnul kdejaký soudruh tykat komukoli, tedy i nesoudruhovi. Svévolné tykání ve mně navozuje okamžitou vzpomínku na tu dobu a nejsou to vzpomínky na nějaké extra šťastné dny. A soudruzi také vytrvale sdělovali ono "my si tu všichni tykáme" a dodávali cosi o staromilství a buržoazních přežitcích. |
.kili. |
|
21.6.2013 9:33:58
- "Ale jakápak právní norma, o tu nejde."
jistěže o to jde - "Prostě nejsi regostrovaná rodička? Máš smůlu, jeď si rodit, kam chceš. " to je jistě v rozporu s právními normami. Pokud se tomu nebrání, marné, jak jsem i psal, volenti non fit iniuria. - "Zkus třeba odmítnutým poradit, ať se brání soudně - než proběhne jednání soudu, bude dítěti půl roku. " takovou radu bych nedal, byť jistě je možné soudně se domáhat odškodnění. Ale při odmítnutí péče rodičce je možno vyžádat neodkladné řešení cestou nadřízeného tomu odmítajícímu, cestou linky na zdrav. pojišťovnu a v krajním případě i přivoláním policie. |
.kili. |
|
21.6.2013 9:29:20
- "nedodržuješ netiketu a vykáš ostatním, je trochu nezdvořilé, ale budiž, lidé jsou tak tolerantní a nevytýkají ti to."
ukažte mi prosím, kde netiketa tohoto serveru uvádí tykání jako pravidlo ." ohrazovat se na diskusním internetovém fóru proti tykání, je trochu... legrační." je to možné - "Tvoje vykání na diskusích na Rodině je asi tak stejně nevhodné, jako kdybych přišla k tobě do ordinace osobně se svým dítětem a začala ti tykat. " ukažte mi to pravidlo a přijmu toto Vaše přirovnání za patřičné |
.kili. |
|
21.6.2013 9:27:07
- " je to místní norma."
netiketa serveru ji neuvádí - "Doktor jste vy, takže mluvím o vašich dojmech." no, psala jste o slovních kličkách doktora, co nerodil a žádné zkušenosti s porodem a chováním personálu v nejrůznějších porodnicích nemá. To je po Vámi uvedeném vysvětlení vskutku intuitivní premisa. Navíc, možná mluvíte o mých dojmech, ale příklad jste neuvedla. - "Internetové diskuze nejsou místo k snášení věrohodných důkazů, ! a neměly by být místem pomluv - "nicméně i tak mají některé zkušenosti svoji váhu." to jistě, a to tím větzší, čím více jsou podloženy a tím menší, čím méně. - "Navíc mám nějaké zkušenosti z porodnic, takže mohu posoudit, jestli ty zkušenosti mohou mít reálný základ. " posoudit to možná můžete, otázka jak relevantně, nicméně - jistěže ony zkušenosti mohou mít reálný základ, konečně to jsem také uvedl. Je ovšem jistý rozdíl ve významu slov může a je. |
Líza |
|
|
21.6.2013 9:14:20
Ale jakápak právní norma, o tu nejde. Prostě nejsi regostrovaná rodička? Máš smůlu, jeď si rodit, kam chceš. Zkus třeba odmítnutým poradit, ať se brání soudně - než proběhne jednání soudu, bude dítěti půl roku.
|
Líza |
|
|
21.6.2013 9:12:40
Kili, že nedodržuješ netiketu a vykáš ostatním, je trochu nezdvořilé, ale budiž, lidé jsou tak tolerantní a nevytýkají ti to. Nicméně ohrazovat se na diskusním internetovém fóru proti tykání, je trochu... legrační. Tvoje vykání na diskusích na Rodině je asi tak stejně nevhodné, jako kdybych přišla k tobě do ordinace osobně se svým dítětem a začala ti tykat.
|
Eilatt |
|
21.6.2013 7:59:45
kili
tady si tykají všichni, je to místní norma. Ale jestli tak lpíš na vykání, budu vykat. Doktor jste vy, takže mluvím o vašich dojmech. Internetové diskuze nejsou místo k snášení věrohodných důkazů, nicméně i tak mají některé zkušenosti svoji váhu. Navíc mám nějaké zkušenosti z porodnic, takže mohu posoudit, jestli ty zkušenosti mohou mít reálný základ. |
.kili. |
|
20.6.2013 22:29:51
- "ale plky na netu jsou i ty tvoje. "
myslewt si to můžete. Apropos, nevzpomínám si, že bychomsi my dva kdy spolu potykali. - " Konkrétní zkušenosti žen mají určitě větší váhu, než slovní kličky doktora, co nerodil a žádné zkušenosti s porodem a chováním personálu v nejrůznějších porodnicích nemá. " to je možné, nicméně jednak o takovém doktorovi tu řeč není a jednak zkušenosti tu jsou popsány bez relevantních důkazů, takže to za věrohodný popis mít nelze - " pořád je to objektivnější vzorek, než tvoje dojmy." a) objektivnější vzorek neobjektivních údajů é neobjektivní vzorek b) nevím, které mé dojmy máte na mysli, žádný příklad jste neuvedla |
.kili. |
|
20.6.2013 22:24:45
"konstatují se fakta. NENÍ ale fakt, že má rodička možnost vybrat si porodnici podle svého gusta."
to ani nikdo netvrdí, ani to není její právo. - "Registrace v pražských porodnicích ještě v prvním trimestru," žádná právní nornma nic takvého neurčuje. Volenti non fit iniuria. - "odmítání rodiček kvůli kapacitě... " to se jistě neděje, ale Vy nejspíše míníte odmítnutí skrze absenci lůžek, resp. jejich plné obsazení, odmítnout v takovém případě přijetí těhotné do péče je možné jen za jistých okolností, nicméně tím není zpochybněno ani dotřeno právo na volbu poskytovateoe péče (vybrat si lze jen z toho, co je na výběr) |
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3
Živý betlémVsetín
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.