| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Žijeme skromně. A co na to děti?

 Příspěvky 110 z 164 [Dalších 154 >>]
3.12.2013 20:45:14
Tak se třeba vymění. ~;) Nebo pracují na částečné úvazky u různých zaměstnavatelů.

Ono když pak máš doma děcka a dobytek, a pokrýváš prakticky celou spotřebu svými zdroji, tak to ten čas dá...
3.12.2013 20:42:40
Asi tak - i nejzarytější ekologové mají internet ( a znám jich osobně dost). Pracují, popřípadě píší blogy a články, nebo třeba udávají opuštěná zvířata...
Ines
  • 
21.12.2012 14:23:34
já vím, že reaguju po měsíci, ale nedá mi to - souhlasím, že by to chtělo omezit zbytečný světelný smog, i veřejné osvětlení by se dalo zhasnout, dejme tomu od 23 do 5....
10.12.2012 16:45:29
Pardon, ale úplně nechápu, proč by ekologicky žijící člověk neholdující konzumu neměl využívat internet? V čem se to "bije"? (Je to obdobné, jako předhazování někomu, kdo se snaží žít co nejvíc v souladu s přírodou, že jezdí autem apod. :-( ).
10.12.2012 12:54:19
No kdyby požadovala jen jeden kapesníček z balíčku, kde jich je 10 kousků, tak by to byla jistě přeháňka. Ale pokud chtěla jeden balíček z balení 10 balíčků, tak to je přece zcela legitimní požadavek. A přístup obchodu, byť by to byl hypersupermegamarket, který "nesmí" takto 1 balíček prodat, považuju za dost arogantní. To je, jako byste potřebovali roličku toaleťáku, ale museli si jich koupit jen celou sadu 30 kusů, protože je to obchodní balení.
Ještě to pochopím v případě různých "akcí", které se vztahují právě na to celé balení, ale to je myslím jiná situace...
4.12.2012 8:23:21
ahojky všem§
moc často sem nepíšu, ale tohle se nedá. Nějak jsme ten článek bohužel nepochopila:-( myslím, že to je na každém z nás, jak se bude chovat a jak bude vychovávat svoje děti. Někdy nepomůžou ani peníze a někdy nepomůže ani skromnost a ani láska aby bylo vše nejlepší. Jsem husákovo dítě, starali se o mě od 8 let prarodiče.
Chata, chata, očas NDR, jednou se školou v Jugošce. Neznala jsme nic jiného néřešila jsme to, ale později mi bylo líto, že holky mohly, já ne, holky měly a já ne. Snažila jsme být rozumná, ale hlavě jsme to nevysvětlila. Dnes má dvě děti, s manželem dům s velkou zahradou bez malin a jednoho velkého koníčka - motorky. V práci budu tak dlouho abych dětem dokázala zaplati kroužky, protože je to baví, školku a školu v přírodě, protože se jim to líbí a nám dospělím pár litrů benzínu, abychom si od nich odpočinuli:-) Miluje že bych si našla práci za míň peněz abych byla víc s nima doma, nevím jestli by to ocenily? Nemají ani mobily, svůj jim nepůjčuji, na počítač si vzpomenou jednou za měsíc. Trávíme spolu každou volnou chvilku, lyžujeme, bruslíme, plaveme, pečeme spolu, pomáháme tátovi v garáži! Někdy mám pocit, že bych potřebovala naklonovat, ale měnit nebudu! jsem takhle spokojená, hlavně když vidím jak jsou šťastné:-) Přeji všem ať si vyberou to co je důležité pro ně a pro jejich rodinu. Protože snad na ničem nezáleží víc než na nich! Někdy se může stát, že zítra tu nebudou a místo krásných okamžiků zůstane jenom bolest! Tak si užijte vánoční čas tak a nebo tak!
susu
  • 
4.12.2012 7:48:20
~R^
U nás doma to nebylo až takové a důvody byly jiné, ale ano, taky si pamatuju své nesplněné dětské touhy.
susu
  • 
4.12.2012 7:43:40
A já se ti už omluvila, pokud jsem se u tebe pletla. Jenže tvoje reaKCE MĚ PŘESVĚDČUJÍ, ŽE NEPLETLA,(sorry) protože bys to dokázala přijmout.
Katuka+Vítek11/06+Danek10/09
3.12.2012 20:51:20
Souhlasím, rozhodně to stojí za úvahu. Každý nadstandart si žádá penízky a ty se někde a někdy musí vydělat.
Také se domnívám, že na žití na vyšší noze si člověk zvykne snadno, ale opačně to jde hůř. Tak si myslím, že zdravější je zůstat při zemi.
Jasně jsou rodiny, které mají rozpočet tak akorát, ale alespoň ty co potkávám u syna ve školce, tak ty mají určitě kde ušetřit.
Nejvíce mě mrzí, když slyším řeči typu, já jsem musela zpátky do práce a mé dítko ve třech do školky, protože bychom to neutáhli. No ráda bych se jim porýpala v rozpočtu.
Ale aby jeden rodič byl celý život doma a druhý to táhnul mě přijde dost nebezpečné. Co až tomu tahounovi zanikne pracovní poměr co pak?

Ája
  • 
3.12.2012 17:46:09
Měla jsem rodiče, kteří ctili zásady velmi podobné tobě. Moje vzpomínky na dětství jsou poněkud nepříjemné, vědomě jsem hodně věcí vytěsnila.
Bylo jim jedno, jak doslova trpím výsměch ve škole (nad to se povznes...), jak moc toužím po tom, hrát si s podobnýma hračkama jako kamarádky. Později jsem chtěla jít občas na diskotéku, mít vlastní rifle (po roce 89)... Vidět aspoň jednou moře, nebo se projet na sjezdovce. O výletech jsem si mohla nechat zdát, na to nebyl čas, pořád něco zrálo, bylo potřeba obdělat, zpracovat. V zimě opravit na baráku, nářadí, ušít šaty na léto... Volný čas s rodiči znamenal do zblbnutí trhat rybíz, okopávat petržel, vařit s matkou (dones, podej, hni sebou, umej...). Jinými slovy "makej a nemel".
Společné chvíle jsem v pubertě začala nenávidět, práci na zahradě nesnáším dodnes.
Odešla jsem v 18ti letech z domu. Mám dvě děti, klidně jim koupím sušenky i plastové autíčko. Bez výčitek nakoupím v supermarketu, než bych se cestou z práce táhla o půl hdoiny dýl do malýho krámku. Nenakupuju bez rozmyslu, hodně peču a spousu věcí dělám doma (knedlíky, buchty, chleba, jogurt...). Ale když jsem unavená, vybodnu se na to a koupím. Dětem koupím i toho zatracovanýho kostíka, je mi jedno, jestli si vyberou svůj týdenní mlsek v podobě čokolády, nebo právě kostíka. Věnuju se jim právě díky tomu, že mám dobře placenou práci a nemusím dřít. Můžu jim dopřát jednou za pár let i to moře, znají i dovolenou pod stanem u rybníka. Prostě mají šanci si zkusit od všeho trošku.
Pracuji na plný úvazek, ale nedělám přesčasy. Pokud to jde, tak o víkendu společně něco podnikáme, pokud se mi vyloženě nechce, klidně víkend prolenoším a děti se zabaví.
 Příspěvky 110 z 164 [Dalších 154 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.