maja |
| • |
20.11.2011 21:28:00
chceš říci, že nemáte doma Vánoce ??? Vaše děti neznají Ježíška, rozuměj české děti žijící v Čechách? To si neumím představit... my nejsme věřící rodina, ale ctíme tradice. Prostě Vánoce jsou den spojený s pohádkou o Ježíškovi, pěknou atmosférou, která znamená stromeček, kapra, cukroví, dárky, být spolu atd. Prostě konkrétně pro nás je to takováhle tradice. Nějak si neumím představit, že českému dítěti nosí dárky skřítkové. Ale nic proti.
|
Petra Neomi |
| • |
15.11.2011 12:33:54
Asatru, severské náboženství, ale já málokdy oslovuju konkrétní bohy. V rozporu s biblí asatru je, protože neuznává křesťanského boha, ani svaté.
|
|
|
14.11.2011 15:52:15
Holky (chtela jsem napsat proboha,ale rychle jsem si to rozmyslela),nezerte se.ja jsem se jeste nesetkala s tim,ze by mi nekdo cpal neake nabozenstvi.Chapu,ze nekdo ma hold pech a verici se na neho jen lepi.Ja si myslim,ze neni dulezite verit v Boha,ale mit jakousi moralku a zit v ramci moznosti slusne.
Pokud by mi nekdo cpal jakoukoli viru,tak ho poslu do prd..e. Ja jsem krestan,ale kdyz u nas u dveri zazvonili krestane a rekli mi,ze mam s nima chodit na schuze a ucit se o Bohu,nastvalo me to a odmitla jsem.Ja si verim ve svych kolejich a pokud mam tu potrebu,sama si najdu skupinku lidi se kteryma potrebuju neco probrat.Ale na druhou stranu si myslim,ze neni treba detem na rovinu nerict,ze jsou verici v Boha,v Budhu, v kohokoli jineho a rict jim k tomu svuj vlastni postoj.na tom si myslim,ze neni nic zleho. Ja osobne ziju s evangelikem a u nas doma se vira zadnym zpusobem nepromita.Pokud jdeme nekdy na pulnocni o Vanocich je mi uplne putna jeste jdeme do krestanskeho,nebo evangelickeho kostela. Nasi sousedi ti jsou neverici v nic a Vanoce s detma vubec neslavi.Az se s nima mala po Vanocich sejde a budou si vykladat o darcich,vysvetlim ji jednoduse,ze jim darky nenosi Jezisek,protoze v nej neveri a tim to hasne. Zaroven nechapu jednu znamou,ktera vyrustala v neverici rodine,pak se stala fanatickou Budhistkou a po par letech si vsude vyvesila krestanske obrazky.To je porucha osobnosti si myslim. |
|
|
14.11.2011 15:52:04
Holky (chtela jsem napsat proboha,ale rychle jsem si to rozmyslela),nezerte se.ja jsem se jeste nesetkala s tim,ze by mi nekdo cpal neake nabozenstvi.Chapu,ze nekdo ma hold pech a verici se na neho jen lepi.Ja si myslim,ze neni dulezite verit v Boha,ale mit jakousi moralku a zit v ramci moznosti slusne.
Pokud by mi nekdo cpal jakoukoli viru,tak ho poslu do prd..e. Ja jsem krestan,ale kdyz u nas u dveri zazvonili krestane a rekli mi,ze mam s nima chodit na schuze a ucit se o Bohu,nastvalo me to a odmitla jsem.Ja si verim ve svych kolejich a pokud mam tu potrebu,sama si najdu skupinku lidi se kteryma potrebuju neco probrat.Ale na druhou stranu si myslim,ze neni treba detem na rovinu nerict,ze jsou verici v Boha,v Budhu, v kohokoli jineho a rict jim k tomu svuj vlastni postoj.na tom si myslim,ze neni nic zleho. Ja osobne ziju s evangelikem a u nas doma se vira zadnym zpusobem nepromita.Pokud jdeme nekdy na pulnocni o Vanocich je mi uplne putna jeste jdeme do krestanskeho,nebo evangelickeho kostela. Nasi sousedi ti jsou neverici v nic a Vanoce s detma vubec neslavi.Az se s nima mala po Vanocich sejde a budou si vykladat o darcich,vysvetlim ji jednoduse,ze jim darky nenosi Jezisek,protoze v nej neveri a tim to hasne. Zaroven nechapu jednu znamou,ktera vyrustala v neverici rodine,pak se stala fanatickou Budhistkou a po par letech si vsude vyvesila krestanske obrazky.To je porucha osobnosti si myslim. |
|
|
14.11.2011 15:37:28
A v co veris Peti?Co jsem se koho ptala na viru,vsechny jsou plus minus stejne resp.v hodne vecech se shoduji a kazdy veri tomu,co je mu nejblize,ale jeste jsem se nesetkala s nekym,ci vira je v primem rozporu s bibli.
|
Petra Neomi |
| • |
14.11.2011 12:57:49
KTerého boha? Některé bohy ráda mám, jiné ne :) Někteří nejspíš nemají rádi mě :)
|
Petra Neomi |
| • |
14.11.2011 12:49:57
Betlém je symbol jiného náboženství, než vyznáváme a nevím, proč by jim ho měli ve škole, či školce cpát, zvlášť, když stejně neproberou židovství, islám, i stará nábožeství, která mají domov v zemi, ve které žijeme.
|
Petra Neomi |
| • |
14.11.2011 12:47:46
No, když byla dcera malá, nosili jí dárky vánoční skřítci, tak jako ve spoustě jiných zemí, teď už ví, že si dárky dávají lidi. A neslavíme Stědrý den, ale Yule, nebo prostě Zimní svátek. Stromeček ozdobíme na slunovrat, jen dárky dáváme 24tého, aby je neměla dřív, než ostatní děti. NEvím, jak bych mohla slavit křesťanské svátky, když je má víra v přímém rozporu s nimi.
|
Petra Neomi |
| • |
14.11.2011 12:42:25
U nás na lampionovém průvodu se o martinovi nemluvilo, končil rejem bludiček v trikotech, s pochodněmi a na chůdách u rybníčku :) Ani já, vyslovený pohan, jsem na tom nenašla nic pro své dítě závadného :)
|
Petra Neomi |
| • |
14.11.2011 12:39:28
Zimní slunovrat opravdu není křesťanský svátek :) A vzhledem k tomu, že nejsem ateista, ale pohan, slavíme prostě slunovrat :)
|
Valašský mikulášský jarmekZlín
Radniční vánoční trhyČeské Budějovice
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.