| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vítej Vítku aneb čtvrtorození

 Příspěvky 110 z 121 [Dalších 111 >>]
Mirka,2děti
  • 
5.11.2011 22:25:06
Rozumím Ti v tom, že je potřeba porod neuspěchat a nechat pracovat vlastní tělo a ne porodní asistentky.
První porod jsem nechala v rukách odborníků, protože jsem nic jsem nevěděla a ani nic neřešila, porod byl rychlý, super, ale ty následky. Rychle rychle, nastřihnout (hooodně), zatlačit na břicho a u šití jsem poslouchala, jak výjde císař levněji a že je ta jehla tupá, kde jsou sakra jiné... Tři dny po porodu jsem zkolabovala na celkové vyčerpání. V klidu jsem si sedla na spodek asi až po měsíci a další následky přetrvávaly ještě tak půlroku.
Na druhý porod jsem se připravila, sice jsem musela ustát boj s PA v nemocnici - s hláškama kdybyste přijela dřív..., kdybychom píchli oxytocin..., kdy bychom píchly vodu... měla byste dávno odrozeno, jestli nezačnete do deseti minut rodit, půjdete na křivku... Porod byl o dost delší, ale ještě ten den jsem seděla a normálně fungovala.
leli
2.11.2011 13:12:14
Tak tvůj porod nebyl normální přinejmenším díky tomu, že jsi si zaplatila nadstandard, v podstatě by šlo říct, že jsi zpovykaná matka, která ohrnuje nos nad běžnou, skvělou nemocniční péči a chce cosi navíc. Zjevně si tak nepřijdeš, ale odsuzuješ ...
BludickazBC
1.11.2011 21:41:43
Článek na zamyšlení http://www.zdn.cz/clanek/priloha-lekarske-listy/prirozeny-porod-144713
31.10.2011 23:05:47
Dokonce to celé s velkým zájmem čtou mmámy porodivší již v dávné minulosti.
Rigmor
31.10.2011 22:15:31
Ono je těžké se jakkoli k těmhle tématův vyjadřovat, nikdy si člověk nemůže být jist, že se druhého nedotkne. Při svém prvním těhotenství jsme se takhle sešli asi 4těhotné známé a povídali si - jak jinak - o porodech, které nás měli čekat. Jedna prohlásila, že si určitě zaplatí císaře. Já jsem se udiveně zeptala proč, neb mě i jako nezkušené bylo jasné, že to není ta lehčí cesta. Já nevím, jestli jsem do té otázky nevložila příliš údivu, že to ta známá vzala jako odsouzení nebo co...protože zareagovala zvláštně a nastala trapná situace, zkrátka faux-pas. Je mi jasné, že může být x kontraindikací proti přirozenému porodu včetně těch psychických...která tam zřejmě byla. To se dá samozřejmě pochopit, ale je těžké zareagovat správně, když se někdo zapojí do diskuze, skoro arogantně vyhlásí, že si zaplatí císaře a pak o tom nechce mluvit. A já si připadala jako blbec...No jo, lidi jsou různí, ale jsem si jistá, že většina z nich to nemysli špatně, prostě dochází k nedorozuměním, nikdo do druhého nevidí. Proto je dobré o tom psát, číst - to se dá i anonymně se zachováním soukromí a taky mluvit, to můžou dělat ti, co jim na soukromí až tak nezáleží. A podotýkám, je jiné rodit před cizími lidmi a mluvit o svém porodu před cizími lidmi - všimla jsem si, že se někdo v diskuzi podivoval nad tím, že v soukromí rodící žena o tom pak píše. Já nevím, já ten rozdíl cítím. Moje babička říkala, jak vůbec, ale vůbec netušila do čeho jde, a to měla její máma 8 a ségra 3deti. O tom se prostě nemluvilo, ani mezi ženskými, ani v rodině. Pozdějc asi jo, protože se babi smála jak ta její ségra jako prvorodička rodila doma s přivolaným doktorem a rozčilovala se na doktora, že tam jen tak sedí a čeká a nic jí nepomáhá...:-). Od mala jsem ležela v máminých knížkách k tomuto tématu, ale o pocitech rodící ženy a všech těch nepříjemných detailech se tam člověk moc nedočte. Zkušenosti jiných žen jsou nepřenositelné, každá je jedinečná, ale člověk ví, co může čekat, tolik ho to nezaskočí a když to příjde, nepřipadá si blbě, protože je to všechno vlastně naprosto přirozené. Informovaný človek je navíc míň manipulovatelný...Já nechápu, co na tom některým vadí. Proč to teda čtou?
Hehu+Cipísek
31.10.2011 15:00:38
HAN tak v Podolí, jak píše Bludička, je největší pravděpodnost přirozenýho porodu. proto jsem se tam i já registrovala. tady se nepíše, že je to "doba kamenná" ve všech porodnicích.
Hehu+Cipísek
31.10.2011 14:53:21
no tak to naprosto souhlasím!
BludickazBC
31.10.2011 13:46:10
A taky se dá v Podolí poměrně slušně dohodnout na ambulatním porodu, možná lépe než ve Vrchlabí.
BludickazBC
31.10.2011 13:23:11
Ano, pokud víš co chceš, takže si o to řekneš, máš zkušenost, že tvoje porody běží dobře a v časovém rámci přijatelném pro zvyklosti v uvažované porodnici (což pro tebe platí, když už dva byly takové, je dost pravděpodobné, že třetí tak nějak bude) máš v Podolí velkou šanci na přirozený porod. V Praze je to rozhodně co se týče směn akceptujících nezasahování nejlepší místo. Jenže ne všichni mají rychlost porodu takovou, aby to i v Podolí unesl personál bez zásahů. (Třeba moje porody jsou na to moc pomalé ~f~ )
Han 2+jedno na cestě
  • 
31.10.2011 13:15:37
tak já nevím, rodila jsem dvakrát v Podolí a rozhodně nemám nejmenší pocit, že by moje porody nebyly "přirozené", nikdo mě do ničeho nenutil, PA se chovaly naprosto citlivě, nemusela jsem ležet, neměla jsem žádnou kapačku, nikdo na mě neječel abych tlačila nebo netlačila...možná jen ten nepřijemný pocit, že když tam jedete nevíte na koho můžete narazit. Ale proto si tam sebou beru doprovod. Doufám, že to tak bude i po třetí
 Příspěvky 110 z 121 [Dalších 111 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.