| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jaké jsou vzory dnešních dětí?

Příspěvky 110 z 27 [Dalších 17 >>]
9.9.2011 11:45:55
Ono hodně záleží, o jaký vzor jde a jak člověk ten "vzor" vnímá. Já slovo "vzor" vnímám ve smyslu, že bych se snažila být jako "on". Vlastně výraz "vzor" nemám ráda a nepoužívám ho ani při výchově dětí. Nechci být pro ně vzorem ani já, nechci aby dělaly něco podle vzoru, chtěla bych, aby to dělaly, protože to považují za správné.
Pro mne je třeba spousta lidí inspirujících, čerpám z nich blízkost myšlenky a ducha, ale nikdy by mě nenapadlo "být jako oni".

Ale možná je to jen slovíčkaření, možná to v základu myslíme stejně.
susu
  • 
9.9.2011 11:14:53
Je trochu rozdíl mít vzor jako někoho, koho považuješ za správného a chceš být jako on a pracuješ na tom a někoho jen nekriticky "uctívat". Záleží i na konkrétním vzoru.

Mým vzorem v pozdější době byl inženýr Cyrus Smith z Tajuplného ostrova, protože toho hodně věděl, z knihy jsem si studovala výrobu skla a výbušniny a učila se sama rostliny,... Fakt nejsem tak dobrá jako on, ale pořád ho považuju za dobrý vzor.:-)
Binturongg
9.9.2011 10:18:11
Zapomínáš, že ty vzory taky často představují sny a životní styl. Nemít žádný vzor, resp. Nemít nic nebo nikoho, kdo by mě inspiroval a znamenal pro mě víc než cokoli jiného, je jako nemít víru v Boha, Přírodu, Osud...
Držet se striktně vlastního já, neohlížet se jinam a věřit jen sám sobě, to považuji za emocionální plochost a duševní handicap... ~d~
Petis
  • 
8.9.2011 15:48:23
Genialni, chtel jsem sem napsat neco o tom, ze nekoho uctivat (mit vzor) je nezdrave (i kdyz pro deti jeste jakz takz akceptovatelne) a kazdy ma sve chovani definovat na zaklade svych rozhodnuti nebo neco v tom smyslu, ale tenhle klip presne popsal absurditu dospleackych celebrit, hnuti a jinych myslenkovych proudu.
Binturongg
7.9.2011 21:41:08
Dobrej klip! ~R^ ~:-D
Binturongg
7.9.2011 21:33:01
RaDus - no já měla v pubertě za idola Ijáčka a moc se na tom nezměnilo...

Dodnes, když jsem roztrpčená a v blbý náladě, na všechno odpovídám "Rozumím, upadlo vám to na zem..." (Jak Ijáček nevěří, že pozvánka na narozeniny je opravdu pro něj) ~t~
7.9.2011 19:57:29
...vzory opouštět :-)

http://www.youtube.com/watch?v=jUuUvbiUAxw

Hannulka
7.9.2011 18:03:43
Já taky milovala Doyla ... doteď mi teče slina, když dávaj Profíky v TV ~d~~m~
RaDus&holky
7.9.2011 15:35:01
Myslis Ijacek Jsemsamadepka a Prasatko Bojimsevseho?
~z~

Ja se dnesnim detem nedivim, taky jsem nemela nikdy zadne idoly, dokonce ani jako pubertacka jsem nesilela za krasnymi zpevaky, herci a sportovci ~2~
susu
  • 
7.9.2011 10:15:32
Nikdo jim je nevnucuje vybírají sami. Ve 3 letech Púa, v 8 letech Vinetoua no a v 15 holt sexy idola.
 Příspěvky 110 z 27 [Dalších 17 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.