Emzák |
|
|
6.8.2011 15:06:37
Ale jo, jenom klidně plaťe, v Piešťanech si mnou ruce aź
to šustí. Ono to možná trochu pomůže, že jo. Někomu. Trochu soudnosti by to chtělo. Moje děti mají taky své problémy, ale nikdy by mě nenapadlo chtít někde honem rychle statisíce,protože jsem někde slyšela tohleto nebo tamhleto. |
|
|
1.8.2011 15:22:26
Opravdu nechápu?!?!?! Pokud někumu přijde léčba zbytečně drahá, nepřiměřená, neúčinná atd., tak ať na ní prostě a jednoduše nepřispívá. Nemusí tady někomu zdůvodňovat, proč néééé a tím se ospravedlňovat sám před sebnou .... Nemám postižené dítě a děkuji za to Bohu, ale vím, jaké to je, když matka chce, aby její dítě bylo zdravé, normální a šťasné, ale běžné metody selhávají nebo prostě žádné neexistují. Je ochotná udělat pro dítě cokoli, třeba i vyzkoušet zdánlivě nesmyslné metody, které třeba zafungují.
|
|
|
27.7.2011 15:21:06
Budu se snazit Vam pomoct,pokud se clovek snazi vsechno jse
![]() Vas email mam opsany,az budu vedet neco blizsiho,urcite se ozvu. S pranim pekneho dne, Vladka |
| • |
27.7.2011 12:54:43
Zdravím a omlouvám se Vám, až teprve teď jsem koukla a zjistila, že se jmenujete Jitka. Doufám, že se nezlobíte, že jsem do zprávy pro Vás použila Vaší přezdívku
![]() Hezký den Monika |
| • |
27.7.2011 12:49:56
Zdravím i Vás Vlaďko, velice Vám děkuji za Vaší skvělou podporu i za možnost levnějšího ubytování. Pokud by to bylo možné zjistit, byla bych Vám moc vděčná. I tak je na Slovensku dost draho a proto hledáme různé levné priváty. Ubytování si totiž hradíme z větší části sami a nemůžeme si dovolit bydlet v luxusním hotelu jak tady na diskuzi někteří píšou na to opravdu nemáme finance. Ale pro uskutečnění této léčby jsem ochotná spát kdekoliv hlavně aby mohl Kubík rehabilitovat. Můžete mi prosím, pokud by jste něco nalezli ohledně toho ubytování napsat na můj email, který mám pod svým příběhem.
Děkuji a přeji hezký den Monika |
| • |
27.7.2011 12:35:54
Také Vás zdravím,děkuji Vám za odpověď avšak vím o čem píšete v Adeli jsme již byli třikrát a nyní odjíždíme zas na tři týdny. Jsme tam také velice spokojeni. A pokud by jste mi poslala Váš email poslala bych Vám fotografie našeho syna jak se mu tam dnes již daří. Před touto léčbou náš Kubík nechodil a ani se na nohy nedokázal postavit, dnes už chodí do schodů na kterých sám dokáže zvedat nohy, už dokáže také jezdit na speciální tříkolce. Jediný zádrhel to u nás má, že syn zatím musí chodit s oporou bez ní to nejde. Jinak oslovuji jak je to jen možné snažíme se také žádat a prosit různé firmy oslovuji už více jak rok. Zkoušela jsem i různé deníky kde jsme také byli zveřejněni. Zkouším to natolik, že už nás znají určitě všude po světě. Je mi to trapné obtěžovat takto lidi vím, že dnešní světová krize je natolik špatná, že není jednoduché pro spoustu firem, aby nám všem dokázali pomoci. Nadace jsou také žádostmi zahlceni a nemohou tak vyhovět všem a některé ani nemohou na tuto léčbu přispívat. Mrzí nás, že ani zdravotnictví nám nepomůže. Psala jsem na Ministerstvo zdravotnictví, ale ani tam jsem nedostala kladnou odpověď. A to je hodně smutné, že se stát nepostará o takto postižené občany, který pomoc potřebují. Je smutné, že jim spíše finance uberou než přidají a přitom někteří postižený občané se sami nedokáží finančně zaopatřit, aby měli na své různé potřeby, a proč protože jim to jejich stav nedovoluje. Ale to víme jen mi a ti, kteří s postižením bohužel musí žít.
Nino, pokud by jste si chtěla se mnou popovídat napište mi prosím na můj email, který mám pod svým příběhem. Přeji Vám krásný slunečný den s pozdravem Monika |
|
|
27.7.2011 12:19:41
Jak uz se tady psalo,kazda obrna ma fice forem,takze nekomu oblecek pomuze vice,nekomu mene a nekomu vubec.A jak uz pani Monika psala,jeji chlapecek dela pokroky.Takze kluk je to bojovny a kdo si mysli,ze zadat o pomoc detem je podrazeni hrdosti nebo co to tady padlo za debilitu,tak to je ubozak.Kdybych mela moznost,projevim podporu pro postizene deti pred celym svetem a vubec bych se za to nestydela.A natoz tak pro vlastni dite,snazila bych se vyuzit vsechny dostupne moznosti,jak sehnat pomoc a bylo by mi uplne jedno kdo si o me co mysli,protoze ja to delam pro sve dite nebo pro kohokoli kdo to potrebuje.Moc pani Moniku a Jakoubka podporuju.A je strasne fajn,ze mela pani Monika moznost s nim trenovat od utleho veku,prece jen,cim je dite mladsi,tim lepe se dokaze ucit a trenovat.Preji moc moc stesti!!
Muj manzel pochazi z Piestan z Centra lazni,ja se ho zkusim zeptat,jestli nema v pobliz lazni neake zname,ze by jste nemuseli platit tak drahe ubytovani v Laznich,ale mohli by jste kazdy den dochazet na terapie (pokud by mel neakeho znameho blizko lazni,kdo by byl ochotny uvolnit vam misto na 3 tydenni terapii s Kubikem. |
Beruška |
| • |
26.7.2011 21:02:45
Sama jsem postižená.
|
Beruška |
| • |
26.7.2011 21:01:49
Jenomže i takové neověřené způsoby léčby mohou mít negativní účinky. Myslím si, že sahání po něčem, u čeho nevím, co to dělá, je velký hazard.
|
FrancesNina |
|
|
26.7.2011 19:29:02
Moniko, zdravím Vás, jsem maminkou 4,5letého chlapečka s DMO. Již za sebou máme pobyt v Adeli centru a mohu říci, že tato terapie je zatím to nejlepší, co jsem pro syna našla. Jedná se o velice intenzivní rehabilitaci, která probíhá šest dní v týdnu a denně je s dítětem pracováno 5 až 6hodin. Cvičení v Adeli obleku není žádný zázrak, ale tvrdá dřina. Dost dětí, včetně toho mého, cvičení v obleku probrečí, protože opravdu to dřina je. Taková dřina se logicky po dvou nebo třítýdenním cvičení musí někde objevit. Většina pokroků je však vidět až doma do dvou měsíců. To se totiž teprve projeví to, co se během cvičení zapsalo do mozku, mozek se naučil něco nového. Moc mě mrzí, že stejná terapie není v ČR, moc mě mrzí, že pojišťovny na tuto terapii nepřispívá. Jen pro srovnání. V ČR v lázních se synovi věnují hodinu a půl denně, svátky a víkendy se nepracuje. Sedm týdnů v lázních pro mě i syna stojí 92tisíc, včetně jídla a ubytování, což hradí pojišťovna. Obrovským šokem pro mne bylo zjištění, že na tuto terapii nezískám peníze ani od nadací. Jednak peníze z nadací je možné získat převážně přes právnickou osobu, ale hlavně na pobyt skoro žádná nepřispívá. S prosbou o finanční pomoc se obracím na velké firmy, které si dar následně odečtou z daňového základu díky darovací smlouvě. V Pieštěnech jsme ubytovaní www.gasthaus.sk Držím Vám palce, aby jste finance získali. Vím, jak je to náročné a kolik to stojí nervů. Synovi přeji moc moc pokroků a třeba se někdy v Adeli potkáme. Jitka
![]() ![]() ![]() |
Valašský mikulášský jarmekZlín
Radniční vánoční trhyČeské Budějovice
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.