| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nepodceňujme násilí v médiích!

Příspěvky 110 z 50 [Dalších 40 >>]
marketkau
1.6.2011 12:42:22
Ja jako dite problem s pohadkami nemela, ale na obrazek Cerne pricezny si taky moc dobre pamatuju. Toho jsem se bala, ale pohadka mi nevadila.
Nasim detem (kluci 3 a 5let)cteme nebo vypravime temer kazdy den pred spanim (klasicke pohadky, Kukyho, Neznalka, ...). Mladsi trilety synek si Cervenou Karkulku opakovane vyzaduje.
  • 
1.6.2011 6:50:04
Nejsme zvířata. Jsme lidé a vyvíjíme se. Vyvíjíme se -- ač vám to bude možná připadat neuvěřitelně a/nebo nepochopitelně -- od zvířete k vyspělé mírumilovné bytosti, ačkoli některé skutečnosti dosud svědčí o opaku a někteří lidé to zatím nedokázali přijmout.

Pohoda, hezký den
Binturongg
29.5.2011 9:06:15
KK75 - ~R^ ~g~
Za oba příspěvky.

Dodám jen, že trvám na tom, že jde především o rodinu nebo sociální zařízení, kde děti vyrůstají - to má přímý vliv.
Mentálně průměrný člověk nezačne být agresivní, protože dva spratkové ohlodali ježibabě chaloupku a pak ji upekli, ani protože v Kriminálce Miami našli detektivové ohnilou mrtvolu své kolegyně ~z~
Dokonce si myslím, že by z toho průměrně citlivý jedinec ani nemusel mít noční můry - ale to už je dost individuální.
U pohádek záleží na tom, jak je rodiče podají a vysvětlí, na detektivky mají dětičky dost času...

Takže všichni, kdo mají z dětství jakékoli neurózy, poruchy, noční můry či trpí agresí, měli by se spíš zamyslet nad tím, v čem vyrůstali sociálně, netřeba plivat na jezinky a ozpárané vlky.
Jenže plivnout na konkrétního viníka - pohádky i TV, je to nejjednodušší. Hledat pravou příčinu je složité a navíc často asi není dobré znát výsledek - snad jen kvůli psychoterapii ~;) ~d~
Elíláma
29.5.2011 8:49:43
~R^
x x
27.5.2011 21:51:31
... zase tak nedramatizovala. Myslím, že daleko důležitější, než nějaké to shlédnutí násilí v médiích, či rozpáraný vlk, je to, jak funguje rodina. I bych řekla, že nejstarší dcera občas nějaké to násilí shlédne, tak si to hnedka vysvětlíme, co a jak, jak to je ve světě, že někteří lidi jsou hold zlí atd. Nemyslím si, že to, že moje dcerka je schopná pobrat televizní noviny a klidně i Ježibabu v peci, z ní v dospělosti udělá násilníka. To je opravdu někde jinde. Chce to rozumnou míru na všechny strany. Myslím, že mně osobně se to daří a mám radost z toho, a to fakt můžu s klidným svědomím říct, jak mi děti vyrůstají a jaké hodnoty jim vštěpujeme.
Petra Neomi
  • 
27.5.2011 11:58:53
Dcera ve třech letech naprosto s přehledem zvládala ubití Boromira, které i dospělému přijde dost drastické.Imho to pohádkové prvoplánové vidění děti chrání, nepředstavují si,jak se cítí člověk, který umírá prostřílený x šípy. Prostě umřel, nazdar.
Miriam, 5r+3r
  • 
27.5.2011 3:04:45
Pasujes sa tu za znalkynu toho, co je extrem a co je este v norme. Ak je niekto citlivejsi ako si ty predstavujes, je divny ? A co ak je to opacne? Z pohladu toho citlivejsieho urcite. Myslis si, ho "vyliecis" ak sa s nim nebudes "maznat"? Nevyliecis, len mu uskodis, viem to z vlastnej skusenosti. Trochu pokory by ti nezaskodilo.
Miriam, 5r+3r
  • 
27.5.2011 3:04:41
Pasujes sa tu za znalkynu toho, co je extrem a co je este v norme. Ak je niekto citlivejsi ako si ty predstavujes, je divny ? A co ak je to opacne? Z pohladu toho citlivejsieho urcite. Myslis si, ho "vyliecis" ak sa s nim nebudes "maznat"? Nevyliecis, len mu uskodis, viem to z vlastnej skusenosti. Trochu pokory by ti nezaskodilo.
Miriam, 5r+3r
  • 
27.5.2011 2:00:49
Mozno by sme tym nasim detom mali preventivne davat do drzky aj my - rodicia, aby ich ten spatny svet potom neprekvapil, nie ? My vyrastame bez TV, no tie nase deti su uplne chudence, ze sa denne nepozeraju na vychovne nasilie vo vsetkych Disneyovkach. Mimochodom, kedy vobec maju tie vase deti cas cumiet do telky ? Nase sa k tomu vobec nedostanu. Nezanedbavam ich trochu ? ;-)
Katjan
26.5.2011 21:07:28
Tak už nevím - pročítám ten článek zleva, zprava, ale nějak se mi tam nedaří najít nějakou konkrétní informaci o tom, co tedy z té slavné studie vyplynulo - pouze mlhavé "...výsledky výzkumu poukazují na významnou provázanost rizikového faktoru expozice násilí v médiích s dalšími rizikovými faktory (projevy násilí v rodině, svědek násilné události atd.) a jejich kumulativnost ovlivňující projevy násilného agresivního chování."
Poukazují? A jak poukazují? Čím? Lehce poukazují jako když někdo pokašle a s pohledem upřeným na druhou stranu si lehce prstem zavadí o nos v místě, kde na něm vám visí obrovský holub? Nebo poukazuje stylem lítého pohledu manželky s intezitou svářečky upřený na manžela v okamžiku, kdy ve filmu romantický hlavní hrdina přinese své ženě květiny a diamantový náhrdelník v den výročí, které nic netušící manžel předevčírem propásl? Nic ve zlém vůči autorce, ale přijde mi to kapku mlhavé, jako kdyby to zmatené nitro nějak nevědělo, kudy se vyventilovat - a nebo jsem prostě dnes večer lehce přituplá :-)
 Příspěvky 110 z 50 [Dalších 40 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.