| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se rodí v Rusku?

Příspěvky 110 z 112 [Dalších 102 >>]
2.2.2011 14:25:20
Pokud si myslíte, že průměrné Rusky jsou ženy, které si mohou kupovat značkové svetříky za 3 tisíce Kč na Příkopech, tak jste těžce mimo vy.
29.1.2011 2:17:43
Já jsem byla šitá i jako druhorodička, druhý porod byl na rozdíl od prvního zcela přirozený (žádné léky, poloha, která mi vyhovovala), a přesto jsem se trochu natrhla (při prvním porodu jsem byla nastřižená, při druhém ne). Hojení samovolného natržení bylo mnohem rychlejší než po nástřihu - cca 5 hodin po porodu jsem zvládla bez problémů poměrně dlouhozu dobu sedět na normální židli, vůbec to nebolelo, sex po šestinedělí zcela bezbolesný a skoro lepší než před dětmi~z~. A konečně jsem přestala vnímat jizvu po nástřihu při 1. porodu (a to mám mezi porody pauzu 3 roky...). Naproti tomu po 1. porodu jsem měla bolestivý styk snad víc než 1/2 roku, dobře se mi taky nesedělo. Fakt je, že to natžení asi nebylo, na rozdíl od nástřihu, moc hluboké. Nepříjemné bylo jen šití - porodní asistentka se s tím šila skoro hodinu - až jsem ji podezírala, že mi tam něco vyšívá~t~. V porodnici by se s tím asi tak nemazali~j~
27.1.2011 15:42:10
Rodila jsem taky v podřepu a roztržená jsem byla od močové trubice po konečník. Mladý měl větší hlavičku... Natrhnout se rodička může tak jak tak!
zlata
26.1.2011 21:42:17
Bohužel zapadá do scénáře mainstreamových medií a systematického pomlouvání "nepřátel Usa" , mezi které se řadí od dob Putinových i Rusko.
Rusky k nám do Česka běžně jezdí . Běžte se projít do obchodů Na příkopy. Uslyšíte hlavně ruštinu. Myslíte že ženy které si mohou kupovat značkové svetříky za 3 tisíce Kč, budou rodit nekde ve špíně? Vážně tomu věříte? Rusky si mohou zaletět na dovolenou do Česka. Mohou udělat české ženy něco podobného ?
Ano je možné, že ty zážitky jsou z časů prozápadního Jelcina, který zavedl v ruské federaci naprosto tragické poměry. Ale západ se u toho napakoval , a tehdy byla naše media (a vláda)s Ruskem kamarád.
Lenka nové
24.1.2011 17:46:33
Rodila jsem za totality a článek mi připomněl zážitky z mého porodu. V porodnici bylo sice čisto, lékaři na odborné úrovni, vybavení taky dobré. Ale setry nevrlé, okřikovaly a zeměšňovaly maminky, které naříkaly. Při poslouchání srdečních ozvů nebraly ohledy na kontrakce matky. Na porodním sále mi sestra řekla, ať se držím takového stojanu a na kařdou kontrakci třikrát zatlačím, že ona se vrátí za 20 minut. Když jsem řekla, že se bojím, že to vypadne, řekla naštvaně "to bude ještě práce, než to vypadne" a zmizela. Samozřejmě jsem ze strachu netlačila. Když se pak za 20 minut vrátila, opravdu bylo ještě "práce", ztratila jsem normální vidění a viděla jsem jen jako malou škvírou, ale hlavně se roztrho děložní hrdlo, což mi pak dělalo problémy další desítky let. Návštěvy mohly jen za skleněné dveře chodby, to mi ale nevadilo.
misha22
24.1.2011 16:14:59
Ano, jsou na tom někde v zahraničí lépe ale nechápu co by jste ještě chtěly? Já byla s porodnicí spokojená. A stížnosti typu: Vařili tam hnusně, sestry byly protivné, nemohla jsem si vybrat kde budu rodit i když jsem chtěla rodit Tamhle mi příjdou nesmyslné. Podle mě je péče v porodnicích na dobré úrovni. Rodila jsem zatím jen jednou. Jsem ráda že budu rodit v ČR, jsem ráda, že jsem se nenarodila v jiné zemi. I když zdravotnictví v některých věcech není zrovna ideální a jsou věci které bych změnila rozhodně to není porodnice ani oddělení šestinedělí.
Markéta s párkem
  • 
24.1.2011 10:33:21
Já myslím, že se to nedá spočítat. Muselo by se spočítat procento postižených z porodů doma - plánovaných! a procento postižených z porodů v porodnici, ale ne ze všech, ale jen z těch, které byly očekávány také jako bezproblémové, tj. které by "mohly" být provedeny doma. A jak tohle posuzovat, že? Když se to bude srovnávat jen s procentem postižených narozených v porodnici, je jasné, že porodnice z toho vyjde hůř, protože tam se prostě s komplikacemi jde.
23.1.2011 1:19:03
~R^
23.1.2011 1:12:54
A jiné se rozhodnou rodit v porodnici, zdravotnický personál něco zmrší a mají taky postižené dítě, nebo to dopadne i hůř, akorát se o tom nikde nepíše~:(. Nevím, jak je to statisticky, ale co do počtu je dětí postižených v důsledku nemocničních porodů u nás nepochybně mnohem víc (zas tak moc matek totiž doma nerodí).
23.1.2011 1:08:27
Hm, to ale není všude~:( Třeba na Bulovce v Praze se rodí jedině s lékařem. A když se něco stane, odnese to asistentka, a pokud se to stane při tzv. alternativním vedení porodu, daná metoda se zakáže (aspoň z některých případů, co se tam staly mám takový dojem; alternativy už tam zakázali pro jistotu všechny~:().
 Příspěvky 110 z 112 [Dalších 102 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.