| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Nemocnice v Ústí nad Orlicí

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 44 [Dalších 24 >>]
16.8.2008 0:46:27
Obě svoje děti jsem rodila v Ústí nad Orlicí(1 a 4 roky) a mohu jen potvrdit předešlé doporučení. V ústecké porodnici je nejen perfektní prostředí , ale i personál, o čemž se v mnohých porodnicích jen píše, ale skutečnost je jiná. Měla jsem možnost porovnat (i když nepřímo) s pardubickou porodnicí a nedá se srovnat. Ústecká nemocnice, resp. personál jsou jednička.....:-))
12.4.2008 17:13:02
Chtěla bych touto cestou poděkovat všem lékařům a sestrám z porodnického oddělení v Ústí nad Orlicí. Všichni jsou ochotní, usměvaví, empatičtí. Mé hlavní díky patří panu doktoru Vachatovi, který se o mě staral během celého, již druhého, těhotenství a první doby porodní, paní doktorce Žižkové a porodním asistentkám p. Krskové (i ona asistovala při obou mých porodech:-), p. Bc. Tobiškové a slečně Míše za jejich neuvěřitelně milý přístup a péči a tím krásný příchod na svět mé dcerušky. Měla jsem vypracovaný porodní plán a jelikož porod byl fyziologický, tak všichni se naplno snažili splnit má přání. Volný pohyb v první době porodní (sprcha, balón, žebřiny, chůze), porod vsedě na porodním křesle (první porod jsem tenkrát ještě musela proležet, takže tentokrát to byl fakt zážitek:-), okamžitě po narození jsem dceru dostala na bříško, nechali dotepat pupečník, malá se prospala, napila a odpočívala opravdu dlouhou dobu (cca hodinu?), pak teprve ošetření, zvážení, měřit jsem jí nenechala a opět jsem jí měla na sobě. Nepřála jsem si nastřižení, pokud nebude hrozit nadměrná ruptura, to se nestalo, mám jen 3 povrchové stehy a jedno lehké natrnutí, které srůstá samo bez šití, od začátku se cítím super, při srovnání se šitím po synovi, které mě hodně potrápilo a je to jediná věc, která mě bolí i dnes, po namožení porodem:-) Bydlím 75km od Ústí nad Orlicí, ale jelikož jsem si pamatovala přístup sestřiček a lékařů, když jsem rodila poprvé, bylo jasné, že jinam nechci! Moje týdenní hospitalizace a pak porod v příjemném prostředí a mezi příjemným personálem tohoto oddělení ve mně zanechala jen samé krásné vzpomínky!!! Všem maminkám vřele doporučuji. Pokud budete mít zájem o epidurál, stačí jen říct! Nesmím ještě zapomenout poděkovat sestřičkám a lékařům z novorozeneckého oddělení pod vedením MUDr. Koditka! Jejich neustálý zájem, zda je vše v pořádku, zda nepotřebujete s něčím poradit, něco ukázat, volat je můžete kdykoli, vám dodá pocit bezpečí, obzvláště maminkám, které rodily své první děťátko! Díky všem!
  • 
26.1.2008 15:07:21
V roce 2005 jsem rodila naše první dítě v porodnici v Pardubicích. S tamní péčí, jsem byla velmi nespokojená. Poporodní komplikace po císařském řezu byly lékaři zlehčovány a přehlíženy s tím, že se mi jen zavinuje děloha. Odešla jsem na vlastní žádost nedoléčená a teprve ambulantní lékařka objevila problém se žlučníkem. Po této zkušenosti jsem velmi dobře zvažovala, kde rodit podruhé. V říjnu 2007 se nám narodila v Ústí Barborka, opět císařem, opět komplikace, ale tentokrát byl přístup lékařů i sester maximálně profesionální, plný pochopení, vstřícnosti, ochoty... Sestřičky k jakékoli žádosti o pomoc, ať už se jedná o problémy s kojením apod., přistupují velmi ochotně. Po klasickém porodu i císaři jsou matky navštíveny přímo na pokoji fyzioterapeutkou, která poskytne rady, jak provádět jednoduchá poporodní cvičení, případně pečovat o jizvu. V ústecké porodnici se veškerému personálu daři skutečně realizovat to, o čem se jinde většinou jen píše, jak by to mělo být: totiž zkloubit profesionální medicinský přístup s laskavostí a ochotou naslouchat svým pacientkám. Pokud by za čas mělo na svět přijít naše třetí dítko, určitě se narodí v Ústí nad Orlicí.
  • 
18.7.2007 12:26:46
Porodnici v Ústí nad Orlicí mohu jen doporučit.Děkuji Mudr.Žižkové a porodní asistence Hoffmanové za krásného syna, nar.11.7. t.r.Porod byl veden velmi přirozeně dle mého porodního plánu a mých pocitů. Dále chválím novorozenceké odd., hlavně dr.Koditka a všechny sestřičky.Krásné je i prostředí a dobrá strava. Velice pěkně je také vedené plavání pro těhotné ve zdejším plaveckém bazénu.Přeji věech maminkám krásná a zdravá miminka.Eva+Dominik
  • 
14.6.2007 11:47:06
Tuto porodnici Vám mohu jen doporučit.Musím pochválit všechny.Pěkně se o Vás a miminko starají vše Vám vysvětlí a hlavně jsou tu doktoři i sestřičky moc trpěliví.Obdivuju porodní asistentky a hlavně ty mladší.Měla jsem na porod takovou mladou porodní asistentku, škoda, že nevím jméno, protože byla prostě skvělá a moc mi pomáhala.Nelituju, že jsem se rozhodla pro porod v Ústí nad Orlicí.
22.4.2007 14:30:58
No na alergii se musí zeptat,ale dovyplnění formuláře snad může počkat až na šestinedělí,ne?Asi bych s nimi taky vyběhla. A jednu radostnou událost nakonec.Dnes jsem se dověděla,že mé známé se narodil minulý týden kluk jak buk.
22.4.2007 14:25:52
Pokud mi pošlete e-mail mohu ho poslat kamarádce,která u Apolináře rodila dvakrát.Byla spokojená,ale to Vám ráda napíše sama.
15.4.2007 15:51:46
Jano, věřím že jsi byla spokojená, ale asi záleží na tom jaké máš nároky. Mne by také příliš nepotěšilo kdybych několikrát zopakovala že jsem alergická na náplast, a poté mi byla aplikována.Také by mne zajímalo, jaký předpokládáš, že má vzdělání rodičů vliv na vystavení rodného listu. Argument že je to potřeba (nebo řekněme upřímně "děláme to tak dlouho a jsme na to zvyklí")moc neberu. Myslím, že když už jsou ta data tak podstatná, lze je zjistit např. již při zápisu do porodnice, případně po porodu nebo od doprovodu nastávající maminky. Nezdá se mi, že kvalita poskytnutých informací by se tím nějak snížila.
Jana K.
  • 
15.4.2007 13:35:43
Chtěla bych reagovat na tento článek.Také jsem rodila v této nemocnici a v jiné a mohu posoudit péči.Je lepší zeptat se na alergii 3x,než vůbec (a v mnohých nemocnicích už mají náplasti protialergické).Dotazy,hlavně těsně před porodem nejsou pro nikoho příjemné,ale když to musí být,tak co naděláme,myslím,že to vzdělání je potřeba pro vystavení rodnýho listu.Hodně záleží na obou stranách,v komunikaci mezi sebou.Já jsem za celý pobyt neměla žádné problémy,vždy jsem se slušně zeptala,a vždy mi bylo slušně odpovězeno.Hodně mi pomohl kurz,protože jsem věděla co mě asi čeká.Jana.K
14.4.2007 19:38:26
Já rodila u Apolináře bez kurzu a v pohodě. Na šestinedělí a novorozeneckém nám stejně všechno 20x opakovaly, ukázaly a ptát jsme se mohly do bezvědomí jak pediatrině, tak sester. Dle mého bohatě stačí knížka a na nejasnosti se poptat.

Jinak předporodní kurs zdarma je ve Vinohradské nem.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 44 [Dalších 24 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.