| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Montessori školička: Přesypávání ze sklenice do sklenice

Příspěvky 110 z 104 [Dalších 94 >>]
  • 
13.1.2013 22:10:30
Tiež som šokovaná z reakcií nezasvätených. Obe moje deti chodia do Montessori škôlok a škôl a všade vzbudzujú pozornosť svojou jedinečnosťou. Určite to nie sú cvičené opice ale NORMÁLNE deti, ktoré žijú v tejto prítomnosti. Ďakujem za pekné videá a prajem rok plný krásnych chvíľ. Soňa
20.11.2010 22:43:23
Moje reakce byla určena MiliP.
20.11.2010 22:42:02
Napsala jste to moc hezky! Škoda, že s tak bezvadnou metodou, jakou Montessori bezesporu je (když se to umí), seznamuje Andílek "prostý lid" takovýmto - videy z kontextu vytrženými - způsobem ~n~. Vypadá to blbě, no. Kdybych o metodě nic nevěděla, možná bych měla taky takové blbé hemzy jako dámy ~y~. Možná by stačilo se o diskutované věci něco dozvědět, ale to už je práce navíc...
15.11.2010 14:43:20
Zdeno děkuji za vložení té bakalářské práce.
od doby co mi dcerka chodila do montessori školky a mě se to nelíbilo (nelíbilo se to ani dceři) tak jsem měla pocit že mi někdo nabízí super věc a já si toho nevážím a ubližuju vlastnímu dítěti.

ani po přečtení té práce nemám úplně jasno v čem je chyba, když to v podstatě vychází ze správných pozorování. vím jenom že mou dceru výuka od jisté doby brzdila a dovádělo jí to tam až ke vzteku - teď jsem ráda že máme alespoň nějaké vysvětelní

jinak z pozdějších let jsem vypozorovala, že má dcera naprsto preferuje přísnější a ráznější učitele, možná právě proto že já doma mám přístup no tak trochu "montessori" - trpělivost, vysvětlování... asi toho na ní bylo prostě moc.
Veronika
  • 
13.11.2010 8:25:01
Montessori není rozšířená.Proč.Systém se neosvědčil.Výsledky dětí mizerné.A to,že děti odcházejí(utíkají)z Montessori školy do normální základky je jasný důkaz toho,že to nefunguje.Mám ty děti před sebou každý den.A vidím,jak trpí tím,že přišly z Monte a neumějí nic.Vše musí dohánět.Jasnější důkaz už ani nemůže být.A ještě poznámka.To co dnes nazývate konferencí bylo jen pouhé setkání lidí co se snaží prosazovat něco o co není zájem.Jednoduše babinec.Kde nic tu nic.
12.11.2010 19:12:24
Milá Veroniko, pořád dokola opakujete to samé, bez důkazů, inteligentních argumentů, podložených informací, zdrojů atd.
Najednu stranus e prezentujete jako velký odborník přes všechny alternativní pedagogikcé směry, ale upřímně řečeno, působíte na mne jako tradiční, direktivní učitel, kterému slovo respekt zkrátka nic neříká....
Pokud je Montessori ve státní sféře, tak si na něj stejně lidé většinou připlácejí, takže nikomu žádné peníze nekrademe, to se nebojte:-)

Jen by mě zajímalo z jakých zdrojů čerpáte, že je Montessori ve světě nerozšířené atd.
právě jsme se vrátila z Montessori konference, myslela jsem přitom na vás, co byste tomu asi řekla....
Veronika
  • 
12.11.2010 17:14:39
Montessori systém znám velmi dobře.Výsledky jsou rovny nule.A mimochodem váš názor,že je rozšířen po celém světě je zcela scestný.Od alternativních forem se ve světě upouští.Montessori školy se ruší.A proč? Jednoduchá odpověď.Neosvědčil se.Náš školský systém měl ve světě dobrou pověst.Díky
těmto stupidním metodám ho začíná ztrácet.Vysokou školu jsem studovala v Anglii a ve Státech.Otec byl diplomat a hodně jsme cestovali.Viděla a zažila jsem spoustu vyučovacích systémů.Musím popravdě říci,že náš systém vzdělávání je velmi dobře nastaven.Stačí už jen,aby ministerstvo přestalo vyhazovat peníze na Montessori a podobné výukové metody a věnovalo tyto zbytečně vyhozené peníze do klasických škol.Naši pedagogové jsou též velmi vzdělaní lidé a stačí,aby jen měli možnost a prostor svou výuku praktikovat.Potřebují k tomu však také vybavení,které na mnohých školách zaostává.Chcete Montessori.Tak ať se ale celé platí z kapes těch rodičů,kteří chtějí,aby jejich dítě touto výukou prošlo a neberte peníze od daňových poplatníků,kteří by tyto peníze měli věnovat na rozvoj státních škol.Škol,které připraví dítě skutečně pro život,které mu dají patřičné vzdělání a ne pocit,že ono je středobodem vesmíru a pracovat bude jen když se mu chce a načem se mu chce.Ignorantů je v tomto státě víc než dost,tak nač si je ještě vychovávat z našich daní v Montessori.
12.11.2010 11:56:18
Milá Veroniko, nevím,zda si děláte legraci nebo zda vaše názory mám brát opravdu vážně.
Pokud ano, tak se mě hluboce dotýká, jakým způsobem urážítě pedagogy a lektory v Montessori školkách, centrech, školách.
Znám jich dost a jsme za ně nesmírně vděčná, protože to jsou osoby na pravém místě.
Stejně tak, jako např. v nemocnici se setkáte s kvalitním lékařem a méně kvalitním lékařem, tak je to i ve školství a kdekoli jinde. Kdybych měla z jediné negativní osobní zkušenosti zavrhnout nás lékařský systém, tak bych už v životě nemohla navštívit lékařské zařízení, například.
Montessori pedagogika je světově nejrozšířenější „alternativní“ program aplikovaný ve vyspělých státech i rozvojových zemích. V Evropě hlavně v severských státech, Německu, Nizozemí, Polsku, dále v USA(cca 5000 škol), v Indii a jihovýchodní Asii. Školy Montessori naleznete prakticky všude ve světě a zvláště v posledním období dochází ke zvýšenému zájmu o tuto metodiku. Jedním z důvodů je i fakt, že díky propracované metodice je program zcela multikulturní a univerzální. Děti na celém světě naleznou v Montessori zařízeních stejné prostředí, pomůcky, stejné výchovné postupy. I proto je tak jeho využíván v dnešním světě migrujících rodičů. Programem se inspirují i moderní vzdělávací systémy, např. Začít spolu.Bohužel díky II. svět. válce byl tento systém zakázán v Německu,později ve fašistické Itálii a od roku 1936 byly Montessori školy zavírány také ve Španělsku. V zemích bývalého prosovětského bloku byla Montessori pedagogika pro pedagogickou praxi druhé poloviny 20. století tabu (s malou výjimkou Maďarska , kde byla od roku 1985 zákonem umožněna).
U nás byla situace těžší, protože jsme začínali znovu od píky v r. 1990.
Momentálně je u nás schválen vzdělávací systém pro I.i II. stupeň. V Praze dokonce funguje Montessori gymnázium. Ve světe je Montessori systém rozšířen na všechny stupně škol.
Ve světě je spousta osobností, které vděčí tomu, kam se dostali, Montessori vzdělábí. Např. zakladatelé GOOGLU. Zdají se vám tito pánové nevzdělaní?:-)

Kdybyste o Montessori věděla tak mnoho, jak píšete, jistě byste znala i tyto informace. A formulovala byste své názory jinak, každý názor respektuji, ale ne názor, který globalizuje něco, co prostě pravda není.

12.11.2010 9:45:44
Proboha dle čeho jako soudíte, že se těm dětem nikdo nevěnuje? Jen proto, že si člověk vezme pár tipů na to, co dalšího třeba s dítkem dělat? Myslím, že dcerce se věnuji opravdu velmi - děláme to co každá jiná maminka ( malujeme, modelujeme, hrajeme si venku, zpíváme, čteme a plus děláme další věci na rozvoj motoriky a mozku - prostě dle něčeho dalšího ). Nechápu kdo vám dává právo urážet lidi, které naprosto neznáte a o nichž nic nevíte.
Veronika
  • 
12.11.2010 9:42:12
Pokud vím,tak školka je služba.A za služby se platí.Je směšné,jak si pořídíte dítě a ještě chcete služby zadarmo.600,-Kč je velmi malá částka za službu,kterou pro vaše dítě dělá stát.A odečet z daní?To má být vtip?Vy milá dámo,by jste nejraději,aby vám stát ještě to vaše dítě živil.Nejdřív myslete a pak si pořizujte děti,když pro ně nehodláte nic obětovat.
 Příspěvky 110 z 104 [Dalších 94 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.