| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vše o císařském řezu

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 586 [Dalších 556 >>]
25.10.2009 19:22:10
To bych netvrdila...po císaři jsem byla po čtrnácti dnech v pohodě, po spontánním porodu jsem měla taková poranění, že ještě po téměř dvou měsících jsem si nemohla sednout a příšerný bolesti pánevního dna, když jsem chvilku jen tak stála - při ms mám problémy stejného typu dodnes... Podle mě se nedá určit, co je lepší, po kterém porodu se žena zotaví rychleji, který má víc výhod - podle mě je to jako se vším ostatním, každý je jiný, každý je originál...
yA+Amálka
25.10.2009 18:41:40
Val, tam se nepíše o problémech s dýcháním po porodu (taky mi malá ve 32+4 po SC dýchala sama), spíše o dýchacích problémech dál v životě..., ale to je jedno. Jasně, může to být zaplacené, nevím. Podstatné (pro mě) je to, co jsem vypíchla, ty uspěchané porody, kdy se rodí dle diáře matky a doktora, to mi trošku vadí a myslim, že by se tohle u plánováných císařů prostě stávalo a jen mám dojem, že pokud to je možné, mělo by dítě přijít na svět v dobu, kdy ono samo rozhodne...

Taky chápu, že i spontánní porod může probíhat s komplikacemi, ale to jsem tady řešit nechtěla. Přijde mi správné přistoupit k SC v momentě, kdy by spontánní porod znamenal riziko pro matku a/nebo dítě. Ano, posuzovat to bude lékař, člověk, který není určitě neomylný, ale pořád si myslím, že ve většině případů je kompetentnější v posouzení celkového rizika lépe než rodička. Chápu i případy, kdy chce žena SC z psychických důvodů, ale pořád si myslím, že by i toto mělo probíhat přes posouzení odborníka. Zkrátka se mi příčí případy typu: "Chci, aby se mé dítě narodilo 9. 9. 2999, je to krásné datum, tak půjdu na SC" atd.

Řeknu to asi tak: Je to jen můj pocit, který nemám podložený žádnými statistikami, prostě mi SC na přání nějak nejde pod kůži. Evokuje mi to plánovaní koupě nového auta nebo tak něco... .

L-anny
  • 
25.10.2009 15:48:00
Já rodila v Liberci. A tam všechny maminky po císaři vozí na JIPku. Syna mi ukázali po narození, zkusili přiložit asi na dvě vteřinky a už jsem fčela na JIPku.....bylo to šíleně dlouhých 28 hodin,ale naštěstíto nezanechalo následky v kojení, protože kojíme dodnes několikrát denně a v noci a je mu 18 měsíců. Tak jsem ráda.
Lada F.
25.10.2009 13:33:11
Já jsem rodila prvního syna císařem(mám crohnovu chorobu,takže by normální porod byl hodně komplikovaný)a jsem za to ráda.Malého jsem viděla hned,hned jsem ho měla u prsu a můžu říct,že to proběhlo ráno a večer už jsem ho od sebe nedala a jak jsem byla štastná,že ho mam tak jsem nějaké ty pooperační bolesti ani nevnímala.Maminky co tam byli se mnou a rodili normálně ,tak některé fňukaly ještě když je pouštěli domů.Myslím,že není v tom zas takový rozdíl. :D
zuzee
  • 
25.10.2009 13:03:16
Já jsem rodila císařem v Kroměříži a tam se matka na JIP nedává - pouze myslím první dva dny na pooperačním pokoji, kam dítě vozí na kojení. Takže jsem kojila ještě v den porodu. Sice ne hned - rodila jsem ráno a oby děti mi přinesli odpoledne.
zuzee
  • 
25.10.2009 13:00:56
Možná jak kdo snáší bolest, ale mě přestal učinkovat spinál těsně po zašití a byla to hrozná bolest.
25.10.2009 10:20:52
tak s tímhle naprosto souhlasím!!! Jsem po 1 sc a určitě bych ráda příště rodila spontánně :-)Ty bolesti po byly děsný a ještě půl roku po porodu jsem o jizvě věděla.
25.10.2009 0:20:24
Před 18ti měsíci jsem na svět přivedla císařským řezem syna. Císařský řez byl plánovaný z důvodů úzk pánve. Při porodu sem byla při vědomí, a byl to přenádherný zážitek.....akorát jediné, co mi vadilo bylo to, že syna po narození odezli na novorozenecké oddělení a mě na JIPku a šílených 28 hodin jsem ho neviděla, než mě převezli na pokoj šestinedělí. Pět dnů jsem měla v rukce dvě kanyly, protože mi píchali léky na tlumení bolesti a oxytocin. Jizva ze začátku dost bolela a hlavně jsem v porodnici nemohla chodit zcela vzpřímeně, břicho jakoby táhlo. Z porodnice už jsem odcházela po pěti dnech a v pořádku. Jizvu udělali nádhernou, protože po roce již nebyla vůbec vidět. A po porodu jsem neměla vůbec žádné výčitky, že se syn narodil císařem. Jsem ráda, že se na mou úzkou pánev přišlo dřív, než by nastal spontánní porod, protože to by byl podle pana doktora obrovský průser, jak mi doslova řekl, když mě navštívil na JIPce.
Neberu císařský řez jako něco špatného, prostě, miminko se z těla matky musí dostat ven. Akorát císař na přání mi příjde jako holé šílenství, protože císařský řez je 6x rizikovější než spontánní porod.
*Aida*
24.10.2009 22:54:56
A jeste bych dodala, ze pri takovem normalnim porodu se toho muze stat taky hodne. To by ses divila. Mas nejake poradne srovnani rizikovosti?
*Aida*
24.10.2009 22:53:03
Martino,
to snad nemuzes myslet vazne???
"Takže já osobně jsem rozhodně pro normální porod, samozřejmě, pokud nejsou indikace (které určí lékař) k císaři. Pořád je to operace, při které se může stát cokoliv!!!!! Jak vám, tak i miminku. Tak maminy nebuďte poserky anebo si vůbec nepořizujte děti, když se bojíte bolesti."

Predpokladas, ze o zene ma rozhodovat lekar a ona sama nema pravo do toho nijak kecat. Mozna to tak vyhovuje Tobe, ale vez, ze to nemuzes aplikovat na celou verejnost.
Dale pak naprosto nechapu, proc si myslis, ze primarnim duvodem k CS na prani je strach z bolesti? To je asi tak padny argument jako ze zeny rodi doma pro sve vlastni pohodli a "pratelskou atmosferu".
Jako je hezky, zes po cisari porodila vaginalne, ale nejak mi hlava nebere, proc by to tak mela chtit kazda zena.
A ja jsem po prvnim cisari porodila doma, hec hec a kdo to nechce delat stejne, tak je posera a vubec by si nemel porizovat deti!~l~
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 586 [Dalších 556 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.