| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak poznám, že se blíží den D?

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 30 
Horama
19.8.2009 12:31:53
Porodila jsem měsíc před termínem a zpětně připouštím, že jsem ty příznaky blížícího se porodu měla, jenže... Jenže když jde o první porod, jak poznat, že je to ten příznak, o kterém se někde píše? Břicho mi asi týden před porodem skutečně malinko sestouplo, ale ani vícenásobné matky nebyly schopny dát jednoznačnou odpověď, jestli je to to ono. Vliv na zlepšení dýchání jsem nepociťovala, mně se dýchalo pořád stejně. Den před porodem jsem neměla vůbec chuť k jídlu, pořád jsem byla na záchodě, šest hodin jsem strávila prací na dálku a vyprala jsem všechno, co jsem viděla. Ale že rodím jsem zjistila, až když mi v pět hodin ráno odešla voda - a nebylo to pomalé odtékání, byla to jedna velká záplavová vlna. :o)
Eecta
19.8.2009 12:29:59
já jsem ani jednou nešpinila, nehnízdila, nálady normální...
a pak najednou prdla voda a bylo to
janka a dvě dítka
  • 
19.8.2009 12:12:18
Od kolika kilo se předmět považuje za těžký? Svého 16-ti kg vážícího synka jsem tahala celé těhotenství.
Zdeňka
  • 
19.8.2009 12:02:43
Co já měla přečtených podobných článků....Mám za sebou dva porody a oba jsem bezpečně poznala až když opravdu začaly.Rozhodně ne dva dny dopředu a podobně.A to jsem byla sakra pozorovatel příznaků.Ale je fakt, že teď na to hrozně ráda vzpomínám.
Blanka
  • 
19.8.2009 10:07:36
Mně se třeba spustila krev z nosu.
Katka,kluci 7 a 10
  • 
19.8.2009 10:00:40
Já jsem si říkala to samé, jestliže se zmíněné příznaky dostaví s přesností dnů až týdnů, no tak to snad ani nemé smysl...S přesností zhruba na týdny snad termín porodu každá známe.
Manul
19.8.2009 9:48:46
"blížící se porod je možné odhadnout na základě typických příznaků, které se mohou objevit několik dnů i týdnů předem" - to už má stejnou vypovídající hodnotu to stanovené datum porodu...
JInak ale já jsem na sobě pozorovala, že asi 2 dny před porodem se mi docela zvedl tlak (protože mi ho při jedné kontrole naměřili vysoký, tak jsem se pak měřila pravidelně, od té kontroly poklesl, ale pak vyletěl)
Limai
19.8.2009 9:47:24
protože ze zde popsaných příznaků se na to že nějaký den budu rodit neprojevovalo nic,dokonce ani ty poslíčci ne.Blížící se porod jsem poznala ve chvíli když se při žehlení prádla dostavily kontrakce.
19.8.2009 9:42:29
Doktorka me v 32.tydnu vydesila,protoze mi rekla,ze do tydne porodim.Porodila jsem v 39.tydnu :-) Zajimave jeste bylo to,ze v porodnici se me sestricka ptala,jestli me boli cele bricho a ja ji rekla,ze jen podbrisek a ona mi rekla,ze to jsou jen poslicky a poslali nas domu a nebyt toho,ze jsem zacla vic krvacet,tak bych asi porodila doma,protoze jsme asi za par hodin jeli kvuli tomu znova do porodnice a bolel stale jen podbrisek a pak to byla rychlost-nestacili mi dat ani klystyr,za chvilku byla mala venku.A do konce porodu me fakt bolel jen podbrisek s tim,ze jsem subjektivne nevnimala stahy.Takze kdyz mi rekli az prijde stah,tak tlacte,museli mi rict,kdy zacina,jelikoz me to bolelo porad stejne intenzivne. Jo a mam znamou,ktera odjela do porodnice,protoze citila,ze se to blizi,ale mela bolesti jen jako u mene bolestive menstruace a dojeli do porodnice a za chvili porodila-nemela temer zadne bolesti.
19.8.2009 9:35:55
no nemůžu si pomoct, ale nepatří zkazky o nebezpečném zdvihání rukou nad hlavu spíše do oddělení "již moje bába povídala"? celou dobu těhotenství jsem řešila, jak to mám udělat, když mám jen 160 cm a většinu věcí ve svém malém bytě mám uloženo nad úrovní očí - no a taky jsem se samozřejmě musela někdy také v tramvaji přidržet tyče, že....
ptala jsem se svého gynekologa - ten tvrdil, že riziko omotání pupečníku, které by bylo způsobeno pohybem matky, by odpovídalo spíš kotoulům nebo bungee jampingu...
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 30 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.