| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Korunky se nepapají

Příspěvky 110 z 117 [Dalších 107 >>]
Jana038
1.3.2009 8:21:55
Tak to jste měla štěstí, že Vaše dítě nic nespolklo. Ono totiž se to může stát během chviličky a nic nezpozorujete, ačkoliv jinak je hlídáte jako ostříž. Kamarádce se to taky stalo - malý v 10měsících spolkl padesátník. Taky byli v Motole na operaci. A není to žádná "nezodpovědná" matka, jak by vyznělo z Vašeho postoje. Stát se to může každému. Nemohla byste si odskočit na WC, prostě nikam.
Pavla
  • 
26.2.2009 3:21:34
Opravdu nevím, co nám chce autorka tímto sdělit. Ano, korunky se nepapají. Nejdříve píše, že dcera korunku našla, kolik je jí, nepíše, jestliže jí kojí, tak je kojenec do jednoho roku, nebo kojí i tříleté dítě? Když jí našla, tak asi už běhala. Jestli ji dostala na hraní od matky, tak ať se matka nechá vyšetřit. Opravdu dojemná stížnost, kde se má matka napapat.Ať se napapá v té jídelně, nedá se nic dělat, když dítko řve. Už to je velká výhoda, že dnes mohou být rodiče se svými dětmi v nemocnici. Já jsem musela nechat svoji dceru ve třech letech 14 dní samotnou v nemocnici a nesměli jsme ji jít ani navštívit, že by to bylo pro ní veliké trauma až budedme odcházet. Třeba ano, ale co naděláte, zkrátka ve třech letech hozená do nemocnice a rodiče viděla, až když jí propouštěli. Takže pláč matky nad tím, kde se matka dnes má papapat v nemocnici mne opravdu nedojímá. Hlavně ať si dítko hlídá, aby napapalo korunky.
25.2.2009 9:49:25
fakt je, že úroveň jednotlivých oddělení v Motole se hodně liší..nedá se ohodnotit jednou větou..
23.2.2009 0:08:04
Připadala jsem si tam jako v cele, ale asi to je vše tím, že vzhledem k nerenovovanému stavu dětské budovy opravdu bylo málo místa. Poté, co sestřičky viděly, že tam malého samotného nenecháme (střídali jsme se s manželem u postele), a zřejmě byl někdo propuštěn, daly mi dokonce na jednu noc postel v jiné místnosti. Vzala jsem si chůvičku a spala...Příště si cestou koupím v Ikea srolovanou matraci, vyplatí se to :)
22.2.2009 9:55:55
Naprosto souhlasím... a věta typu.."až vaše dítě spolkne korunu, počkejte 3 dny a pak to teprve řešte!.... mě vážně pobavila. To snad rozumný rodič nemůže ani myslet vážně. Není třeba šílet kvůli každému zakašlání, ale spolknutí čehokoliv mi přijde závažné a u každého může probíhat jinak, takže já bych to rozhodně nezlehčovala a neházela pro všechny do jednoho pytle.
Sama jsem matka dvou dětí, 3 roky a 13 měsíců a věřím, že se mi tohle nestane.
Bulharka
  • 
22.2.2009 0:02:49
Muj manzel zase kdyz byl trilety si ve skolce narval plastove miniauticko do nosu, nejaky kluk ho v tom okamziku prastil do zad a manzel se uderem automaticky zhluboka nosem nadychnul....no a sanita jela pry hodne rychle, slo o vteriny. Doufam, ze syn se nepotati :-)
MM, 2 kluci
  • 
20.2.2009 20:45:24
... taky mi to přijde zarážející. Vždyť u malých dětí je většinou snaha se tomu vyhnout, případně místo toho použít sono... apod. - ?!
20.2.2009 20:39:54
Veroniko, tedy doufám, že žádné příště nebude, ale ...

Náš syn odmala musel stále něco zužlat v puse a dá se říct, že v určité míře to přetrvává doposud, byť je mu 17.
A tak asi v 9 letech dal do pusy - tentokráte - malou kulatou baterii, která se používá třeba do videokamery.
Když jsem to zjistila, taky jsme telefonovali do nemocnice co s tím. Dr. nám řekl, že jej máme přivézt, protože tato baterie je jedovatá a určité riziko hrozí...nebudu popisovat, co vše se dělo a nedělo, ale proč to píšu.... nakonec nám dr. řekl, že kdyby nešlo zrovna o tento materiál, doporučil by pořádně pojíst syrové kyselé zelí, které předmět obalí a v pohodě vyjde ven.
Potíž je, že takto malé dítě si ještě na kyselém zelí asi nebude ochotné pochutnávat.
20.2.2009 20:24:21
Jarko,
však 5 let ještě není konec života, takže s těmi soudy a samochválou trochu posečkej, ať se jednou nemusíš červenat sama před sebou...ti doporučuji.
20.2.2009 13:15:04
Majdo, zvláštní je, že vědecké výzkumy potvrdily, že kovy, ze kterých se mince razí, přirozeně mnoho bakterií poničí, takže mnohem "špinavější" jsou kupodivu papírové mince, na kterých ty baktérie samy nepochcípou.
A to, co měl kdo v rukou, čeho se pak dotýkáme my nebo naše děti...já osobně jsem to taky nepřeháněla a nechala děti jaksi přirozenou obranyschopnost si vytvořit...a jak se tu psalo, k ničemu jim není, jakmile se starší kluk dostal do školky.
 Příspěvky 110 z 117 [Dalších 107 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.