| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Budeme se rozvádět

 Příspěvky 110 z 62 [Dalších 52 >>]
  • 
13.11.2009 11:17:02
Dobrý den.Dozvěděla jsem se o nevěře svého manžela.Zkusili jsme manželskou poradnu,tam přestal chodit,protože tam lhal a dál už tam nechce chodit.Já tam stále docházím,protože mě pomáhá,alespon se vymluvit.Nevím zda mám v manželství pokračovat,nebo zněj raději odejít?Cítím to půl na půl.Ale zatím zůstávám hlavně kvůli dětem.Vím ,že to není řešení.
eva mottlova
  • 
30.1.2009 12:45:02
ahoj ja mam moji vlastni skusenost ~n~ poznala sem chlapa po inzeratu psali jsme a tak dal driv sem byla uplne naivni holka nikoho jsem nemela .schazeli jsme se 2 roky potom jsme se vzali mam prisernou tchyni zarli vymysli si a lze . a manzel ji veri. vzala sem si jak se tomu rika mamincin mazanek kdybych o tom vedela tak bych si ho nebrala 5 let bylo tady peklo.stchyni.manzel chtel dite ja mu ho nemuzu dat protoze nemuzu mit deti mam vrozenou vadu kdyz sme byli na vysetreni.je to tady nekdy jak v ledarne zijeme v podkrovi a manzel se chce rozvest spatne to snasim psichycky me debta.dala mela jsem 2 dny narozmyslenou tk sem se rozhodla ze se rozvedu sem si rikala hodne lidi je rozvedenych a maj pokoj ot toho vseho jenom ti co maj deti je to jiny.po rozvodu se vam tak ulevi.reknete ti konecne zamnou .
Lenka 3 děti
  • 
30.7.2008 22:45:37
Já stále nechápu, jak se můžou rozvádět rodiče od malých dětí, jak můžou tvrdit, že si najednou nerozumí. Normální rodiče mají přeci děti na prvnim místě, tak jak je možný, že se najednou objeví problémy. Ty problémy tam musely být už před otěhotněním, takže mít děti v takovém vztahu je naprostá nezodpovědnost a bezohlednost vůči těm dětem. Nechtěné těhotenství při dnešních možnostech antikoncepce, je výmluva, která nesvědčí o moc vysoké inteligenci. Snad se nikdo neurazí, ale ty malé děti tím opravdu hrozně trpí a nevim jestli takový vstup do života neni prohrou.
23.7.2008 14:04:48
Super žena. R^
Teraza Horáková
23.7.2008 9:31:17
Myslíš manželovu prababču :-)) s tím dítětem.... no, pořídila si ještě s jiným pánem další nemanželské dítko, on pak stihl umřít dřív, než se vzali a nakonec si vzala řezníka a měla s ním další 3 :-))) Na svou dobu byla dost atypická :-)))
23.7.2008 8:36:13
Já také moc dobře vím, o čem to je a myslím, že mám i přesnou představu, jak by to mělo fungovat (navzdory rodinným vzorům z dětství). Problém je asi ve výběru partnera. ;(( Nechci doma bojovat, neboť takové boje nemají vítězů, ale jen poražených.
Tvojí babičku obdivuju. Našla potom partnera????
Teraza Horáková
22.7.2008 23:15:51
Insu, ono je to asi v podstatě jedno, do mne x let vtloukali, že v rodině může velet jen jeden a že taky ženská je ta, co problém schová za sukně. Problém nastal v momentě, kdy minisukně nestačili na to, co věděli všichni ale já ne...... žiju na vesnici a babičky mám opravdu ze staré školy...... ale i tak, prababička mého muže uhájila za svobodna dítě, holky, žádná legrace, je to skoro 100 let, tehdy byla fakt na černé listině a moje vlastní babička prohlásila, že čeho je moc, toho je příliš (legrační bylo, že ona žila se stejným mužem, jako já v době, kdy to takhle okomentovala:-)))

A až v druhém manželství jsem pochopila, že nejde o dominanci, bitvu, sílu, a ukázku toho, kdo toho druhého "zmákne", ale o něco zcela jiného.

A tady se na mně osobně podepsali rodiče, prarodiče, i doba........(i když té jedné babí to došlo).


tudíž jsem pro vynechání zvyků, klišé i paradigmat....žijme, jak nám vyhovuje :-)))
22.7.2008 22:15:33
Ona nepoužila slovo "dominantní", ale zlý. Jeden je hodný a druhý naopak. Pokud by byli stejní, tak by se pobili. Nebo tak nějak to řekla. :-D
Teraza Horáková
22.7.2008 22:01:46
Insulo, já ti nevím.... vlastní zkušenost..... lidé ze mne mají pocit, že jsem dominantní ve vztahu, takový viditelný tahoun (občas to taky tak vnímám), na straně druhé, manžel hází vlákna jako malý nevinný pavouček :-)))) a naprosto nevinně prosazuje své zájmy (viz. debaty, zda potřebujeme víc novou pračku, ledničku a myčku, případně překopat koupelnu a ejhle, "viděl jsem krásné auto";).

Nemyslím, že by nutně musel být ve vztahu někdo dominantní, co to slovo vlastně znamená??? že má někdo první nebo poslední slovo??? Asi si to představuju špatně. Tu ženu - generála, co zařve, a manžel lehne, nebo naopak.

U nás je to o dominanci témat, já mám priority, manžel má priority, na těch, které se týkají obou se shodneme (základ - děti, společná domácnost) a ani jeden nijak neusurpuje toho druhého. Možná je to jen můj osobní pocit.
22.7.2008 21:49:20
Cindule, to vždycky říkala moje babička, že ve vztahu je vždycky jeden ten "hodný". Kdyby se totiž potkali dva "stejně dominantní", tak by se pobili. :-)))))
 Příspěvky 110 z 62 [Dalších 52 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.