| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zápisky mamiččiny

Příspěvky 110 z 103 [Dalších 93 >>]
Adéla Krátká
  • 
27.4.2013 16:20:51
Napadá mě ,že se něco stalo.vražda,požár...Ale to se nikdy nedovíme.ale mohlo by být zajimmave,vypátrat příbuzné.zkusila jste to???
Blanka, dcera Ema
  • 
17.7.2011 10:21:17
tak to je výborný !!!!!!!! hrozně se mi to líbí, škoda, že zápisník končí. Ve 2 měsících piškotky, to by dnešní pediatři asi koukali :))))
  • 
14.1.2010 13:42:05
ahoj..píšu sem proto že umím děti uhranout..jen se chci zeptat co mám proti tomu dělat..sice ještě nedokážu děti uhranout uplně..(jsem přece dítě)ale kámoška má neteř a ja si s ni často hraju..ale když odejdu z místnosti tak začne popotahovat a je trošku zakaboněná..zjistila jsem to dneska ale ještě jsem to kámošce neřekla...
Martina
  • 
12.8.2008 12:35:21
Jéé, omlouvám se psala jsem ten příspěvek do jiné diskuze
Martina
  • 
12.8.2008 12:31:20
Já dávám své 8měsíční dcerce pivo občas přes "kozu" myslím že jí taky chutná:-)
3mari
25.2.2008 23:16:11
Ládíček to asi zapil pivem, čímž se mu piškot "rozňahňal" a šel pěkně do krku :-))
Jája (50 let)
  • 
25.2.2008 22:40:28
Já bych pivo a víno v minulosti tak černě neviděla. Ano, dávalo se dětem, jak pivo, tak víno. Jenže naši předkové neznali čistou pitnou vodu a vypozorovali, že po přídavku vína nebo piva do vody je voda jaksi zdravější. Bodejť ne, když alkohol zabil různé potvůrky a vodu jim vlastně desinfikoval. Neapomeňte, že voda se začala chlórovat někdy ve 30. letech 20. stol. V 19. stol. se víno ředěné vodou běžně podávalo dětem jako nápoj.
Markéta
  • 
25.2.2008 14:34:57
nejsi hysterka, neboj, jen opatrna mama.
cekala jsem s lepkem do roka, jeste porad nedavam mlecne produkty, orechy, citrusy ...
lzicku se snazim neolizovat a liznout piva bych taky nedala, u toho kafe bych tak nesilela, ne ze budu davat diteti kafe nebo caj, ale pokud si snad lokne, tak to neni katastrofa. aspon u nas, kafe i caj ktere pijeme se rovna spis obarvene vode :-)
25.2.2008 14:07:09
...říká moje tchýně, asi má pravdu, protože malým dětem opravdu pivo chutná, i hořké kafe. Jenže já poněkud nesouhlasím s tím, aby dávala (třeba i jen olíznout prst od pěny) pivo pětiměsíčnímu miminu, ani v roce se mi to nelíbilo. Nemyslím si sce, že by tak kapička děcku ublížila, jenže zvyk je železná košila, a když se náš Lukáš po několika takových zkušenostech začal hlasitě dožadovat svých práv, je co spatřil orosenou sklenici s pěnou nahoře, pivo jsem prostě zatrhla a hotovo. Takže platím za hysterku (taky protože jsem nedovolila čokoládu, s lepkem čekala AŽ do osmi měsíců a podobně), ale stejně jako snacha nebudu nikdy dokonalá, takže na to kašlu :) zato Lukáškovi bratranci si chodí k babičce líznout kafe (že má babička žaludeční vřed nikoho netrápí...jo, to jsem taky hysterka, že nechci, aby mu olizovala lžičku apod.)...no, nechám toho, nebo se ještě rozčílím...zato jsem dostala strašnou chuť na pivo, jdu si asi jedno otevřít :)
25.2.2008 11:17:31
Ono to s tím pláčem a sílením plic není jenom pověra. Mě to vysloveně doporučila i doktorka i s tím, že když má malá rýmu, mám jí dát ještě na bříško, aby se jí víc ulevilo a šlo to spíš ven. A otáčet hlavičku sme taky museli, jinak by se jí zkrátili svali na krku a chodili bysme minimálně nějaký ten rok po doktorech. Kamarádka to nestihla a ještě te´d (ve 13. měsících) musí cvičit a syn má šišatou hlavičku... ne všechny rady babiček musí být špatné:-)
 Příspěvky 110 z 103 [Dalších 93 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.