| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsem vykopala zásadu

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 342 [Dalších 292 >>]
MarkétaP + 4 dcerky
2.2.2008 16:13:17
Šárko, nemám moc co stříhat, skoro všechny moje plenky mají jen dvě vrstvy, které se skládají na sebe - takže schnou zhrub tak, jako přeložený ručník :) Ty moje odkazy na vymírání bakterií jsi asi ignorovala :(
šárka
  • 
2.2.2008 15:15:54
děkuji všem, které odpověděly i těm, které se jen zamyslely proč jsem tu otázku položila. Prosím, až vaše látkové děti odrostou, vemte jednu plenku a rozstřihněte ji. Jak vypadá po 200 použití a vyprání? Prosychala vždy opradu dokonale, aby se v ní nic nemnožilo? (vložky fungují podobně - proto otázka první).Několik z vás odpovědělo, že skladujete plenky nasucho - tzn. nahrubo odstraněná hovínka, pomočené čekají na vyprání několik desítek hodin. teplíčko, vlkho, dokonalý skleníček - zamyslete se prosím ještě jednou. (proto jsem provokativně pokládala tu druhou otázku). Pokud si upatláte tričko, pravděpodobně ho taky promáchnete narychlo, ale moc pochybuju, že ho hodíte vlhké do prádla (necháte zasmrádnout) a vyperete později (já osobně ho nechám přemáchnuté uschnout a pak ho vyperu s běžným prádlem).
šárka
  • 
2.2.2008 15:03:43
budeme asi podobný ročník, s podobnými zkušenostmi. Já jsem tou otázkou jen chtěla popíchnout. Opravdu nemám jistotu, že "hotová" plenka, která se nedá rozložit na jednotlivé vrstvy, dokonale proschne. Tak dokonale, že se nebude množit cokoliv. proto 1. otázka - a ta druhá? taky zvolíme raději vyhazovací toaleťák (pravda rozložitelný, ale jeho výroba je ekologicky dost náročná). I já jsem vděčná za jednorázovky - jak vložky, tak plenky. Přepírací vložky jsem si "ušila" a užila právě ve vámi zmiňovaných letech.
2.2.2008 13:06:22
Milá Radko,
já tedy peru většinou jen jednou týdně plnou pračku dětskýho prádla (ostatní nepočítám, přece jenom 8 členů domácnosti je trošku nadprůměrné...) a moje dítě je věčně jako prasátko (hlavně tedy doma, na veřejnost chodíme v čistém :DDD) ale argument, že "nepřevlíkám dítě 3x denně" je absurdní... Jakmile se dítko začne učit na nočník nebo se učí samo jíst, je se vším konec... V současné době má naše malá plenku jen na noc, ale stále se tak 1-2x denně "zapomene" při hraní a je mokrá durch... Nehledě na to, že je velice aktivní, takže ji denně převlíkám i 10x!!! to proto, že jednou mi pomáhá umývat nádobí a durch se zmáčí, jednou si sama sní jogurt nebo termix a půlcentimetrová vrstva jídla na oblečení také není zrovna in... ;) Prostě si jen nemyslím, že maminy, které perou častěji, jsou bůhvíjak čistotné, u nás doma to tedy neplatí. Hezký den všem!!! :-)
1.2.2008 20:19:28
Celkem zajímavá otázka.
1.v dnešní době asi ne,ale už jsem bohužel zažila i dobu(koncem 80.let)kdy bych byla Šťastná za jakoukoli vložku.
2.u dvou starších koček jsem používala klasické látkové pleny,měla jsem jich asi 60 a prala denně maximálně obden,potřebovaly je totiž obě současně a to celé čtyři roky.Staší totiž trpěla nočním pomočováním.Nikdy jsme žádnou katastrofu bohudíky nezpůsobili,ale je fakt,že to s těmi ,ručníčky"",si představit nedovedu.
V současné době jsem doma s třetí tříměsíční kočičkou a jsem vděčná za jednorázovky.Látkové používám jen při opruzeninách,které jí zpočátku trošku trápily,ale vyřešila to změna jednorázovek.:-D
Liaa
1.2.2008 15:48:03
Dávám pár kapek na dno kbelíku a pár kapek na víko. Vyzkoušenou mám levanduli, tee trea, eukalyptus a teď jsem si oblíbila eukalyptus citriodora.
1.2.2008 13:29:45
Jani, nemyslím jen tvoje zázračné děti, mám sama kamarádku, které holčička začala chodit na nočník sama v roce a půl, ve dvou letech už nepotřebuje plenky ani na noc, jenže těch dětí je oproti většině opravdu málo. Vůbec to nebylo myšleno škodolibě, já sama bych tohle u svých synů uvítala, ten první zvládl nočník přes den kolem druhých narozenin, na noc to bude ještě trvat asi dlouho, druhý je zatím maličký. Ale jak píšeš, každý má potíže v něčem jiném a v něčem je zas lepší.
MarkétaP + 4 dcerky
1.2.2008 8:43:21
Já ně něj na plence ani moc nesahám, obvykle když peru, tak to beru ze strany, jako asi všechny fleky libovolného původu :) A separačku balím zhruba stejně jako ty ubrousky - mimochodem, ty se mi eklovaly snad i víc než umytí dítěte pod tekoucí vodou :)
Sima 1,5
  • 
1.2.2008 3:34:51
Markéto, ale to víš, že myla, ale ubrouskem, ne holou rukou a to jak píšete, že to hovínko pod tekoucí vodou z látkovky smyje, tak naň máknout musím a když vyhazuju separačku, tak si taky nebudu brát pokaždý rukavice nebo pinzetu (vtip). Pravda je, že Barča měla málokdy zakaděný celý záda, jak to tu už kdosi psal, takže mě ušetřila ;-)
dajana
  • 
31.1.2008 23:52:24
když byl syn malý, dávala jsem látkové pleny do kbelíku s vodou a práškem a večer se praly. plínky měl do dvou let. vnuk má příští měsíc 3 roky, používáme jednorázovky, přes den už čůra dlouho do nočníku, ale na noc plenku. vím přesně, že z jednorázovek jsou děti pohodlnější, ale každé z toho vyroste. jenom se to kapánek prodraží.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 342 [Dalších 292 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.